Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość sebka28

związek zawodowy-wynagrodzenie dla zarządu?????????????????

Polecane posty

Gość sebka28

Poszukuję informacji na temat dotyczący wynagrodzeń dla zarządu związku zawodowego Czy jakiekolwiek wynagrodzenie przysługuje działaczom? Czy jest to dozwolone i etyczne, przecież są to pieniądze ze składek jego członków? Bardzo proszę o informację :)

Gość sebka28
a może ktoś podpowie, gdzie szukać takiej informacji

Gość sebka28
?

Gość sebka28
słyszałam że jest to funkcja społeczna, więc bez jakiejkolwiek formy wynagradzania

Nie zagłębiałam się w to nigdy jakos szczególnie...To, że firma płaci wiem stąd, że mam dostęp do firmowego konta bankowego i listy płac. Wiem, że przewodniczący żadnej innej funkcji w firmie nie pełni, zajmuje się tylko i wyłącznie związkiem zawodowym. By może to wyjątkowa sytuacja i w innych przedsiebiorstwach jest inaczej. Jest to dziwne, bo jak taka osoba może bronic praw związkowców, skoro wtedy musiałby wystąpi przeciw swojemu płaco- i pracodawcy.

Gość sebka28
u nas istnieje branżowy związek zawodowy i jego przewodniczący pełni funkcję szefa obok innych czynności zawodowych, ale dowiedziałam się że wypłacają sobie premie z naszych składek

Gość agshdgf
wiem ze w stoczniach i kopalniach działacze zwiazkowi zarabiaja nawet do 9 - 20 tys. pln. gadali o tym jak zwiazki protestowały. i to nie kasa zeskladek tylko normalna wyplata

Gość sebka28
rzeczywiście pamiętam takie informacje z mediów, lecz działacze zajmują się prawdopodobnie wyłącznie działanością ZZ i pensje płacone przez zakład pracy w naszej małej firnie ZZ zrzesza ok 20 osób , a premie naliczają sobie dwukrotnie w ciągu roku i są to pieniądze z naszych składek ponadto nie widać żadnej ich działalności ;(