Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

beataaaaz

Duża butla gazowa na działce budowlanej

Polecane posty

Czy ktoś orientuje się ile kosztuje i na jaki czas starcza duża butla z gazem (nie zanam pojemności) na własnej działce budowlanej-domek jednorodzinny o pow. 120 m2?

Gość musztarda
Wiesz... to nie ma znaczenia jaką masz powierzchnię domku, tylko jaką kuchenkę, ile palników i ile będziesz gotowała. :) U mnie na cały sezon, od marca do listopada, wystarcza jedna. A jaka pojemność? Cholera wie, musiałabym się zapytać, ale nie mam w tej chwili kogo. :) Koszt? Ca 40 złotych.

Tak tylko ja nie mam na uwadze takiej małej butli w środku domu-w kuchni, a dużą koło domku?

Gość musztarda
A, to ja się nie znam. A po co Ci taka duża butla koło domu?

Ponieważ są to działki gdzie nie ma gazu. I widziałam taką butlę na działce u innych, więc pomyslałam, że zamiast takiej małej w kuchni może by duża.

Gość musztarda
Pierwsze słyszę, ale... może i tak jest. Nie wiem, ja mam w kuchni standardową, taką powyżej kolan. :) Po co większa?

Gość musztarda
No ona nie jest taka mała... Na sezon wystarcza, spokojnie.

Gość taka duża butla to
sie sprawdza wtedy gdy masz piec gazowy na ogrzewanie i grzanie wode. inaczej nie widze celowosci stawiania wielkiej butli na działce

Gość musztarda
taka duża butla to sie sprawdza wtedy gdy masz piec gazowy na ogrzewanie i grzanie wode. inaczej nie widze celowosci stawiania wielkiej butli na działce No właśnie... do grzania wody jest bojler, ogrzewanie rozprowadzone z kominka, gaz tylko do gotowania.

Gość mała Mi 123
to , co jest na zewnatrz to raczej chyba trudno nazwac butla..., to jest raczej zbiornik, który jest wykorzystywany do ogrzewania gazowego...i chyba traci na popularnosci bo cena gazu zrownuje sie z pradem...

Gość olek

podbijam temat