Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość E_es

Co w takiej sytuacji?

Polecane posty

Gość E_es

co należy zrobić, gdy się nie zna grupy krwi ojca dziecka by uniknąć konfliktu serologicznego?

ojciec dziecka powinien iść zrobić badanie na odczynnik grupy krwi . chociaz powiem ci szczerze że ja jak byłam w ciąży to lekarz nigdy nie zapytał sie mnie o grupe krwi ojca dziecka . dopiero po czasie jak juz urodziłam dowiedzielismy sie że mielismy konflikt serologiczny ale mały urodził się zdrowy , chociaż moja kolezanka straciła dziecko przez owy konflikt

Gość E_es
nie znając grupy krwi ojca należy zachowywać się tak jak by ten konflikt istniał? Czytałam juz sporo odpowiedzi na forum ale o tym nikt nie pisał.. a to dla mnie ważne

poczytaj o konflikcie na jakiś poważnych stronach, a nie na forach, gdzie często ludzie piszą bzdury Jeśli masz krew z czynnikiem Rh+. to konflikt nie wystąpi Pogadaj o tym z lekarzem A, ja też nie znam grupy krwi ojca.

Gość E_es
mam z czynnikiem Rh- , rozmawiałam wczoraj ze swoim ginekologiem i powiedziała mi że gdybym miała Rh + nie było by problemu ale z Rh - może pojawić się konflikt serologiczny, tylko nie dopytałam jak mu zapobiec.. czy już w ciązy powinnam robić jakieś badania, mieć jakieś zaszczyki czy dopiero po porodzie ten zaszczyk do 72 h ? Ciężko coś znaleść na ten temat :(

Gość E_es
Gryzzelda---> a co Ty robisz w tej sytuacji gdy nie znasz grupy krwi ojca? I jaką masz grupę?

Gość zyleta1985
chcesz zarobić? wystarczy się zalogować na tej stronie www.polski-bux.pl/?r=nowamary . codziennie minimum 25 reklam do obejrzenia . zarobek gwarantowany a na stary dostajesz 6zł. warto

ja nic nie robiłam, bo mam krew Rh+ poczytaj, w tym linku co Ci wysłałam są odpowiedzi na Twoje pytania

Gość E_es
Gryzzelda---> dzięki :)

Gość taaja
Hejka,ja miałam konflikt ze swoją córą. W ciąży robi się badania alloprzeciwdział antyD,w skrócie Coombs. W 30 tygodniu dostaje sie surowice antyD i po porodzie tak samo. Jeżeli nie znasz grupy krwi ojca dziecka to bedziesz objeta tym progamem tylko sie upominaj,bo lekarze to lenie i wiele zeczy robią na odwal się. Teraz jestem w 2 ciąży i też bede miała to samo. Pozdawiam