Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość fasola zielona

fasola-zielona-jas-w straku-albo-mlody-bób w straku-gotowac?

Polecane posty

Gość fasola zielona

pani w warzywniaku wcisnela mojemu facetowi fasole-w starku- nie jest ta ani szparagowa ani zielona do chrupania ewidentnie jest to albo bob albo jakas wersja wiekszej fasoli lezy to tak w lodowce i lezy moge to ugotowac tak jak np szparagowa?nadaje sie do jezenia... a nawet jak sie nie nadaje to bedzie za kare jadla-jak sie chodzi po kilku drinkach na zakupy to sie wraca z figa

Udostępnij ten post


Link to postu
Udostępnij na innych stronach
Gość jesteś analfabetką
fasola to zawsze fasola, jeśli nie jest ususzona to da radę ugotować i zjeść musisz tylko sprawdzać podczas gotowania czy już jest wystarczająco miękka.... do gara z tą paskudą a potem potraktować gorącym masłem z tartą bułką.....za karę że taka brzydka ;-)

Udostępnij ten post


Link to postu
Udostępnij na innych stronach
Gość bób rośnie w takich dużych
grubych strąkach. Otwiera się strąki i w śordku jest bób taki zwykły w tej pojedyńczej skórce. Rozpruj jeden strąk i zobaczysz czy to bób.

Udostępnij ten post


Link to postu
Udostępnij na innych stronach
Gość a nie jest to przypadkiem
groszek strączkowy ?

Udostępnij ten post


Link to postu
Udostępnij na innych stronach
nie sądzę, żeby w sklepie ktoś sprzedawał bób w strąkach, czyli niełuskany nigdy się z tym nie spotkałam nawet na targu trudno o bób niełuskany

Udostępnij ten post


Link to postu
Udostępnij na innych stronach

×