Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość taka sobie jedna mama

jakie były u was różnice miedzy kolejnymi ciążami?

Polecane posty

ciekawi mnie jak znosilyscie je, czy tak samo czy inaczej moja 1 ciaZa byla trudna wiec boje sie kolejnej i ile mialyscie lat podczas zajscia pytam bo slyszalam,ze im sie jest starsza tym lepiej sie znosi ciaze...

pierwsza - z wszystkimi mozliwymi objawami i dolegliwosciami utrzymujacymi sie prawie do polmetka. plus maly brzusio ktory wyskoczyl dopiero w 6 m-cu. druga - brak dolegliwosci i brzuch rosnacy niemal od poczatku.

a w jakim wieku 1 i 2 ciaza?

:)

Gość vedasss
jedna ciąża i jedno dziecko i żadnych kolejnych ciąż

1 ciaza same problemy, okropny bol plecow od samego poczatku az do konca, chyba wszystkie mozliwe objawy ciazy utrzymujace sie do polmetka zatrzymanie akcji porodowej, pozniej stawanie na glowie zebym jednak urodzila bo odeszly wody, porod dlugiiii i wywolany chyba wszelkimi mozliwymi sposobami plus za malutki brzuszek ;) i zero szwow 2 ciaza zero objawow, zero bolu, czulam sie super cala ciaze,wygladalam tez o wieleeeeee lepiej niz w 1 ciazy minus za plamienia od 6 do 24 tyg porod? express :) 4 godz (od 0-10cm rozwarcia) i po krzyku

1 ciaza - rewelacja.... brzuszek maly, zero objawow, zero komplikacji, ja sprytna do konca....porod dosc szybki, malo dokuczliwy :-) synek cudowny 2 ciaza - blizniacza - od poczatku zle samopoczucie, mdlosci, czasami wymioty, oslabienie, sennosc okropna, brzuszek szybko rosnacy, od 23 tyg. lezenie ze wzgledu na niewydolnosc szyjki, pesar, teraz koncze 30 tc....nie wiem, jaki bedzie porod, byc moze cc :-(

to u was miedzy ciazami 2-3 lata przerwy strasznie sie boje kolejnej:( ,ze tez mdlosci i wymioty az do porodu:( ciekawi mnie jakie sa szanse,ze oby dwie byly by takie same w przejsciach... troche mnie pocieszylyscie

ja zaszlam w druga ciaze jak córa skonczyla 6m-cy :0 teraz mam dwójeczke brzdący i jest super:) ciaza druga byla dosyc ciezka ale dalam rade... teraz ciesze sie ogromnie z tak malej róznicy wieku

a pierwsza ciaza byla bez przykrych dolegliwosci?

1 ciąża-jedyne dolegliwości to ból pleców pod koniec ciąży.Od 5 miesiąca skracająca sie szyjka.Poród błyskawiczny w terminie,niestety skonczony cesarką ze względu na złe ułożenie dziecka. 2 ciaża-wieczne mdłosci przez pierwsze 4 miesiace,koniec ciaży rewelacynjy,brak dolegliwości i samopoczucioe ekstra.W 32 tyg. wstrzymany poród i do końca wieczne skurcze.Porod również błyskawiczny,wywołany przez przebicie pęcherza 3 dni po terminie,ale tym razem naturalny 3,5 godziny,ale dziecku znów głowa wędrowała gdzie nie powinna,lekarz przy bólach partych ppmógł wypchać dziecko. 2 ciaże i zupełnie inne.