Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość anilaska84

Wysokie TSH i w normie fT3 i ftT4 a ciąża

Polecane posty

Gość jest LETROX
a w ogóle do kogo chodziłaś do tej pory?

Gość wisienka83333333
wcześniej leczyłam sie w przychodni proximum na żelaznej we wrocławiu dr salomonowicz ,na kościuszki we wrocławiu do pani bożeny bidzińskiej-szprechejt ona pracuje też w klinice na pasteura, a na pilczycach zarejestruje sie do któregoś endokrynologa podobno wszyscy są dobrzy ale to sie okaże

Gość kami890
ja w 10 tygodniu miałam TSH 49,71, teraz biorąc letrox wynik w 14 tygodniu 37,84, mam zwiększoną dawkę do 100.

Gość kasia24lata
Czesc , moje tsh wynosi 3,16 , ginekolog kazal mi brac ten eutyrox czy jakos tak ale sie balam bo przeciez tarczyce mam w normie. Czy jak zaczne brac te hormony to bede musiala brac cale zycie?czy tsh moze spasc samoczynnie?lekarz powiedzial mi ze z moim wynikiem nie mam szans na zajscie w ciaze:( a probujemy juz ok roku.uwazacie ze mial racje?jak twierdza wasi lekarze? Bede bardzo wdzieczna za odpowiedzi

Gość gość
Ja mam TSH 4.1. Biorę euthyrox 100 w celu zbicia TSH. Przy niedoczynności może się zdarzyć, że wynik pozostałych hormonów jest w normie. Wszystkim Paniom, które starają się zajść w ciążę polecam badanie TSH i wcześniejsze unormowanie tarczycy. Poza tym przy wynikach TSH powyżej 2.5 najlepiej zrobić sobie badanie PRL (prolaktyna). Kosztuje max 30 zł (zazwyczaj mniej), a przy następnej wizycie u endo można od razu poprosić o leki zbijające prolaktynę. Zły wynik TSH łączy się ze złym wynikiem PRL. Dziewczyny, ale nie ma się czym martwić, tarczycę idzie unormować, trwa to trochę czasu, ale wszystko wraca do normy :) i trzeba brać euthyrox KONIECZNIE minimum 30 minut przed śniadaniem! Pamiętajcie, że wszystko to po to, by mieć zdrowego dzieciaczka :)

Gość gość
Badanie tsh to 4.32. Czy jest się czym martwic?