Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość mooooodna

Czemu droższe tabletki rekomendowane są jako lepsze?

Polecane posty

Gość mooooodna

Często spotykam się z tym, że lekarze przepisują i polecają Yasmin, Yasminelle albo Yaz i twierdzą, że to tabletki nowej generacji lepsze od np. tych tańszych. A co Wy o tym myślicie? Bo ja mam wrażenie, że droższe wcale nie znaczy lepsze. Wiem, że tabletki dobiera się indywidualnie do pacjentki, ale znam wiele kobiet, które musiały przejść długą drogę, częste zmiany tabletek zanim trafiły na te najlepsze dla siebie.

Yasmin -od poczatku biore i mi odpowiadaja , nie mam po nich zadnych negatywnych objawow, mialam krotka miesieczna przygode z Yasminelle ale fatalnie sie po nich czulam . nie zwracam uwagi na cene tylko na moje samopoczucie, biore je bo mi i mojemu organizmowi odpowiadaja.

Gość 1234567....
często jest tak że ginekolog przepisuje droższe bo ma jakieś układy z firmą farmaceutyczną ...wiem że tak bywa mam koleżankę pediatrę i robiła dokładnie to samo droższe zamiast tych tańszych bo jakieś tam układziki były droższe wcale nie znaczy lepsze ja mam tabletki za 7 zł z groszem za opakowanie i jestem zadowolona chociaż wiadomo że są kobiety które będą tolerowały tylko te droższe tabletki pamiętam jak kiedyś pytałam w aptece o szczepionki przeciw grypie ceny od 15 zł do prawie 100 zł jak spytałam a jaka różnica jest między nimi to mi pani odpowiedziała że tak na prawdę różnią się ceną firmą i minimalnie składem który tak na prawdę nie wpływa na całość

Gość JOJOJJJJJJJ
są droższe żeby firmy zarabiały i tyle - tak samo mogę mieć skutki uboczne i niepasować jak każde inne - także niema różnicy - mogę być supe a moga do dupy a lekarze zapisują bo dostają za to kase z firm

Gość ulcia26
ja bralam 4 rodzaje tabletek, zaczynalam od novynette, pozniej cilest, logest, znowu cilest i teraz yaz. do tych ostatnich jeszcze nie bede sie zbytnio wypowiadac gdyz biore dopiero 2 opakowaniu (chociaz jak na razie jedynym skutkiem ubocznym jest brak miesiaczki ale ponoc przy 1 opakowaniu moze tak sie zdarzyc) z pozostalych tabletek najbardziej spasowaly mi cilest - zreszta najtansze z tych co wymienilam