Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość dandama

bardzo wypadaja mi wlosy!!bardzo mi smutno!!

Polecane posty

Gość dandama

a mam dopiero 19 lat:( po kazdym czesaniu mi zostaje na szczotce pukiel włosów:(

Gość dandama
znacie jakies sposoby na wzmocnienie wlosow??

Gość gfds
kawa,nafta kosmetyczna,żółtko olejek rycynowy

Gość a jak z kawa
?

Gość loczki_21
belissa w tabletkach - mnie nawet pomoglo :)

Mam tez kłopot z włosami . Podpowiem Ci parę rzeczy o których wiem i mogą pomóc ale niestety są dość kosztowne.1 Szamp Vichy dercos na wypadające włosy- powyzej 30 zł ale jeśli będziesz go sama używać to starcza na kilka miesięcy. 2 Wax moc natury szampon +maska do włosów-koszt obu produktów ok40zł. -to o czym piszę do nabycia tylko w aptekach.Ja teraz uzywm tego waxa o chce zpbaczyć jaki będzie efekt, jaki się nic nie zmieni to chyba vichy zakupię -ten szampon. W aptekach są tez dostępne rózne tabletki na wypadająze włosy, głównie na bazie skrzypu, w róznych cenach, wiec jak coś to też mogą coś dobrze doradzić.Pamiętam ze kiedyś brałam trochę tabletki Silica i trochę mi się po nich poprawiło.Czasem się zastanawiam czy to nie jest tez kwestia wody bojak parę lat temu pojechałam na urlop i tam umyłam głowę to nie wypadały mi.

Gość pytanie ....
brakuje ci jakis witamin, kup sobie suplement do lykania, mi bardzo pomogło BIO-Uroda, a mojej siostrze bodajże skrzypowita, ten szampon Vichy jest dobry, jest też szampon Dermedic albo Dermena (nie pamiętam dokładnie nazwy), do kupienia tylko w aptece, przeciwko wypadaniu włosow, jest super, w każym razie mi przestały wypadać

Gość lizak1001
Moja żona ma ten problem. Po nocy musi zbieraz z poduszki kłebek włosow. Brała jakies tabletki na wypadanie wlosow, pozniej szampony i odzwyski, byla u dermatologa, robila sobie badania krwi i na nic to wszystko. Jedynym sposobem, ktory dziala w 100% jest wywar z pokrzyw. Idzie na łąke, rwie sobie pokrzywy. Pozniej je gotuje i płucze (wlasciwie to nie wiem co robi) w tym wlosy. Po kilku dniach takiej terapii, wlosy przeslaly jej wypadac. Niestety pokrzywy dzialaja tylko na czas stosowania. Wystarczy, ze np. na tydzien przestanie ich uzywac i wlosy znow leca.

Gość
A ja kupilam CYNK w aptece w tabletkach.Moja corka ma piekne blond wlosy dlugie az po pupe, zaczely jej tez bardzo wlosy wypadac ,wziela jedno opakowanie jedna tabletke dziennie i po klopocie.Prosze zapytac w aptece,i nie dac sobie wcisnac jakiegos musujacego badziewia.Powodzenia.

Spróbuj wyciąg ze skrzypu polnego z witaminami (tabletki)- oczywiście dostępne bez recepty w aptece:p P.S. Nie masz łupieżu? Jeśli tak, to od tego musiałabyś zacząć..

Gość fdggg
mi bardzo pomogly tabletki merz special

Gość mlpoknbjiuhv
Też miałam ten problem chodź mam zaledwie 17 lat! Poszłam do dermatologa, kazał mi zrobić badania na hormon tarczycy (TSH) - to może być głownym powodem wypadania włosów. W moim przypadku okazało się, że TSH mam w porządku, więc dermatolog przypisał mi wcięrkę NERIL i do tego tabletki REVALID i muszę przyznać - na dziś dzień wypada mi dosłownie kilka włosów a wcześniej? - STERTA!!! Całą umywalkę miałam we włosach. Gdy zbierałam i skręcałam do kupki robił się dosłownie dred... Jeszcze innym powodem moze być stres...

Gość szalona fredzia
mi wypadaja włosy spod pachy a tak qwa chciałam warkocza zapleśc:classic_cool: moje zycie leglo w gruzach,do tego nie chcecie zrobic zrzuty na sandały dla mnie...