Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość niedługo będę miała maleństwo

czy lewatywa przed porodem gwarantuje nie zrobienie kupki podczas porodu?

Polecane posty

Gość niedługo będę miała maleństwo

wasze doświadczenia.

Gość przyszła mamo
są gorsze rzeczy np. nietrzymanie moczu/stolca po porodzie.

Gość to tylko jaaaaa
ja podczas akcji porodowej poprosilam polozna zeby mi zrobila lewatywe(mialam swoja kuiona w aptece i nie moglam sobie sama poradzic) tak mnie zczyscilo,ze nic nie wylazlo podczas porodu no oprocz dziecka:P wiec radze w czasie akcji porodowej zrobic lewatywe ja czu;lam sie lepiej z ta mysla

Gość tgtghtg
Jedynie brak odbytu i brak wydalania z siebie resztek pokarmów to gwarantuję :) jeśli ja mam byc szczera według tego co przeżyłam i co widziałam na porodówkach to biorąc lewatywę szanse na zrobienie kupy a raczej biegunki są prawie że gwarantowane. Tym bardziej że w wielu szpitalach jest głupi tok postępowania: kobieta trafia do szpitala już ze skurczami, robią lewatywę, dają 3 minuty na ubikacje i każą pilnować łóżka i zabraniają chodzić do kibelka bo twierdzą, że się urodzi na sedesie bo się jie odróżni chęci zrobienia kupy a skurczy partych. I kobieta później może mieć niemiłą niespodziankę.

Gość no nie wiemmmmmmmmmmmmmmmmm
jak można urodzić na sedesie, zdarzyło sie którejś???

Gość to tylko jaaaaa
hehe nie znam takiej ale mozeeeeeeeee ;)

Gość tgtghtg
No ja nie wiem czy można i czy ktos kiedyś coś przeżył. Ale gdy ja rodziłam to zabraniali chodzić do ubikacji tłumacząc że nie pierwsza i nie ostatnia siedziała na sedesie z przekonaniem że robi kupę a gdy pielęgniarki wyciągali ją z łazienki to się okazywało, że to nie kupa a dziecko idzie i 10 cm rozwarcia.

Gość libi tibi
o kurde mnie ani razu nikt nie powiedzial,ze mam siedziec na lozku i sie nie ruszac a tym bardziej nie korzystac z toalety polozna co jakis czas przychodzila sprawdzac rozwarcie a reszte czasu spedzalam na spacerowaniu,prysznicu i skakaniu na piłce:P

Gość poopiio
Takie rzeczy to u pierworódek ;) Ze mną leżała dziewczyna, młodziutka może 16 lat miała. Dostała lewatywe i kazali jej pędzić i okupować sedes. I siedziała tam chyba z godzinę. Wszyscy byli zalatani bo oddział przepełniony i dopiero po tak długim czasie sobie o niej przypomnieli i dawaj się dobijać do ubikacji. A ona twardoże nie wyjdzie bo sie jej kupe chce! Żeby jeszcze tak z kwadrans tam posiedziała to by i dziecko tam urodziła ;) Co do lewatywy to dla jednej pomaga dla drugiej nie. Mi nie pomogło ;)

Gość o ja pierddole
nie zrobie kupki.. - jakiej kuspki, do cholery? :O kolejna infantylna mamuska :O ty sie nie zesrasz, "dorosla" kobieto!!!

Gość Stella z Raju
Prawidłowo zrobiona lewatywa powinna dać gwarancję "czystości" na porodówce, ale czasem zdarza się, że rodzącej kobiecie robi się nawet i dwie lewatywy. Jedną po przyjściu do szpitala, a drugą przed samym porodem, jeśli wszystko długo się ciągnie. Ja miałam tylko jedną i na szczęście nie zdarzyła się żadna "wpadka" :)

Gość Stella z Raju
Chciałam jeszcze dodać, że chodzenie do toalety jest nawet wskazane! Bo nie można rodzic z pełnym pęcherzem o czym się dowiedziałam już podczas porodu i niestety dostałam na chwilkę cewnik, bo przecież nie mogłam w środku akcji porodowej zejść i iść do ubikacji. Także bez obaw, nikt nie urodzi na wc :)

Gość kupkowataaaa
a ja dwa razy rodzilam i dwa razy zrobilam kupe, zaraz przed skurczami partymi, ale zenada....

Gość niiinnni
radze zrobic lewatywe. Lepiej sie poczujesz, z mysla ze masz puste jelita.Ja mialam i podczas porodu nie mialam zadnej przykrej niespodzianki:)