Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość dupa blada nooooooo

profesjonalny wosk do depilacji nie wyrywa mi wlosow, co źle robie??

Polecane posty

Gość dupa blada nooooooo

kupilam wklady z woskiem i podgrzewacz, chciałam wydepilowac bikini i gówno..nie wyrywa mi wlosow, wosk na nich zosataje, co źle robie???

Gość Green Tea.
Po pierwsze przygotowanie skóry: musi być odtłuszczona, nie może być na niej żadnych balsamów, wilgoci, itd. Najlepiej przeczyścić skórę jakąs wodą zawierającą alkohol, np spirytus salicylowy kosmetyczny. Po drugie warto zainwestować w talk, np. do stóp albo dla dzieci taki do pupci :) wtedy wosk nie przyklei się do skóry tylko do włosków i dodatkowo osuszy skórę. Poza tym włoski muszą mieć min. 3-4 mm długości bo inaczej nie wyjdą. No i plaster musi być zrywany szybko w kierunku przeciwnym do porostu włosów. pozdrawiam

Gość dupa blada nooooooo
dzieki za wyczerpujaca odp. Robie wszystko oprocz talku i dalej jest źle ;/ juz nie wiem sama, sprobuje z talkiem. Jak mam go uzyc? poprostu posypac skore z wlosami niewielka iloscia a potem polozyc na to wosk???

Gość ale wy sie nakrecacie
wosk jest za ciepły i za szybko go zrywasz - zanim zastygnie, abo temperatura w pomieszczeniu jest za wysoka i wosk nie moze zastygnąć. Możesz przejechać po plastrze przyklejonym juz do skóry kostka lodu i wtedy zerwać.