Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość śrenia mi

Pieprzyki na rękach

Polecane posty

Gość śrenia mi

Mam taki problem. Na ten moment mam kilka pieprzyków na tękach, ale już widze drobne plamki zwiastujące pijawienie się kolejnych. Mija mama i babcia mają w tej chwili strasznie dużo tego na rękach. Tak jak u mnie też z czasem im tego przybywało i teraz mają po prostu piegowate ręce. Wiem, że czeka mnie to samo :( Nie wie może ktoś czy da się to jakoś powstrzymać? Czy jest sens iść z tym do lekarza? Czy musze się z tym pogodzić? I jeszcze jedno pytanie. Jeśli nic sie z tym nie da zrobić to czy uważacie, że jest to znaczący defekt w wyglądzie czy nie przeszkadza aż tak bardzo? Mi osobiście bardzo się to nie podoba :(

Do,lekarza warto iść i to nawet nie ze względu na wygląd, takie zmiany należy kontrolować.a już grzebać przy nich to tylko bezwzględnie po konsultacji z lekarzem i w jego obecności!

Gość Blondi15
Hej;) mam podobnie do Ciebie też mam dużo pieprzyków na rękach, ogólnie mam dużo pieprzyków na ciele ale u mnie jest to jakby genetyczne, ponieważ w rodzinie od strony taty wszyscy mają duzo pieprzyków. Słyszałam że pieprzyki i piegi robią się z genetycznej predyspozycji do szybszego uwalniania melaniny (pigment występujący głównie w skórze właściwej i naskórku, a także w tęczówce nadając jej zależnie od rozmieszczenia barwnika charakterystyczny kolor) Nie martw się podobnież jak ktoś ma więcej pieprzyków am większe powodzenie:)

Gość śrenia mi
U mnie właśnie też genetyczne, od strony mamy to występuje. Dzięki wam za odpowiedzi i za pocieszenie ;)

Gość upssss
genetyczne nie opalaj się , stosuj wysokie filtry