Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość Szaszysz

Kiedy najlepszy czas na dziecko?

Polecane posty

Gość Szaszysz

Witam, zastanawiam się co myślicie o moim postanowieniu, że w ciąże zajdę najwcześniej po 27 roku życia? Mam 20 lat, grono moich koleżanek chce zajść przed 24, dla mnie to przeraźliwie wcześnie. Jedna planuje nawet w tym roku... Ja nie wiem, nie lepiej najpierw się ustabilizować uczuciowo i finansowo? Później takie dzieci zostają albo bez ojca albo bez warunków do życia.

Gość Szaszysz
nikt nie pogada? ;P

Gość cinergy
masz racje. mozesz spokojnie poczekac jeszcze pare lat.

Gość jakastakas
Nigdy nie ma najlepszego czasu,zawsze jest cos za i cos przeciw,mozna jedynie wykluczyc najgorszy- po 40stce.

Gość poletka miła
ja mam 29 lat i tylko raz mi to przeszło przez głowe gdy sie zakochalam (mieła miłośc) , teraz nawet o tym n ie mysle - za to wszyscy w koło stękają "zrób se bachora , bedziesz sama na starość" . Ale mnie ich kwękania gucio obchodzą , bo nie chce sobie hodowac przyszłego pielęgniarza czy pielęgniarki. No ale do rzeczy 20 lat NIE NIE NIE , NO CHYBA ŻE SERIO MUSISZ bo Cie natura męczy , zresztą nie ma jakiegoś z góry określonego najlepszego momentu , hmmmmm sama wyczujesz !!!!!!!!

Gość Może i wiek 20 lat
jest dobry na rodzenie dzieci z punktu biologicznego, ale emocjonalnie należałoby sie ustabilizować, wyszaleć - można poczekać z 5 lat.

Gość Ewa33
dla mnie - nigdy

Gość maaaaaaaaaaaargo
ja mam 20 lat i od dluzszego czasu zalaczyl mi sie silny instynkt macierzynski! codziennie mysle o dziecku, jak zobacze gdzies niemowlaka to juz w ogole! kupilam sobie psa... ale nie przeszlo! chce miec dziecko i nie wytrzymam chyba jeszcze te 5 lat :(

Gość Szaszysz
Też mogłabym mieć już dziecko (emocjonalnie), ale: po 1: szkoda młodych lat po 2: niestabilna sytuacja finansowa po 3: brak własnego mieszkania (choć już niedługo) po 4: studia Także uważam, że dla samego dziecka warto poczekać. Aby urodziło się w silnej, trwałej, rodzinie, na tyle zamożnej aby niczego mu nie brakło.

Gość insstynkt macierzynski
to nie wszystko bo dojrzałość to odpowiedzialność a samą milośącią dziecka sie nei wykarmi...nie czarujmy sie - ilu ludzi w wieku 20 lat jest na tyle niezaleznych finansowo, że bedzie w stanie samodzielnie utrzymac dziecko? podrzucic rodzicom to nie sztuka!

Gość jejku jakie planowe podejście
do zycia.Brrrrrr

Gość A007
Biologicznie 20-30. Zdroworozsądkowo w dzisiejszych czasach 25-35.

Gość Ja-....
stabilnosc finansowa?no coz rzecz nabyta.dzis jest jutro nie ma lub na odwrot.wazna jest dojrzalosc do roli rodzicow i partnerstwa wtedy kazda inna przeszkode pokonuje sie bez wiekszych problemow.