Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość Kierowca busa

Pomocy!!Jeżdżę busem ponad 13-14 godzin dziennie!!

Polecane posty

Gość Kierowca busa

witam, pisze tu poniewaz moze znajdzie sie ktos o podobnej sytuacji co ja albo ktos kto bedzie mogl znalezc jakies rozwiazanie z problemu. Pracuje w firmie X od ponad roku. Jestem kierowca w hurtowni. Jezdze busem. I wszystko byloby fajnie pieknie gdyby pracodawca nie kazal nam jezdzic(a jest nas kierowcow 3) po 13-14 godzin dziennie!!. Od godziny 6 rano do godziny 19-20, tak dzis mialem, i tak praktycznie jest codziennie!!juz mam tego dosyc!!na poczatku bylo milo mi sie podobalo i w sumie podoba tylko nie tyle godzin!!Bez przesady ludzie!!Powiesz cos ze jest nie halo to zaraz beda drukowac wypowiedzenie. Nadgodziny??HAHAHA!!jakie nadgodziny??Przez to przyjezdzam do domu tylko i wylacznie spac aby obudzic sie rano i na 6 do pracy zaladowac sie i znowu wyzysk!Rzadko wracamy przed 16. Juz nie raz mialem sytuacje ze ocknalem sie na przeciwleglym pasie ruchu! nic mi nie pomaga a naprawde prubuje wielu rzeczy, po RedBulla i inne energetyzery na tabletkach typu Pluszzzzzz albo Vigor konczac.to zaczyna mnie strasznie denerwowac, tym bardziej ze nie mieszkam w miejscowosci w ktorej pracuje, tylko musze dojezdzac jeszcze 25 km. To czasami mysle zeby w ogole nie wyjezdzac tylko wziac nocleg w hotelu i ok, tak czasami mi sie nie chce do domu przez to jechac...moze ktos jest w podobnej sytuacji( a znajac polskie realia to na pewno nie jestem jedyny) co moge w tej sytuacji zrobic?pomocy

Gość dsa22231
a co masz w umowie napisane?

Gość a ile zarabiasz
?

Gość Kierowca busa
no w umowie to wiadomo..."Kierowca-rejon działania Teren Polski" cos takiego...a zmieniac nie chce no chyba ze juz nie wytrzymam naprawde pewnego dnia

Gość Kierowca busa
2300 na reke a w umowie no wiadomo najnizsza krajowa i WIO!

Gość dsa22231
Ja bym zgłosił pozew do sądu pracy i żądaniem odszkodowania lub dopłaty za nadgodziny

Gość Kierowca busa
tylko wtedy moglbym liczyc tylko i wylacznie na zwolnienie czyz nie...skladam pozew a oni mnie za to wywalaja...

Gość Kierowca busa
najlepiej to we 3 kierowcow jakbysmy sie zmówili...z reszta i jeszcze magazynierzy tez po h... dostaja za nadgodziny siedza od 6 do 17-18 i nici za nadgodziny...