Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość niestety nikt nie jest idealny

Facet choleryk - jaki związek?

Polecane posty

Mój tata też jest cholerykiem, więc doskonale wiem jak to wygląda, i "przyzwyczaiłam" się do wrzasków i kłótni u mnie w domu... Ale ten facet. Pod każdym względem wydaje się idealny. Oprócz tego drobnego faktu. Skorpion, choleryk, w testach lider-przywódca. Czy jeżeli ja nie jestem choleryczna, a raczej wolę spokojnie porozmawiać, wytłumaczyć, albo zostawić aż ochłonie, to czy jest szansa na fajny z nim związek? Dodam, że wiąże z nim daleką przyszłość...

Gość NIE UKRYWA SIĘ
też jestem w związku ze skorpionem cholerykiem i cudownie wiem co przeżywasz:) Ale wszystko da się zniesc, trzeba tylko sposobu:)

A jaki masz na niego sposób? ;)

Gość NIE UKRYWA SIĘ
olewac jego ataki:) kiedys sie bardzo tym przejmowalam, plakalam:( teraz im bardziej podchodzę do tego na luzie, to on spokojniejszy:) a moze opisz jakies sytuacje z waszego zycia ktore najbardziej cie zabolaly?

Jeszcze do takich konkretnych nie doszło, on musiał teraz wyjechać do pracy za granicę. Ale uprzedzał mnie o tym, że taki jest, że przez niego cierpią wszystkie kobiety, a koleżanka podobno powiedziała mu: "Mogłabym się z Tobą przespać, ale nigdy być z kimś takim jak Ty". Tak jakby uprzedził, ja wiem, i musze brać to wszystko na swoją własną odpowiedzialność :/

Jeszcze mówił, że nie idzie na kompromisy, dla nikogo nie ma taryfy ulgowej i wszystko powinno być po jego myśli... A oprócz tego jest taki cudowny... Egoistyczny też. Ale ja również...

Nie tłumaczę zachowania znakiem zodiaku, tylko dodałam, bo mi o tym mówił. Śmieszne rozumowanie Sami.

A czemu nie? Nie przesadzaj Sami ;)

Gość o nie nie
To jest pójście na łatwizne i bardzo egoistyczne podejście. Też mam wybuchowy charakter, ale pracuje nad sobą. Nigdy bym nie powiedziała dla faceta, że jestem trudna i jak chcesz, możesz mnie znosić, nie to nie. Ciągle staram się z tym walczyć, pokornie przepraszam, za wszystkie wybuchy - pochopne słowa, akcje. Mój obecny facet widzi, że się staram i docenia to. Sam próbuje podchodzić do mnie wyrozumiale, chociaż wiem, że to czasem trudne i juz nie raz przegiełam. Czy ja wiem, czy to drobny fakt. Ja nie mogłabym być z kimś kto stawia tak sprawę. Musisz brać odowiedzialność? Nie powinnaś. Ale Twój wybór.

To ja mówię o tej odpowiedzialności, jak ja to interpretuję. Od początku sytuacja z nim była skomplikowana, bo poznaliśmy w najgorszym czasie, sesja i jego wyjazd. Ale powiedział, że... jestem zbyt wartościowa, a on wie, że mnie skrzywdzi. Że lepiej abym znalazła kogoś równie wartościowego, a nie męczyła się całe życie z kimś takim jak on. Mówił tak, a potem żałował i przepraszał. Więc chyba już i tutaj widać jego charakter. Nie wiem już co o tym myśleć...

uprzedza Cię jaki jest,byś Mu wszystko wybaczała już Go usprawiedliwiasz,a przecież masz intuicję,wiesz ze może być trudno,mało tego moze Cie zranić i odejść.

Strasznie zawrócił mi w głowie :( Na dodatek to platoniczna miłość sprzed lat...

kobiety lubią złych chłopców a potem płaczą i zwalaja na znak zodiaku:P

Gość ooIga
Jeszcze mówił, że nie idzie na kompromisy, dla nikogo nie ma taryfy ulgowej i wszystko powinno być po jego myśli... facet jest organicznie niezdolny do stworzenia jakiegokolwiek związku za wyjątkiem schematu: pan i niewolnik :( Daruj sobie kolesia. Tu nie chodzi o jego temperament,charakter, ale o to, że uważa, że on jest ok a reszta ma się dostosować. Wiej...

A może z nim najpierw o tym porozmawiać? Że właśnie takiego czegoś nie widzę, że ja bym się miała dostosowywać, a on się nie zmieni. Powiedzieć, żeby pracował nad sobą. Itd. Specjalnie szukam mnóstwa zajęć, żeby nie uzależniać swojego wolnego czasu tylko od niego i nie zawsze mieć dla niego czas. Żeby pokazać, że ja też się liczę. A dlaczego mówił rzeczy zniechęcające mnie do niego?... :(

Właściwie... teraz na to patrząc... musiałam się od początku dostosowywać... Nie miał czasu, nie odzywał się, więc ja też nie mogłam... itd... Jak to boli :(

Gość ooIga
Ale powiedział, że... jestem zbyt wartościowa, a on wie, że mnie skrzywdzi. Że lepiej abym znalazła kogoś równie wartościowego, a nie męczyła się całe życie z kimś takim jak on. Mówił tak, a potem żałował i przepraszał. Więc chyba już i tutaj widać jego charakter. Do tego jest po prostu leniem, ma cie gdzies albo jedno i drugie... Alkoholik jest w stanie rzucic alkohol w imię stworzenia z kimś sensownego związku, a ten facet z góry odpuszcza pracę nad swoim charakterem w tym samym celu? Jeśli masz idealy jego pokroju to strach się zapytać kto dla ciebie idealem nie jest :O

Nawet z nim nie próbować?... A jeśli przy mnie by się zmienił?... Doradźcie... :(

ja mam takiego choleryka furiata. zawsze wie najlepiej.jest najmądrzejszy. po 3 latach nauczyłam się to po prostu ignorować. na początku im bardziej starałam się go uspokajać, żeby wszystko sobie powoli na spokojnie wyjaśnić, tym mocniej się wściekał. teraz jak przegina to wychodzę, albo się na niego wydzieram. wtedy dociera. na nic spokojne tłumaczenia w trakcie napadu furii. da się z tym żyć, chociaż mam czasem dość. najważniejsze to nie dać się wpędzić w poczucie winy i wyrzuty sumienia i mieć stabilne poczucie własnej wartości

... :(

czemu taka smutna mina? zastanów się, czy chcesz to znosić. facet Cię oczarował, ok, ale za kilka lat lub nawet miesięcy to oczarowanie minie, a ataki złości zostaną. i niech pracuje nad sobą, a nie tylko sie usprawiedliwia, ze tak ma.

POLUSIA jedziemy na tym samym wözku.Möj tez wybuchowy i sie wydziera ja na poczytku bylam w szoku i plakalam ,pröbowalam spokojnie rozmawiac.Teraz robie jak ty,wychodze,nic nie möwie albo atakuje tez.On musi sie wykrzyczec i mnie ponizyc.Tego nauczyl sie u matki w domu.Moja cala rodzina jest spokojna,ja tez. Taki facet ciazy na psychike,ale jak dasz rade to bedziesz jeszcze mocniejsza niz teraz,ale czy warto??????????? Cos mi podejrzane ,ze on sie przyznaje ze nie jest wart i powinnas szukac lepszego.Tak,szuka asekuracji ,wymöwki i ulgowej taryfy.

ja też na początku bardzo się przejmowałam. teraz ignoruję te jego zagrywki. nikt nie jest idealny, ja jestem mega uparta. ale od siebie i od niego wymagam pracy nad charakterem. a facet autorki zakłada z góry, że ja skrzywdzi, usprawiedliwia swoje lenistwo

Więc co mam zrobić...

on chce z Tobą być w końcu czy nie? powiedz mu, że możesz próbować dbac o ten związek, ale tylko wtedy, gdy i on będzie. że to wspólna praca i wspólny wysiłek. że też masz swoje wady i nad nimi pracujesz i tego samego od niego oczekujesz. jesli mu się nie chce- to zastanów się kochana, czy takeigo faceta chcesz? odpowiedz jest chyba jasna- zasługujesz na kogoś, kto się będzie starał

Daj sobie czas,pobadz wiecej z nim i odpowiedz sobie czy ci to odpowiada.I nie luc sie ze cos bedzie lepiej,czasem po slubie jest gorzej z cholerykami bo mysla ze teraz nie musza sie kontrolowac,bo nie odejdziesz juz.

tak teraz jeszcze pomysłałam sobie: co to ma być? facet powinien pomyśleć - kurde, poznałem fajną dziewczyne, chce z nią byc, zalezy mi na tym, by jej nie ranić, muszę sie kontrolować. tymczasem ten twój mówi- sorry, taki jestem, chcesz ze mną być, za mną latać, to bądź. ja jestem naj i się nie zmienię. która opcja jest właściwa?

Boję się, że jak z nim nie spróbuję, to będę żałować jeszcze bardziej... Mam 21 lat, więc w sumie jeszcze dużo czasu na znalezienie kogoś innego, gdyby z nim jednak się nie układało, prawda? Ja również mam trudny charakter, ale w inną stronę. Wydaje mi się, że oboje bylibyśmy dla siebie dobrą równowagą. Więc, spróbuję tylko o ile będzie się starał pracować nad sobą. Może ten wyjazd go zmieni... Zobaczymy.