Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość oliwka bambinoooooo

kto tak jak ja nie wierzy w BOGA? i dlaczego?

Polecane posty

Gość oliwka bambinoooooo

ja kilka lat temu chodziłam do kościoła nawet co niedziele..ale życie zaczęło mi się psuć(w miłości w szkole w rodzinie było po prostu źle) siadałam wtedy wieczorami w oknie płakałam patrząc w niebo i błagając boga żeby pomógł mi jakoś zmienić to wszystko by mnie wspierał...modliłam się do niego nie było poprawy teraz jestem pewna ze on nie istnieje

Ja nie wierze, nie wierze, bo nie potrafie, ot i cala filozofia. Tak, jak zaden dorosly nie uwierzy w swietego Mikolaja, chocby nawet bardzo chcial. Nie przekonuje mnie Twoje wyjasnienie. Gdybym wierzyla, pomyslalabym, ze widocznie Bog tak chce ;), albo ze nie da mi nic za darmo, dopoki sama sie nie postaram, albo ze kiedys bedzie lepiej.

Gość oliwka bambinoooooo
fakt możne nie jest ono przekonywujące ale ja po prostu nigdy nie uwierzę

Też chciałabym wierzyć, ale chyba za dużo doświadczyłam i wiara opadła do zera. Chociaż, Bóg dał przecież ludziom wolną wolę, więc może dlatego nas olewa :classic_cool:🖐️

Gość zlyyyyyyyyyyyy
KUR.NA! CZY WY JESTEśCIE NORMALNI? DZIEń W DZIEń PIEP.RZYć O TYM SAMYM? TO JEST KAżDEGO INDYWIDUALNA SPRAWA, A NEGOWANIE CZYIś POGLADóW I PRZEKONYWANIE DO SWOICH TO KRETYNIZM!!!!!!!!!!!!!!! JESLI TERAZ ZNOWU ZACZNIECIE SIE ZARAZ TUTAJ KłóCIć, WYZYWAć I OSTRO DYSKUTOWAć TO BęDZIE ZNACZYłO żE JESTEśCIE DEBILAMI !!!

Gość daj se nawet dwie kupy siana
kurwa , nudzi ci się to sie rozbierz i ubrania pilnuj

Gość a ja wam powiem...........
ze ci co wierza w Boga mają racje i ci co nie wierze w Boga równiez mają racje

Gość ruumak
zgadzam się, nie zaczynajcie znowu

złyyyyy jakbyś nie zauważył to jest forum dyskusyjne, więc pozwól się wypowiedzieć, jeśli tak bardzo Cię to wkurza po co tu siedzisz? :classic_cool:🖐️ Nigdy tego nie zrozumiem :D :P

Gość olabogaaaaa
jja nei wierze, bo dla mnie to smieszne.. kupa doroslych ludzi jeden w przebraniu i jakis cyrk odstawiaja haahahahahhh

A ja wam powiem ze wierze, a wręcz jestem pewna tego że On istnieje. Sęk w tym kochani że żeby zostać zbawionym sama wiara nie wystarczy...

Kilka chwil - to nieco zlosliwe ze strony Boga - po co objawiac sie poboznym, kiedy moglby wlasnie jakiegos bladzacego zawrocic na dobra droge?.. Jak zreszta kiedys chyba robil? Moim zdaniem cuda, objawienia, itd, to jawna niesprawiedliwosc Boga - zakladajac jego istnienie oczywiscie. Jeden dostanie cud, drugi nie, bo wolna wola. Naginanie wlasnych zasad.

Nie złośliwe lecz hmmm przemyślane. Powszechnie wiadomo ze kościół nie uznaje objawień osób nie związanych z Bogiem. Owszem mógł by się objawić grzesznikowi ale wtedy tylko on by się nawrócił bo całą reszta i kościół by mu nie uwierzyła. Gdy zaś objawia sie komuś o wielkiej wiwerze kościół uznaje objawienie, sprawa nabiera rozgłosu i więcej ludzi dzięki temu sie nawraca. Pan Bóg bardzo starannie dobiera tych którym naprawdę sie coś objawia i trudno sie dziwić jeśli nie zasłużyłaś a nie wiadomo czego oczekujesz. Modlitwa i pokora to podstawa i zazwyczaj ci którzy doświadczają autentycznych cudów sie o to nie prosili to Bóg ich wybrał. Taki jest właśnie problem z ludźmi chcą dostać soć nie dając nic od siebie!

Gość bubelek
\" Pan Bóg bardzo starannie dobiera tych którym naprawdę sie coś objawia i trudno sie dziwić jeśli nie zasłużyłaś a nie wiadomo czego oczekujesz. Modlitwa i pokora to podstawa i zazwyczaj ci którzy doświadczają autentycznych cudów sie o to nie prosili to Bóg ich wybrał. Taki jest właśnie problem z ludźmi chcą dostać soć nie dając nic od siebie! \" A z jakiej racji mają dawać cos od siebie ? ktos ich stworzył więc narzucił im swoją wolę poprzez akt stworzenia zmusił ich do istnienia. potem wymyślił farsę o wolnej woli :-O