Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość krzysiu232323

Kino domowe.. jakiej firmy kupić.. ? zna sie ktoś na rzeczy ??

Polecane posty

Gość krzysiu232323

Witam Mam zamiar kupić kino domowe. mam mały pokój ale chcę oglądać filmy i słuchać muzyki w pięknym brzmieniu, szukam dvd o dużej mocy, aby robiło wrażenie a oglądanie filmów sprawiało dużą przyjemność. dysponuje 1000 zł. jaki zestaw mi polecacie.. ? jakiej firmy kupić ? pomożecie ? :)

Gość krzysiu232323
nikt sie niezna ? niewierze

Gość krzysiu232323
???

mamy blu-raya Pioneera BDP-LX71 i kłośniki JBL, do tego tv Samsunga, amplituner Denon, ale też ma byc wymieniony na Pioneer :P jakość dźwięku i obrazu- fantastyczna - mam nadzieję,że pomogłam :P

Gość krzysiu232323
:) pomogłaś. kupuje panasonica jednak :)

Gość czarny żonkil
wolałbym starszy a dobrej klasy wzmacniacz a przede wszystkim głośniki !

Gość czarny żonkil
z kinem domowym jest "problem" natury technologicznej coraz to nowe produkty obsługują coraz to nowe formaty dźwięku i złącza np HDMI .

moim zdaniem lepiej zainwestować w odtwarzacz sieciowy. zobacz sobie tu http://www.humanmedia.pl/porady.html . W skrócie jest to urządzenie, które odtwarza płyty dvd, blu-ray ( w niektórych modelach ) oraz wszystkie typy plików multimedialnych ;P więc lepiej zainwestować w taką maszynkę.

Lady_roxy też interesują mnie te odtwarzacze. Ciekawy sprzęt, bardzo funkcjonalny, odtwarza ogromną ilość formatów. Najbardziej mi się podoba odtwarzacz Popcorn Hour C200 , taki ma opływowy kształt, bo większość jest kwadratowa.

Gość dobre głosniki to podstawa
Lepiej kupić osobno kino i głosniki, bo w zestawach to wpychają często szajs. Polecam zestaw JBL SCS178 : http://www.ceneo.pl/106832 Akurat do małego mieszkania, gra pięknie, bas powala, elegancki wygląd no i przystępna cena. Te plastykowe zabawki z marketów to sobie odpuść, bo nie będziesz miał dobrego basu

@emokiller jeśli jesteś zainteresowany tymi odtwarzaczami, to możesz sobie poczytać hmblog.pl tam jest na ten temat sporo informacji. Są porównane różne modele - może coś to pomoże w wyborze odtwarzacza. Zresztą nie tylko o odtwarzaczach tam piszą.

Gość patynka12
Możliwości wyboru jest bardzo dużo, według mnie liczą indywidualne konfiguracje. Jeśli chodzi o producentów to stawiałabym na tych znanych i polecanych http://kino-domowe.sklep.pl/

Gość gość
Jeśli trudno nam samemu kupić kino domowe to najlepiej skontaktować się z jakimś specjalistycznym sklepem, w którym pracują pasjonaci takiego sprzętu. Jakiś czas temu mój mąż także postanowił kupić dobrej jakości kino domowe. Niestety nigdzie nie mógł znaleźć czegoś odpowiedniego. Całe szczęście znajomy polecił mu sklep http://sklep.audiofil.eu/. Maja oni w swojej ofercie kina domowe Marantz, Onkyo itd. Wybór jest ogromny. A sprzęt działa bez zarzutów.

Gość gość
Powyzej firma to badziewie,omijac szerokim lukiem.

Gość gość
Tonsil robi fajne rzeczy. Polska firma, nie tak dawno wróciła do produkcji i robi naprawdę zacne rzeczy! Znana głównie z ich altusów (kolumny) ale i kina domowe mają, warto przesłuchać, bo i za mniej niż 2 k się coś znajdzie ;)

Gość gość
Tonsil przestał istnieć prawie ćwierć wieku temu. Teraz jakiś Chińczyk wykupił nazwę i jak widzę wynajął spamera, by głupich i naiwnych szukał :(.

Gość dariokkk
Z głośników bluetooth, które kupiłem internetowo na stronie lispol.com jestem bardzo zadowolony. Bardzo dobra jakość dźwięku, nie ma takiego szumu jak to zazwyczaj w głośnikach się słyszy. Sklep poza głośnikami sprzedaje w zasadzie wszystko co ma jakiś związek z drobną elektroniką. Akumulatory, oświetlenie, podłączenia, wtyczki – jest tego naprawdę dużo, także jak coś to do nich odsyłam.

Gość gość
Możesz na uchwytyekranyprojektory.pl zamówić ekran projekcyjny konkretnie pod twoje potrzeby. Nie musisz korzystać z katalogu, co jest dość istotne przy nietypowych inwestycjach w kino domowe. Dość długo szukałem możliwości spersonalizowania zamówienia. Tylko tam się udało.

Gość gość
Jak chcesz dobrze ale zarazem ekonomicznie stworzyć kino domowe to przejedź się do Kraftmann w Wawie. Masz tam od ręki projektory i ekrany projekcyjne wszelkiej maści i to bezpośrednio od producenta / dystrybutora = wszystko w mega cenach z niezbędnymi akcesoriami i montażem. Po remoncie mieszkania z nimi właśnie się kontaktowałem i efekt nie do opisania – aż się do kina nie chce z domu wychodzić!;-P

Gość gość
Zadowolony jestem z obsługi w Kraftmann. Polecam firmę jeśli chodzi o wyposażenie sal konferencyjnych ale też innych miejsc gdzie audio-video jest wykorzystywane (kino domowe, hotele, restauracje, dyskoteki, sale balowe itd.).

Gość gość
Wysokiej klasy ekrany projekcyjne sprzedaje i montuje Kraftmann -kraftmann.eu. Polecam ich, kompleksowe podejście, długa gwarancja na produkty i akcesoria, szybka realizacja, projekt i wycena gratis.

Gość gość
Bardzo dobrze bezawaryjnie sprawdzają nam się ekrany projekcyjne z napędem elektrycznym które dobrał nam pan z Kraftmann -kraftmann.eu. Fajne indywidualne podejście, można było o wszystko dopytać, rzetelne doradztwo bez namawiania na najdroższe możliwe rozwiązania byle tylko więcej zarobili.

Gość elaborys
Ja jakiś czas temu kupowałam głośniki do kina domowego od STX naprawdę bardzo dobra marka. Głośniki dobrej jakość bardzo wytrzymałe polecam.