Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

anulkowa

Szukam kolezanki, ktoa tak jak ja spodziewa sie dzidz

Polecane posty

Gość aprilowka
dziewczyny ja zalozylam temat kwiecien 2010, bo kalkullatory mowia koniec marca/kwiecien, ale powiedzcie jak sie liczy tyg.ciazy?od zaplodnienia czy ostatniego okresu?ja dopiero wczoraj sie dowiedzialam, jestem w szoku i nic nie wiem o ciazy:( kiedy do lekarza?

Lekarz liczy ciążę od ostatniej miesiączki, i takimi tygodniami będzie się posługiwał w karcir ciąży. Do lekarza pójść najlepiej 6-7 tyg po ostatniej miesiączce, ja poszłam 5 tyg po @ i nie było jeszcze nic widać, lakarz kazał mi przyjść za dwa tygodnie i był już wtedy piękny pęcherzyk ciążowy. Gratuluje, i nie martw się tym,że nic nie wiesz, ja tez nic nie wiedziałam o ciąży (no może troszkę wiedziałam, bo staraliśmy się już półtora roku), masz jeszcze sporo czasu, ja np kupuję gazetki dla kobiet w ciąży ("M jak mama" i "Będę mamą"), dużo też czytam w internecie na ten temat, a gdy okazało się, że będą bliźnięta, też znalazłam sporo informacji w internecie, trzeba jednak pamiętać, by nie wierzyć we wszystko, co ktoś pisze na forum, ja na przykład na początku miałam bóle brzucha i dziewczyny z forum straszyły mnie, że mogę poronić (miałam już jedno poronienie w lutym 2009), wystraszyłam się, poszłam do lekarza, a on mi powiedział, że brzuszek rośnie, macica się rozciąga i dlatego boli, jeśli nie ma plamień ani krwawień to jest ok, także nie stresuj się i dużo odpoczywaj:)

Gość gosiaczek-prosiaczek
czesc Wam! Ja już niby w tym 33 tyg ale pamiętam jak dzis zdziwienie kiedy na teście pojawila sie 2kreseczka tez nic nie wiedzialam ale do tego czasu z internetu wyciaglam wiele ciekawych informacji no i oczywiscie forum gdzie wrazie w mozna zadac pytanie:) jak sie czujecie?

Gość treele
a ja w 7tc:):)

Gość treele
Karolinka ja bylam w 4 tc i 5 dniu i bylo widac pecherzyk:)

No hej, ja czuję się dobrze, do tej pory nawet czułam się świetnie, ale od jakiegoś tygodnia zaczęły się mdłości, w sumie nic strasznego, bo są tylko takie delikatne, ale są. Myślałam, że skoro do tej pory ich nie było, to już nie będzie a tu niespodzianka. Są dni, że czuję się gorzej, ale ogólnie czuję się ok. A Wy ? Ja jestem w 16 tc.

treele, miałaś szczęście, u mnie nie było widać, więc pan doktor kazał przyjść po 2 tyg, wydaje mi się, że to od sprzętu zależy, jeśli ktoś ma nowy i dobry aparat do usg to wcześniej widać, mój nie ma najnowszego, ale stary też nie jest, ale nie było widać pęcherzyka. Na szczęście był, a teraz ( 3 tyg temu) okazało się, że będą bliźniaki:) Fajnie, choć trochę mnie to przeraża, to nasze pierwsze dzieci:) A Wy macie już dzieci? Czy to też Wasze pierwsze?

u mnie z mdłościami było tak że zaczeły się po około miesiącu i trwały do 16-17tyg. Kilka razy wymiotowałam ale najgorsze było ogólne osłabienie potrafiłam mdleć w autobusie jak było zbyt tłoczno a ja musiałam stać:/ wielkim pozytywem natomiast było odrzucenie od fajek paliłam jak smok a od 7mies nie miałam nawet jednego papieosa w ustach

ja w sumie czesto nie wymiotowalam ale bylo to bardzo nie przyjemne uczucie. przed toba chyba najlepszy okres ciazy sie zbliza 2trymestr wspominam cudownie. zeo mdlosci zastrzyk energi brzuszek jeszcze tak nie przeszkadza poprostu cud miod i orzeszki;)

Fajnie, a brzuszek już Ci rośnie? Bo mój wygląda jakbym niedługo miała rodzić:) Koleżanki myślą, że jestem w 6 miesiącu a jak mówię, że termin mam dopiero na 15 stycznia to nie wierzą, dopiero jak powiem że to bliźnięta;)

Gość mmaammaa
witam ja 10tc i czuje się w miarę dobrze :0)

Gość Bisc
hej Anulka to teraz jestes w7tyg jak ja!!!!!!!!!!!!!!!