Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość zmeczona sie czuje

wszyscy sie obrazaja

Polecane posty

Gość a ile jesteś po porodzie
bonkafen---są telefony na tym ściwecie i można oprosuć o wizytę za 2 dni,bo dziś ktoś już będzie.Nie muszą wszyscy na raz.I brać na ręce też można niepozwolić.większosc mam tak robi,po prostu niepozwala

za parę meisięcy założysz temat:teściowa mnie nwerwia,bo sie wtrąca a za kilka lat:przykro mi,że dziadkowie nie interesują sie moim dzieckiem.:)

Gość jestem w 37 tc
No wlasnie, zgadzam sie z Gryzzelda! "Najlepiej to się zagrzeb w pierzynę i siedź pół roku" O, otoz to :D Autorko, naprawde szukasz problemow tam, gdzie ich nie ma...i ja uwazam, ze bardzo, BARDZO przesadzasz.

ojej, ktoś się ze mną zgadza :D ale fajnie ;) jestem w 37 tc, a czy myśmy kiedyś sie na jakimś topiku nie spotkały, jak jeszcze w ciązy byłam, pod koniec?

a ja nawet bliskiej rodziny nie zamierzam oglądać przez 2-3 tygodnie (tylko mama siostra) ojciec i tak siedzi na działce i ma zwierzaki pilnować jak mama do mnie przyjedzie a teściowie to lepiej niech mnie nie odwiedzają bo i tak mam na nich uczulenie. wg mnie dziecko to nie obiekt muzealny żeby zaraz lecieć i oglądać. rodzice dziecka znajdują się w nowej sytuacji z którą muszą się oswoić, dziecko też potrzebuje czasu na nowe otoczenie a stado ludzi chuchających i prychających naprawdę moze kilka tygodni poczekać

Gość zmeczona sie czuje
Przeciez napisalam, ze dzidkowie i rodzenstwo to dla mnie nie goscie, tylko rodzina najblizsza i ich sie to w ogole nie tyczy... Poza tym racje ktos mial, ze napisal: moj dom to moja twierdza. Nie prowadze otwartego domu. Ponadto jak przyjmuje gosci to nie uraczam ich herbata i kupnymi ciastkami, tylko zawsze sa ugoszczeni po staropolsku, hehehe. Bo taki mam zwyczaj. I lubie to. Ale nie teraz. Teraz mam czas dla siebie i dla dziecka. Nigdy to sie juz nie powtorzy, wiec chce z tego czerpac najwieksza, niczym nie zmacona radosc.

Gość zmeczona sie czuje
rodzice oczywiscie przychodzili i do szpitala tez. I zaraz po tym jak wrocilam do domu byli przeciez ;) Ale ja ich nie licze. Rodzice i rodzenstwo to rodzina -wcale nie za duza ;) zupelnie cos innego niz te odwiedziny o ktorych ja mowie ;)

proponuję bezludną wyspę lub pierdziszewo dolne.Będziesz sie rozkoszować do woli. staropolskim zwyczajem:o lepiej poobrażać wszystkich wokół i sprawic przykrosć niż podać kawę i ciasto:o jesteś stworzona do życia na zadupiu

Gość zmeczona sie czuje
a moj nick - zeby sie ktos zle nie zasugerowal - tyczy sie tego, ze zmeczona sie czuje tymi ciaglymi nekaniami i zmuszaniem mnie do odmawiania.

Gość zmeczona sie czuje
nie moja wina ze sie obrazaja... Obraza sie ten kogo na nic innego nie stac. Sa takie okresy w zyciu, ze sie nie chce gosci przyjmowac. Teraz wlasnie nastal taki okres. I wszyscy powinni to uszanowac.

Gość dajcie spokój.............
zmęczona- a nie dotarło do Ciebie ze po urodzenia dziecka całe zycie sie obraca o 180 stopni?????!!!!!!!!!!!!,więc nie marudz że nie dasz rady upiec ...staropolskich ciastek;-)i nie wierzę że jak ktoś przyjdzie i zje ciasto kupne(jezu,kobieto ,ale masz problem....) to Cie obgada za plecami......WYLUZUJ!!!!!!!!!! ;-)

to zamknij się w tej swojej twierdzy. Tylko nie zdziw się, że jak już dziecko podrośnie, to nie będziesz miała kogo gościć po staropolsku, z takim nastawieniem... no i najlepszy ten tekst o tym, że dziecko na spacerze można pooglądać :) Ja rozumiem mówienie stop niekończącym się wizytom w tydzień po przyjściu do domu, ale w miesiąc po żeby nawet na herbatę cioci nie wpuścić? Albo przyjaciółki?

no w parku mogą sobie pooglądać droga gryzeldo:P albo przez wizjer moze pokombinuj?;)

Gość jestem w 37 tc
Gryzzelda - tak, spotkalysmy sie :) Wtedy napisalam tez, ze zazdroszcze ci, ze jestes juz tak blisko rozwiazania, a teraz sama odliczam juz dni. Tak to zlecialo :)

Gość zmeczona sie czuje
a czy ja mowie o jakims obgadywaniu? Nie chodzi o to. Mam taka nature i juz. Ze gosci nie ugoszcze kupnymi ciastkami i herbata. Chce to zrobic tak jak nalezy. Ale jeszcze nie teraz. Ponadto dlaczego mam goscic ciocie, ktore widywalam zwykle raz do roku, a one teraz tylko z ciekawosci chca przyjsc... No i skoro ktos ma wpasc na pol godziny to rownie dobrze moze sobie popatrzec na dziecko na spacerze. Mam jeden pokoj! Wy naprawde codziennie umiecie zachowac porzadek?

goście gośćmi ale pomyślcie o dziecku!!!!!!!!!!!!! taki maluch jest prawie sterylny i natłok ludzi naprawdę nie jest dobry. kiedyś to nawet ojciec na porodówkę nie miał wejścia potem na salę a teraz całe tabuny ludzisków się tam zwala horror normalnie

franka nikt tu nie mówi o 2 dniach po porodzie ale miesiacu czy dwóch:)To ile wy zamierzacie te dzieci w sterylności wychowywać??? Ja też niekoniecznie byłam przeszczęśliwa z odwiedzin,nie zawsze miałam siłę,ale kawka i ciastko,pół godz rozmowy i do domu:)Nigdy nie pozwalałam na branie na ręce mojego dziecka,na całowanie i ciumkanie nad łóżeczkiem:)

Gość czy to naprawde tak duzo
poczekac te 3 miesiace zanim sie pojdzie ogladac dziecko...

Gość jestem w 37 tc
"Ponadto jak przyjmuje gosci to nie uraczam ich herbata i kupnymi ciastkami, tylko zawsze sa ugoszczeni po staropolsku, hehehe. Bo taki mam zwyczaj. " No kochana, jak ty tak traktujesz kazde odwiedziny to chyba nic innego nie robisz jak siedzisz w kuchni i pichcisz, ale podejrzewam, ze robisz to faktycznie wylacznie dla swojego "widzimisie", bo szczerze watpie, aby goscie az taka wage przywiazywali do tego czy podasz im obiad z 3 dan i wlasnorecznie upieczony staropolski placek czy szklanke herbaty z ciastkami z biedronki. Takze moze ci sie to nie podobac, ale ja uwazam, ze ty sama sobie stwarzasz problemy. Wszyscy przeciez wiedza, ze masz malenstwo w domu i nie pchaja sie do ciebie na wyzerke, a w odwiedziny do dziecka.

Gość zmeczona sie czuje
nie o sterylnosc mi chodzi... tylko o prywatnosc. Urlop macierzynski to jest cos niepowtarzalnego. Nie chce zaburzac tego pieknego czasu... I racja - jak spodziewam sie gosci to z kuchni nie wychodze. Ale lubie to ;) Ale teraz przeciez nie mam na to czasu ;)

Gość jestem w 37 tc
Ech...a ty dalej swoje...No wiesz, jak ty do tego tak podchodzisz, ze wszystko musisz miec perfekcyjnie zorganizowane, przeszkadzaja ci odwiedziny, ktore pewnie nie trwalyby dluzej niz godzinka dziennie i pewnie nawet nie codziennie i nawet po miesiacu uwazasz, ze goscie ci przeszkadzaja i zabieraja twoje cenny czas to w sumie nie dziw sie, ze niektorzy sie obrazaja, nawet ciotka, ktorej nie widzialas rok. Urodzenie dziecka to wielkie wydarzenie, wszyscy sie ciekawi, chca malenstwo zobaczyc, poznac...tak juz jest i ty tego nie zmieniesz.

Gość zmeczona sie czuje
wielkie wydarzenie w moim zyciu i w zyciu mojej najblizszej rodziny. I tyle ;)

Gość jednak niektorym odbija
Miesieczne dziecko "sterylne"??????? :O Przyjecie gosci to stanie caly dzien w kuchni???? :O O dziekuje ci dobry Boze ze nie mam takich znajomych i takiej rodziny :D

Gość do zmeczonej
A ja Cie w 100% rozumiem :) Dlaczego po porodzie matka jest odstawiona na dalszy tor?? Ja rozumiem,ze wszyscy dziecko chca zobaczyc,ale nie licza sie z tym,ze kobieta ma nawaly pokarmowe,zatory mleczne,goraczke 39C,zle sie goi,jest nie wyspana bo tylko ona wstaje w nocy do dziecka(maz musi sie wyspac bo pracuje). Ale nieeee, przeciez trzeba gosci przyjac-ZMECZONA,nic nie trzeba niech sie obrazaja,a ty sie dziewczyno zregeneruj,zorganizuj,oswoj z nowa sytuacja. Mysle,ze wypowiadaja sie tu kobiety,ktore:albo nigdy nie rodzily,albo rodzily tak dawno,ze juz zapomnialy jak to jest po porodze. Zmeczona-stoje za toba murem:)

Gość dajcie spokój.............
hej zmęczona- nie,nie umiemy utrzymac porządku:-P,i tez mam jeden pokój i jedno dziecko!!!!! Na dodatek jest to dwulatek już!!!!! I nie ma szans na utrzymacie porządku:-D :-D :-D Ale w przeciwieństwie do Ciebie-mam NORMALNYCH znajomych i nikomu nie przeszkadzało to ,ze ubranka nie sa poskładane w szafeczkach:-P,że na stole cos akurat lezy bo to jest mało istotne;-) A w ogóle o jakim Ty bałaganie mówisz????? Chyba jak se go sama zrobisz;-),jak moje dziecko było maleńkie to miałam czyściutko bez żadnego specjalnego wysiłku.Jak teraz ogladam zdjęcia z "wtedy" ;-) to mi sie płakać chce ,że juz chyba nigdy takiego porządku mieć nie bede:-P

Gość ale trujecie
a ja uwazam ze tu nie o sterylnosc chodzi tylko o chet odpoczecia i oswojenia sie z nowa sytuacja a nie ciagle przyjmowanie gosci, myslenie czy napewno jest cos w domu do picia i jedzenia czym by mozna ugoscic nie mowiac juz o tym ze przy takim malenstwie trzeba cycka wyciagac co pol godziny i nie kazda ma ochote zeby tego cycka wszyscy ogladali

Gość jednak niektorym odbija
do /do zmeczonej/ A niby dlaczego maz w nocy nie wstaje do dziecka? Bo pracuje, tak? A matka dzien przesypia? Moj maz w nocy wstawal do dziecka, wszystko przy nim robil (oprocz karmienia piersia ;-) ) i jakos zyje i ma swietny kontakt z synem. Wspolczuje meza :O