Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość darvin102

utrzymanie dziecka!

Polecane posty

Gość darvin102

hej, interesuje mnie ile wynosi miesieczny koszt utrzymania dziecka?? planuje juz swoja pocieche i chcialabym sie zorientowac

Gość darvin102
hallo!!!

tyle na ile cie stac :D jednych kosztuje 100zl innych 5000zl itd.. zalezy w jakim wieku dziecko, jakie masz mozliwosci i milion innych czynnikow a z reguly tyle ile na nei pzreznaczysz :D

Gość nieskończoność
tego się nie da policzyć i przygotować na wydatki :D

zależy jakiego dziecka.ale to nie jest taki wielki koszt jak się wydaje. wyprawki pewnie nie wliczasz?zalezy czy bedziesz karmic piersia czy nie.pampersy to okolo 100zl.plus czasem jakis krem- no chyba ze zawsze bedziesz pupe smarowac.ciezko poweidziec bo kazdy innaczej podchodzi do dziecka. ja mam dziecko 7 miesiecy i wydaje okolo300-400zl.zalezy od miesiaca

Gość darvin102
no tak macie racje:/ dziecko dopiero planuje.chcialabym zapewnic mu jak najlepsze warunki...tylko nie wiem czy mnie stac:/ a wy macie dzieci?? ile miesiecznie przeznaczacie na ich utrzymanie??

Gość darvin102
dzieki alonuszka:) wiec to rzeczywiscie nie taki straszny koszt:)a juz sie wystraszylam. dookola slysze tylko wciaz"nie poradzisz sobie" " a skad wezmiesz pieniedze", "dziecko to straszny wydatek" itd...no i smutno:(

Gość darvin102
no rozumiem ze na poczatek to troche trzeba kasy wydac wyprawka wozek lozeczko itd...ale pozniej jakos to pojdzie:))

Gość mam 4 dzieci
i średnio "na łebka" idzie 500 zł. Ale to średnia. Bo najstarszy ma 11 lat, najmłodszy 2. Młody do wiosny używał pampersów, najstarszy rośnie jak na drożdżach. Buty od wiosny już 3 x były mu za ciasne ;P Teraz są wakacje to codziennie basen, jakieś lody, picie itp itd

Gość jestem w 37 tc
Ja ci nie powiem ile kosztuje utrzymanie dzieciatka, bo nie wiem jeszcze, ale moge ci powiedziec ile kosztowala nas wyprawka, na ktorej raczej nie oszczedzalismy.

Gość mam 4 dzieci
średni syn jeszcze może nosić ubrania po starszym, ale są już prawie równi, więc zrobili sobie wspólną szafę :D Za to mamy jedną księżniczkę i nie wchodzi w rachubę,żeby ubrała cokolwiek po chłopcach. Żadnego dresu, spodni, zwykłej trykotki w życiu nie założy :D

mnie maly kosztowal jakies 100zł na mc jak byl niemowlaczkiem, potem ok 300zl, a teraz ma 18mcy i kosztuje mnei ok 1300zł -1500 na mc (wliczajac zlobek), ciagle tzreba mu cos kupic jak nei buty to koszulke, jak nie koszulke to soczek, pieluchy, ksiazeczke, isc do zoo, na basen itd.. wydatki wzrastaja wraz z nim :/ ale chce zeby miala jak najlepiej wiec wydaje, pewnei ze moglabym mu nic nei kupic i zyc na minimum to pewnei wydalabym tylko na zlobek i jakies 200zl

Gość darvin102
więc ile ta wyprawka??

Gość darvin102
no tak... dzieci rosna a wraz z nimi rosna tez wydatki ale zanim moj planowany urosnie to mam nadzieje ze nasza sytuacja finansowa sie poprawi

tez mialam takie zalozenie a jest zupelnei odwrotnie :/ on pzrerasta znacznie szybciej nasz wzrost finansowy :/

Gość jestem w 37 tc
Mieszkam w Holandii, wiec tu kupowalam wyprawke (wiadomo), ale co dziwne ceny nie sa wcale specjalnie wyzsze niz w Polsce (wiem, po sprawdzalam i porownywalam, a wozek nawet byl tanszy niz w PL, bo Maxi Cosi to firma holenderska, a z niej mamy wozek i krzeselko do samochodu). Takze nasza wyprawka wyniosla (wliczajac wszystko dla dzidzi lacznie ze zrobieniem pokoiku, a wiec kupieniem tapet, rolet, mebelkow itd). ok. 2.300-2.400 euro, ale tak jak napisalam my specjalnie nie oszczedzalismy ani teznie kupilismy tego w jednym dniu czy miesiacu. Zaczelismy wszystko kompletowac chyba od 6 miesiaca.

Gość darvin102
mhm....no wyprawke mozna kompletowac przez cale 9miesiecy po troszku:)

Gość jestem w 37 tc
Pewnie, ze mozna. Poza tym nie wiem czy planowalabys od razu osobny pokoik dla maluszka czy nie, bo to tez roznica. My robilismy caly pokoik, wiec automatycznie koszta podskoczyly do gory, bo tak jak napisalam: mebelki (lozeczko, komoda, szafa, taka szafka niska z poleczkami), tapety, rolety, zaslony, klej, farba do malowania sufitu, lampa...i tak sie nazbieralo :) Poza tym wozki cenowo sa bardzo rozne, ubranka, zreszta wszystko. Ja np. kupilam niedrogie ubranka, zadnych tam firmowych, bo uwazam to za glupote dla takigo malenstwa, ktore rosnie w oczach :) Wiec koszty moga byc rozne i ty w sumie sama decydujesz jak wysokie beda. Jak masz w rodzinie czy wsrod przyjaciol male dzieci to tez mozesz po nich dostac np. jakies ubranka, bo takie maluchy przeciez nie niszcze ciuszkow. Do tego pewnie dziadkowie czy rodzinka tez beda chcieli sie dolozyc do wozka czy czegos innego, wiec to tez obniza koszty ;) My niestety nie mamy wsrod najblizszych malych dzieci, wiec musiliemy kupic wszystko sami, natomiast moja rodzinka mieszka daleko, a w rodzinie mojego meza nie ma takiej mody, zeby rodzina kupowala cos z wyprawki, wiec my wszystko kupowalismy sami.