Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Justyna1111

Czy to może być ciąża?

Polecane posty

Witam! Mam mały problem. Od paru miesięcy staramy się z mężem o dzidzie. Jak dotąd bez powodzenia. Jak na razie okres spóźnia mi się 4 dni, mam dziwne mdłości ( nie mówię tu o wymiotach, po prostu mnie mdli), często boli mnie głowa no i jakiś czas temu zasłabłam. Czy to mogą być oznaki ciąży? Na razie nie chcę robić testu, bo boję się, że będzie negatywny ;), myślę że na razie też nie trzeba iść do ginekologa bo i tak na badaniach USG nic nie wyjdzie.Na wszelki wypadek zaczęłam brać kwas foliowy.Zaczekam jeszcze parę dni. Kobietki jakie wy miałyście pierwsze objawy ciąży? Jak sobie z nimi radziłyście? piszcie :) pozdrawiam gorąco.

Aaaaa, muszę jeszcze dodać, że bardzo boli mnie brzuch ( tak jak w czasie okresu). Droga Frankozwarszawy jeszcze trochę poczekam z ty testem. Tyle razy robiłam i wychodził negatywnie, że teraz naprawdę mam stracha :|

No i chyba dostałam okres. Wczoraj zauważyłam na bieliźnie dziwną brązową wydzielinę, ale dzisiaj już nic nie leci ( to mi na krew nie wyglądało) Czy to okres? ???? Brzuch nadal pobolewa ( takie skurcze \"okresowe\"). No i ostatnio zauważyłam że mi kawa nie podchodzi, a już i tak pilam taką z połowy łyżeczki i to rozpuszczalnej, hmmm dziwne, prawda?

zrób ten test! ja na początku miałam mdłości (potworne, wymioty doszły ok 6 tygodnia), często oddawałam mocz, byłam senna i rozdrażniona. to wszystko miałam jeszcze przed testem, czyli ok 25 dnia cyklu się zaczęło (test robiłam w 36 dniu cyklu). nie sądziłam ze to ciaża dlatego wcześniej testu nie zrobiłam.

Gość och ach ech
ja takie objawy to miałam jak dostałam anemii a test zrób jak najszybciej

Nie piszesz nic o tym jakie masz zwykle cykle - regularne czy nie i kiedy mialaś owulację. Bo to jest najważniesze. Czy jesteś pewna że termin okresu miałaś 4 dni temu? Ja miałam podobne objawy do ciebie jak zaszłam w ciążę i już w dzień spodziewanej miesiączki czułam że w końcu się udało... ale niestety one wcalnie nie muszą wskazywać ciąży... Do odważnych świat należy!!!! Skoro starasz się już tyle o dziecko to wydaje mi się że powinnaś podejść do sprawy z odwagą i po prostu zrobić test. Jeżeli jesteś w ciąży to na tym etapie wyjdzie ci nawet test robiony w ciągu dnia. A jeżeli nie jesteś to trudno i trzeba starać się dalej. Nie wolno się poddawać. Poza tym jest bardzo ważne żebyś na tym etapie miała pewność czy jesteś czy nie. CZasem na początku ciąży się plami i trzeba brać progesteron. Musisz też na siebie bardzo uważać w pierwszych tygodniach - na to co robisz i co jesz. Tak że powinnaś jak najszybciej to sprawdzić. Mam nadzieję że ci się udało.

Gość och ach ech
moja koleżanka miała okres do3 miesiąca

Takie brązowe plamienie też miałam w momencie kiedy mial wystąpic okres! Zrób test dla dobra maluszka, bo może on sie tam rozwija i wtedy to plamienie trzeba by skonsultowac z ginem :) Powodzenia :) Kawa mi tez przestała podchodzić na samym początku :)

Paulinko - mam regularne cykle (29 dni). Ten test zrobię, ale zaczekam jeszcze do poniedziałku. Dzięki wam za odzew...

Gość nieodpowiedzialna jesteś i tyl
Skoro starasz się o dziecko już dłuższy czas, to dlaczego dopiero teraz \"w razie czego\" zaczęłaś brać kwas foliowy? Przecież trzeba go przyjmować jeszcze zanim zacznie się starać o dziecko!!!!!!!!

Kwas foliowy biorę od 3 miesięcy bo od tylu staram się o dziecko. Skoro mnie nie znasz nie mów że jestem nie odpowiedzialna.

Gość halllooooo
i co i co ??

No i są dwie kreseczki na teście :) Tak się cieszę. Teraz będę wędrowac do ginekologa :). pozdrawiam was serdecznie :)

Gość nieodpowiedzialna jesteś
to są Twoje słowa: Na wszelki wypadek zaczęłam brać kwas foliowy więc teraz nie ściemniaj, że od 3 miesięcy bierzesz :o a ciąży gratuluję i życzę więcej rozumu :)

Ciekawe co mnie jeszcze czeka? Dzisiaj prawie się z mężem pokłóciłam . Takie tam \"humory\" :)

mogłabym powiedzieć, że jestem nieodpowiedzialna, gdybym miała 16 lat i zaszła w ciąże a do tego brała narkotyki, paliła papierosy i piła alkohol. Czego nienawidzę.Nie znasz mnie, ani mojej sytuacji zdrowotnej więc się nie odzywaj. Życzę tobie więcej rozumu oraz życzliwości :)

no bo się wydało i teraz ci głupio :) najważniejsze, żebyś teraz dbała o siebie i dziecko :)

w takiej sytucji byłabyś totalną kretynką! Teraz okazałaś się nieodpowiedzialna, bo naraziłaś swoje dziecko na ryzyko poważnych schorzeń nie biorą jednej malutkiej tableteczki, którą jednak później postanowiłaś zacząć brać "w razie czego".

a mnie rozumu i odpowiedzialności nie brakuje, bo ja kwas foliowy biorę od dawna i nie tylko "w razie czego" :)

Kobieto czy ty jesteś poważna??? Co miało się wydać, to że wcześniej nie mogłam brać kwasu bo zdrowie mi na to nie pozwalało. Powiem Ci że wtedy nawet nie myślałam o dziecku. I co przez to jestem nieodpowiedzialna.

ale co ty pieprzysz? zdrowie nie pozwalało ci na branie witamin? buehehehee :D

"Od paru miesięcy staramy się z mężem o dzidzie"-zaprzeczasz sama sobie :o

no ale przecież sama napisałaś, że staraliście się od kilku miesięcy, więc chyba świadomie tak? A skoro świadomie to chyba powinnaś wiedzieć o tym jak ważny jest kwas foliowy?

to czemu nie zaczęłaś brać tego kwasu foliowego 3 miesiące temu, tylko dopiero teraz "w razie czego" bo podejrzewałaś ciążę?

Może rozszerzę Ci moje Pierwsze pytanie ( bo widzę, że ty nie kontaktujesz jeśli ktoś piszę ściśle szczegóły) Biorę kwas od trzech miesięcy, a moje pytanie tyczyło się dolegliwości w ciąży. Może zmienimy temat tego forum nie: czy to może być ciąża? na Od kiedy brać kwas foliowy?