Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość zdradzonabedzie rozwód

cofnięcie darowizny-a rozwód

Polecane posty

mężowi w trakcie małżeństwa rodzice przekazali darowizną działkę i samochód. planuje rozwód-zdradzil mnie- mówi ze nic nie dostane bo rodzice cofną darowiznę. cofną, ale jak jestesmy małżenstwem i nie ma intercyzy to chyba polowa jest moja, tylko czy moje veto ma co do rzeczy? zna sie ktos na tym?

Gość ostatnio
ktos tutaj pisal podobna historie wez poszukaj

Gość normalnie
a darowizna była tylko na niego czy również na ciebie?

Gość ostatnio
zreszta jezeli zlozysz pozew a twoi tesciowie nie cofnal darowizny przed zlozeniem pozwu to chyba bedzie Ci sie cos nalezec, wydaje mi sie ze liczy sie data

Gość jestemw temacie
darowizne mozna cofnac w kazdym momenci i jesli jego rodzice ja cofna to ani Ty ani on nic do tego miec nie bedziecie jakby nigdy jej nie bylo, a poza tym jesli darowizna byla tylko na niego nawet jesli byliscie malzenstwem to Ty do tego nic nie masz bo przy darowiznach nie jest wazne ze jestecie malzenstwem

Jeżeli darowizna była tylko na niego, to i tak wszystko to jest jego majątkiem osobistym i nie podlega podziałowi przy podziale majątku. Jeżeli darowizna była na Was oboje, to żeby odzyskać to, teściowie faktycznie muszą odwołać darowiznę.

Gość milutka543210
TEN KTO PISAL O ZDRADZIE Z OWCZARKIEM NIEMIECKIM-NA INNYM FORUM ROWNIEZ TAKIE PROSTACKIE WYPOWIEDZI ZAMIESZCZAŁ! ZALOSNE. CZLOWIEKU-NIE ROB ZE SWOJEGO PROSTACTWA ZALETY.

Gość takie jest prawo i juz
tak jak poprzednie wypowiedzi byly napisane, jesli darowizna jest tylko na niego nie podklega w zadnym wypadku jakiemukolwiek podzialowi, jesli darowizna byla na Was obydwoje i tesciowie ja cofna w dowolnym mmencie (a moga to zrobic) nie wazne sa daty, po prostu cofna kiedy beda chcieli to ani on a ni Ty z tego nic nie bedziecie mieli

Gość atakatam
spadki i darowizny należą do majątku odrębnego małżonków. Teściowie nie muszą cofać nawet darowizny. Chyba, że zastrzegli oni w akcie darowizny, że działka i samochód maja wejść do majątku wspólnego. W co raczej wątpię

Gość normalnie
no tak, ale jak darowizna była również na ciebie to wydaje mi się, że musisz wyrazić zgodę na jej cofnięcie.

niby musi byc powod cofniecia darowizny ale taki powod jesli beda chcieli znajdzie najcienszy adwokacina - przerabialam to

normalnie _ zgody na nic nie musi wyrazac na 100%, po prostu oni znajduja sobie powod cofniecia darowizny a jak pisalalam znajdzie to najcienszy adwokacina i jest po ptakach ani maz ani ona do tego nic a nic nie ma

Gość atakatam
normalnie __ jak sienie znasz to się nie wypowiadaj. Cofnąć darowiznę może darczyńca (w szczególnych przypadkach), a obdarowany nie ma tu nic do rzeczy. Jeśli musiałby sie zgodzić, to co to miałoby za sens?

Gość skad sie tacy ludzie biora
a za robote sie wziasc a nie liczyc na drapane, nic Ci sie nie nalezy pusta babo , tesciowie jak dali mezowi to Tobie gowno do tego chcociaz bys sie nierobie zesrala to nic nie dostaniesz, a nawet jak dali Wam, to moga sobie cofnac i i tak chuj bedziesz z tego miala ha ha ha, a juz sie myslało ze łatwa kaska bedzie a tu chuj lipa, wez sie za robote

Gość rozwodnikkk
tez mialem kiedys taka sucz w domu co liczyla na latwo kase a mam bardzo ustawionych rodzicow, sytuacja byla identyczna i nie bylo najmniejszego problemu aby zdzira nic nie dostala, nawet sie wozic po sadach nie musialem prawo bardzo wyraznie o tym mowi tak jak napisali moi ptrzedmwcy

Gość do rozwodnika
ja pierdziele... ale niektórzy mają gust... lecą na zdzity i sucze... nie miałeś sie w kim zakochać? tyle KOBIET na swiecie

wiecie, ja nierobem nie jestem, pracuje, wychowuje dzieci, zostałam zraniona, zdradzona,wiec to nie ja jestem sucz tylko on ch**em, a w takiej sytuacji to niestety ale litosci nie ma. to czego nie wydrę dla dzieci nie bede miała

Gość rozwodnikkk
zdradzonabedzie rozwód -> ha ha ha stara spiewka wydre dla dzieci ale wy jestescie glupie, a le niestety jak widzisz odnosnie tej darowizny nie wydrzesz nic , skucha co ha ha ha ha ha

Gość rozwodnikkk
do rozwodnika _. no widzisz zdarza sie czlowiek jest mlody i glupi i bierze takie jak sie pozniej okazuje zdziry, bład błąd i jeszcze raz błąd , nie dosc ze wezmie czlowiek takiego gołodupca co nawet majtek na dupe nie ma, a pozniej jakby cos to jeszcze łape po nie swoje wyciaga i standardowo dzieckiem sie zaslania a upierdolic ta łape, ale ja jestem gosc moja nie dostała nic , nawet brudu spod paznokcia tak ładnie to wszystko wylawirowałem hahahahaha śmieszne sa te zdziry wyciagajace łape nie po swoje

dziekuje wszystkim za odp. , złosliwcy zakompleksieni, typu rozwodnik, zycze ci szczescia, abys nie musial wyladowywac sie na ludziach przez internet, oceniac i i ch wyzywac. musze isc do adwokata i zapytac jak to jest jak złoze pozew, czy liczy sie ta data, pozdrawiam

Gość rozwodnikkk
ja sie na nikim nie wyzywam tylko opisalem swoja sytuacja i jaka sucz wyciagajaca lapy po nie swoje mialem w domu, a teraz ciagle skomle i cos chce bo jest nierob i nie ma za co zyc, a mi sie dosyc dobrze powodzi i w gruncie rzeczy te wyciagajace łapy po nie swoje jestescie wszystkie takie same. Ale sa tez koniety normalne, dam Wam przyklad moj ojciec chcialel mojej obecnej zonie sprezentowac samochod i ok przyjeła go ale pod jednym warunkiem ze bedzie przekazany darowwizna ale tylko na mnie , no ale dziewczyna zapiersdziela od switu do nocy - prowadzi z moim ojcem f-me i nie wyciaga łapy po nieswoje , sa jeszcze normalne kobiety

Gość hehe chciales powiedziec
głupie i naiwne... :-) jak tak zapieprza to chyba jej sie nalezy

Gość rozwodnikkk
zapieprza bo lubi i cos z tgo ma widac tego wyniki, moze sobie pozwolic na wszystko, a nie jak te placzki co koniec z koncem ledwo wiaza, stoja pod mopsami, skomla o 50 zloty od sowich bylych, one sa wlasnie glupie, nieroby pierdzielone im nigdy nie bedzie dobrze

Gość miej kobieto godnosc
i owszem dzielcie sie ale tym co macie wspolne, nie tym co on dostal od rodzicow... To nalezy mimo wszystko do jego rodzicow (poki zyja), a nie do Ciebie. Bez wzgledu na to z czyjej winy rozwod - myslisz...

Gość dafsdfrtrtdf
i taka jest prawda, jesli bedzie chcial dzieciom dac to da a Tobie wara od tego nie wyciagaj łapy po nie swoje bo Ci ja utnom

Gość magdus84snk
Polecam serwis, dzięki któremu można najsprawniej rozwiązać każdy problem prawny. Składając zapytanie możesz liczyć bezpłatnie na profesjonalną analizę sprawy i dokumentacji oraz znalezienie prawnika specjalizującego się w zagadnieniach związanych z Twoim problemem prawnym. Link: http://www.nagrodanabank.pl/linkform/generate/partner/41767/product/26 Na pewno warto się skontaktować, żeby profesjonalnie rozwiązać problem prawny.

Gość malutka357
Ludzie mam podobną sytuację. Mój były chce w trosce o dzieci wydrzec mi darowiznę, ktorą otrzymałam od matki. Polecam konsultację z jakimś mecenasikiem, bo zbyt wiele tu emocji, a zbyt mało porad. Wiecie, że gdzieś dzwoni, ale to wszystko. Powodzenia życzę, kultury, oraz godności.

Gość gość
moim zdaniem jesli w trkacie malznestwa to liczy się do wsp;olnego majatku. u nas tak jest przynajmniej.