Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

słodziutkie toffi

do mam rocznych dzici

Polecane posty

Hej, czy wasze dzieci roczne dzieci też tak gryzą?? Moj jak sie zdenerwuje, np zabiore mu cos, nie chce mu dac itp to zaraz sie denerwuje i zaczyna probowac gryzc. Tak samo do swojej kilka lat starszej siostry. Tlumazce ze nie wolno, troszke lapie ale nie bardzo to skutkuje... Czy to jest normalne??? A dodam ze potrafi naprawde mocno ugrysc. Jak jest u was?

Gość lola 123
mój gryzie ale bardziej z " miłośći" :D Nieraz podbiega tuli się i gryzie . Tłumaczę ze nie wolno ale nic to nie daje . Za to ze złości czasami nas uderza , a jak mu łapię rękę to się wkurza i próbuje dalej mnie uderzać . Ja myślę ze przy takich dzieciach trzeba duuużo cierpliwości , kiedyś to powinno przynieść skutek .

no moj nie uderza raczej, ale gryzie tez czasem wlasnie z milosci. Tzn sama nie wiem, bo jak wlasnie sie przytula, mruczy, taki zadowolony to jak nagle chapnie tymi zebami, to slady zastaja... i to nawet sie czlowiek nie spodziewa kiedy i gdzie;)

ostatnio w gazecie dla mam przeczytałam ; Miewasz czasami takie uczucie ze kochasz kogoś tak bardzo ze masz ochote go tak uścisnąć żeby bolało :D Dziecko czasami tak wyraża swoje pozytywne emocje :)

Gość mama synka i córuśki
Mój ma 11 miesiąc. Też gryzie. Tylko on ze złości. Jak mu czegoś niewolno. Najbardziej gryzie psa i swoją siostre. Myślę że to też dlatego, ze wychodza mu ząbki i strasznie swędzą go dziąsełka.

Moj synek gryzie jak sie za bardzo rozbawi.Turlamy sie i przepychamy i wtedy trach:-D A ze zlosci to szczypie:-( Tez wlasnie jestem w trakcie oduczania go tych zachowan:-)

Gość Mój starszy syn
non stop ciągnął za włosy, nie mogłam sobie z tym poradzić, tłumaczyłam i nic... w końcu jak on mnie pociągnął to ja oddałam (oczywiście delikatnie) i w kilka dni przestał ciągnąć za włosy :D

Gość moj chrzesniak
tak wlasnie okazywał swoją miłość :D Wszyscy chodziliśmy pogryzieni ;) Czasem do tego stopnia, że mieliśmy sińce. Oczywiście wszyscy mówili nie wolno, itd, ale mały z miłości nadal gryzł :D Teraz ma 18 miesięcy i już tego nie robi ;) A kiedy się złości to próbuje uderzyć (głównie swoją siostrę 4 letnią), ale jak mu się zwróci uwagę, to zaraz ją tuli ;)

moj maly tez bardzo gryzl jak mial ok roczku, teraz zdarza mu sie ale zradko, mowilam prosilam i tlumaczylam i nic za to wyrznely mu sie czworki zabki i minelo go to gryzienie :) za to teraz ciagnie za wlosy :/