Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość miniara

dół po usg

Polecane posty

Gość miniara

witam Dzisiaj robilam usg w 21tyg 3 dniu ciazy. Lekarz kilka razy mierzyl glowke a pozniej stwierdzil, ze jest za mala w stosunku do reszty ciala i ze w ogole dziecko jest "chude a dlugie" ale ok. I tyle co sie nagadal. Niestety pomimo, ze glowa byla mierzona kilka razy nie podal jej wymiaru (tak sobie mysle zeby mnie nie martwic). Pozostale wymiary jakie podal to BPD 52mm FL 37mm AC 150mm EFBW 396g Boje sie bo juz dwa razy mialam w czasie ciazy opryszczke a naczytalam sie oczywiscie, ze opryszczka to jeden z powodow maloglowia i co za tym idzie niepelnosprawnosci umyslowej:((

a gdzie tą opryszczkę miałaś??? jeśli na ustach to nic się nie dzieje, grożna jest tylko w okolicach pochwy i to przy porodzie, wtedy wykonuje sie cc. nie nakręcaj sie, jak gin powiedział że jest ok to znaczy że tak jest

Gość palisz pijesz w ciąży
?

Gość miniara
opryszczke mialam na ustach i w nosie:/ Martwi mnie tez gdy porownuje wymiary innych dzieci, ktore mialy w tym czasie robione usg bo moje poza koscia udowa jest o wiele mniejsze. No i ta za mala glowka ktorej nawet nie podal wymiaru..

spokojnie! najgorsze co teraz możesz zrobić to się zamartwiać i szukać powodów do niepokoju! jak bardzo cię to martwi idź do innego lekarza powtórz usg. mój synek też urodził sie bardzo długi i chudziutki :) co do wymiarów to zawsze na kazdym usg główka wychodziła za mała, a jak się urodził to okazało sie ze ma obwód 35 cm, więc normalna była. a opryszczkę to nawet na tydzień przed porodem miałam, bo mam wyjątkową skłonność do jej powstawania.

Gość miniara
nie palilam nigdy a alkohol ograniczalam na imprezach juz jakis czas przed ciaza

Gość ja pierniczeeeee...
moja mama miala opryszczke i jakos jestem cała, nie wiem ktos ci jakis glupot ze to szkodliwe nagadal ;/

Gość nie ma sie co martwić
I jak śliczny bobas sie urodził:-)

ja mam non stop opryszczkę i nic z tym nie robię :) pytałam gina i taką opryszczką nie ma się co martwić :) może sama jesteś malutka? moze masz małego partnera i dlatego dziecko jest mniejsze. wazne że lekarz powiedział że jest dobrze:) dziecko dziecku nierówne :)

Gość miniara
o tej opryszczce czytalam jako o jednej z przyczyn maloglowia

Gość miniara
jestem niska i szczupla ale po urodzeniu mialam 3 kg. tatus dziecka wysoki i dobrze zbudowany

Gość skfjldf
BPD - wymiar dwuciemienieniowy główki

Gość nie stresuj sie
Pociesze cie, jak bylam w ciazy tez kilka razy slyszalam ze glowa jest malutka, mniejsza niz powinna, nie wiem co to mo do rzeczy, ale ja mam tylkozgiecie szyjki macicy i w ogole obnizona macice, ktoregos razu poszlam do innego lekarza a ten kazal mi zlozyc rece w piesci i wsadzic pod posladki, pomierzyl i powiedzial ze wszystko jest ok i glowka tez, jak sie pozniej dowiedzialam to wlasnie taka anmalia powodowala niewiarygodny obraz usg a jak " podnioslam " miednice wszystko bylo na swoim miejscu i wyniki byly dobre

Gość miniara
ten wymiar BPD podal ale obwodu glowki nie podal a mierzyl kilka razy

Gość madziulka09713
Ja tez uwazam ze wszystko bedzie dobrze,czesto tak jest ale z czasem wszystkie czesci ciala sie rozwijaja do swoich rozmiarow,tyle ze u jednych dzieci szybciej a u innych wolniej. A Ty staraj sie nie zamartwiac choc wiem jakie to trudne.A rada jaka dla Ciebie mam to zmiana lekarza,idz na USG do innego ktory wszystko Ci wytlumaczy bo w ciazy lekarz ktoremu sie ufa to podstwa.

Gość miniara
cholera przypomnialam sobie jeszcze ze lekarz mowil ze glowka jest na 20 tydzien a dokladnie w dniu kiedy mialam 20 tydzien zaczela mi sie ta opryszczka w nosie:((

Gość dresiarzy namietnych piwoszy
Ja tez mialam dol po ostatnim USG.Moja corka byla mala w 32 tygodniu.Nastraszyl mnie lekarz i do tego mialam malo wod plodowych.A po urodzeniu bylo wszystko ok,dziecko wazylo 3200,rodzilam SN.Ale co ja sie strachu najadlam....Lekarz zamiast pocieszac tylko patrzyl w monitor i straszyl :(Mala nie jest olbrzymem ale chyba po mnie,bo mam tylko 158 cm. Nie doluj sie.Przez kilka tygodni ciazy parametry moga sie zmienic diametralnie.

Gość zyleta1985
chcesz zarobić? wystarczy wejść na stronę www.polski-bux.pl/?r=nowamary i się zalogować. codziennie 25 reklam do klikania. zarobek gwarantowany . a na start dostajesz 6 zł

Gość miniara
jutro ide do innego lekarza bo nie wytrzymam ciekawe co mi powie.