Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość Lepoowp

Znacie jakieś książki które powinien przeczytać początkujący nauczyciel???

Polecane posty

Gość Lepoowp

Jak w temacie.

Gość etam
"Łysek z pokładu Idy" :O

Nauczyciel czego? Chcesz poczytać o metodyce? Czy o czym? Jeżeli interesują Cię pozycje typowo metodyczne,to duże znaczenie ma tu nauczany przedmiot. Jeżeli jesteś anglistą,to mogę Ci podrzucić sporo tytułów.

Gość jhcerhgtoiueryo
najpierw dowiedz sie jaki bedziesz miał program nauczania a potem bedziesz czytał na bierzaco

Gość Iskooo
Sykstinajn tak angielskiego bede uczyla:) Chcialabym ogolnie cos z metodyki madrego, jak do mlodziezy gimnazjalnej podchodzic zeby na glowe nie weszly i ogolnie o nauczaniu angielskiego. Zreszta wszystkie tytuly godne uwagi wypisz pliz.

Gość pier mnie laciem
maja takie pytania ze i tak cie zgną na czymś

Gość Polllecamamam
John Robertson "Jak zapewnić dyscyplinę, ład i uwagę w klasie" wyd WSiP.

Polecam min.\ "A Course in Language Teaching. Practice and theory" napisaną przez Penny Ur (powinnas byla mieć Penny na studiach,jeżeli kończyłaś dobry uniwerek :P) Tak samo z Jeremim Harmerem i jego "The Practice of English Language Teaching" Co do nauczania gramatyki,polecam "How to teach grammar” by Scott Thornbury. Muszę teraz lecieć,wieczorem przeglądnę moje szafki z "Bibliami" hehehe i wpiszę więcej moich ulubionych. PS Przygotuj się na "przeprawę w gimnazjum".Będą Cię testować.Nie daj się,bo będziesz "spalona" na wejściu.Grunt to kompetencja,konsekwencja i umiarkowany luz.Ani zołza,ani ktoś pobłażliwy.No i życzę Ci,żebyście się polubili.To podstawa pracy z dzieciakami.Nie tylko w wieku gimnazjalnym Take care ;) 🖐️