Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

refleks_ja

co się dzieje z moim niemowlaczkiem?

Polecane posty

czesc mam pytanie do doswiadczonych mam. Moj synek od kilku dni ciagle wklada sobie reke do buzi, bez wzgledu na to czy jest po jedzeniu czy przed, po prostu wklada przy kazdej okazji. Obrazil sie na smoczka, wypluwa go i znowy pcha reke (całą piąstkę) do tego potwornie sie slini i marudzi.... Wiem, ze pierwsze skojarzenie to zeby, ale on ma dopiero 3 miesiace wiec raczej za predko... Co to moze byc? nie goraczkuje wiec nie odsylajcie mnie z byle czym do lekarza (wizyta za tydzien i szybciej nie widze potrzeby by isc) Czekam na rady

Gość Aista
Może boli go gardło?

Gość karolina2777
Nic się nie dzieje szczególnego, to normalne i nie ma się czym martwić:) Moje dziecko też tak robi od 3-go miesiąca życia. Czekamy na ząbka już trzeci miesiąc i nic, a ślini się dalej niemiłosiernie:)

Gość biały sweterek
u mnie jest to samo chociaz maly ma 2 miesiace, mowilam o tym lekarzowi a on na to widocznie dziecko nie dojada co jest absurdem totalnym!!!

Gość hej you
to normalne :)

Gość karolina2777
Jakby go bolało gardło to by nie chciał jeść i płakał przy przełykaniu.

wydaje mi sie ze nie gardlo bo je normalnie a tak to by chyba przy jedzeniu plakal? podejrzewalam ze moze plesniawki ale zagladalam w paszczaka i nie ma...:P pozwolic mu tak wkladac te rece czy raczej uniemozliwiac?

Gryzzelda---- masz blizniaki? gratuluje i podziwiam, gdyby mnie to spotkalo to ucieklabym gdzie pieprz rosnie, jak sobie radzisz dziewczyno???

Dzięki :) a jakoś sobie radzę, przecież muszę :) nie mam dokąd uciekać :P :P

hehehe ja bym brzuch zostawila mezowi i zwiala jak nadalej :D jednego ledwo ogarniam a co dopiero dwojke...az boje sie pomyslec :D duzo wytrwalosci zycze :)

Gość a skad pomysł
,że za wcześnie na ząbki?są 3 miesięczniaki już z ząbkiem:) moim zdaniem to zęby.Może wyjść jakis wkrótce a może za 3 miesiace:)

na prawde?? w zyciu bym nie pomyslala ze zeby moga wyjsc tak szybko... co dopiero skonczyly sie kolki (prawie sie skonczyly:P) i juz kolejna maskara z zebami? chyba niemozliwe...

ząbkowanie jakiś czas trwa my możemy tego nie widzieć ale dziecko już czuje swędzenie itp mój synek też tak robił jak miał 3 miesiące pierwszy ząbek pojawił się w wieku 5 miesięcy

Gość a skad pomysł
możesz trzymać mu gryzaczek w buzi,możesz spróbować posmarować zelem na ząbkowanie,zobaczysz wtedy czy trochę przejdzie.Ja bym pozwoliła mu wkładać te łapki:) i naprawdę takie maluchy maja już ząbek.Znam nawet takich 3:) pomyśla kiedy ty miałaś pierwszy albo tata dziecka.Często to jest dziedziczne (czas)

moj maz nie mial dlugo u mnie w 9 miesiacy bylo juz 8 podobno 4 wychodzily na raz, pierwszy w 5 miesiacu... sprobuje ztym gryzakiem moze mu ulzy

Gość a skad pomysł
no właśnie,ty miałas w 5 miesiacu a twoje dziecko też może juz go mieć.Zabki nie wyskakują od razu--niestety;) to miesiace slinienia i marudzenia:)

Moja miala 4 miesiace i pierwszego zeba! Zab dlugo kielkuje w dziasle. Nawet ze 4 miesiace, dziecko moze sie slinic, byc nerwowe, grysc. Nie ma sie co martwic:)

wooow no to czekamy :) kolejne miesiace nerwowki, myslalam ze po kolkach troche odetchniemy :P za tydzien bede u pediatry to sie jej poradze w sprawie tych zeli a poki co nie gryzie raczke, mam nadzieje, ze nie odgryzie :D

Ja mieszkam w Niemczech. Zele juz bardzo dawno tu wycofali. Sa szkodliwe. Moja dostawala tylko tabletki z fluorem i wit.D Nic wiecej sie nie stosuje. Dopiero jesli dostanioe goraczki i widac , albo bardzo marudzi, nie moze zasnac (co znaczy ze b. boli) daje sie czopek paracetamol.

Gość Oddaj i po kłopocie
wiesz co, jak mój miał tyle to zachowywał się identycznie. lekarka mi powiedziała, że w ten sposób dziecko bada świat, a że rączki odkrywa na samym początku, że ma, to do buzi ;-)

Gość mój dwumiesieczniak
wkłada sobie raczki od urodzenia.Czesto, bo by jeszcze cos zjadł albo traktuje jak smoczek.Walcze cały czas z tym.Wyciagam raczke i podaje smoczek.Jesc wiecej nie , bo zjada duzo.