Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość zaniepokojona.

CZARNE WŁOSY !! POMÓŻCIE !! KTO MA TAKI SAM PROBLEM!!

Polecane posty

Gość zaniepokojona.

hej. Mam trochę pytań co do farbowania włosów z czarnego na blond. Mój naturalny kolor włosów to ciemny blond, prawie że jasny brąz. Farbuje je już od niecałego roku na czarny, najczęściej farbą Garnier. Przed zafarbowaniem na czarny miałam na włosach balejaż. Niestety coś złego mnie podkusiło i zafarbowałam na czarny. Mam włosy do ramion, jasną cerę i błekitne oczy więc nie wygląda to bardzo ładnie. Od jakiegoś czasu zastanawiam się nad zafarbowaniem włosów .. chciałabym mieć na górze pasemka blond, a pod spodem już mogą zostać czarne. ( nie wiem jak to się fachowo nazywa ) Nie farbuje włosów od jakiś 2 miesiecy przez co moje włosy stały się bardziej brązowe i mam już spore odrosty. Oczywiście idę do fryzjera żeby je zafarbować, bo nie chce ryzykować w domu. czy da się zrobić taką koloryzację? czy moje włosy na tym aż tak bardzo ucierpią? czy włosy nie staną sie żółte albo co najgorzej rudawe? dużo czytałam na forum ale zazwyczaj kobiety farbuję na dłuższy okres czasu na czarny kolor... jak jest w moim przypadku? proszę, pomóżcie mi!

Gość jkmjipjiopjiop
pogadasz na miejscu z fryzjerem :) mozesz np zrobic dosc droga dekoloryzacje, ale podobjo jest taka ktora wlosow nie niszczy :)

Gość zaniepokojona.
a mniej wiecej ile taka dekoloryzaja kosztuje? nie mam 300zł na fryzjera :(

Gość przypierdalam sie dobry jestes
no pewnie fryzjer uzyje rozjansiacza ,wiec mysle,ze pasemka bede w kolorze bardzo jasnego blodnu ,do tego na pewno sie zniszcza i przesusza....czy bedzie tragedia??? to zalezy od kondycji twoich wlosow teraz i jak ciemny jest ten braz- im ciemnejszy kolor tym mocniejkszy rozjasniacz trzeba uzyc,chociaz mysle ze i tak uzyje 12% ..... no ale da sie to przezyc,chociaz ja odradzam.

Gość jkmjipjiopjiop
ja bym się bała rozjaśniać bo ja mam wrazenie ze to bardzo wysusza wlosy.. co do dekoloryzacji(najlepiej calych wlosow wg mnie, i potem nalozyc chciany kolor na cale wlosy-pasemka mi sie nie podobaja ososbiscie) to moja znajoma placila okolo 70 za cale wlosy nieco dluzsze niz twoje w takim przecietnym salonie.. najlepiej jakbedziesz rozm z fryzjerem to zapytaj op koszty takiej przyjemnosci :)

Gość sloma
mam ten sam problem, moja szfagierka jest fryzjerka wiec mam bardzo dobra fachowa porade. dekoloryzacja stanowczo nie, chyba ze chcesz ze z Twoich zrobi sie guma ktora sie bedzie rozciagac i korczyc .autentycznie

Gość zaniepokojona.
kiedyś fryzjerka powiedziała mi że od balejażu naturalne włosy staną się jaśniejsze więc teraz naturalne mam ciemny blond. szczerze mowiąc mam włosy zdrowe nie prostuje nie kręce ani nie susze troche sie zniszczyly od farbowania wiadomo. a dlaczego odradzacie?

Gość jkmjipjiopjiop
hmm... nie obraz sie ale z tymi gumowymi wlosami po dekoloryzacji to pojechalas :P tak jak mowilam moja znajoma robila ja jakis czas temu i ma piekne zdrowe wlosy, mimo ze od czasu jej zrobienia ciagle je farbuje itp, nic a nic im nie zaszkodzilo takie cos ja dekoloryzacja:).. z tym ze fryzjerka wpsominala ze sa rozne, takie ktore zrobia z wlosow krotko mowiac 'gowno' i takie lepsze, nowsze ktore w zasadzie nic a nic im nie robia, jakies naturalne itp ;)

Gość sloma
widocznie ja trafiłam na to "gówno" bo moje wlosy sa w bardzo kiepskim stanie, niestety ja nie posłuchalam rad szfagierki. teraz mam za swoje. dodatkowo farbuje włosy co 4 5 tyg bo pomimo 22 lat mam bardzo siwe wlosy ale to juz genetyka

Gość jkmjipjiopjiop
spróbuj maseczek Dove bardzo ładnie regenerują włosy :) .. pewnie nie wszyscy fryzjerzy stosuja te najlepsze a przynajmniej takie ktore krzywdy na glowie nie robia.. mialas pecha niestety :/

Gość *szeherezada*
ja mialam dekoloryzacje,robil mi fryzejr ktory wygral jaks tam nagorde najlepszego feyzjra roku w polsce i co??? Popalil mi wlosy!!! z takimi to juz nic nie bda sie zrobic tylko obciac!!! na szczescie nie spalil wszystkich...... no ale jak jest zle przeprowadzona dekoloryzacja to tak to sie konczy.a nigdy nie wiadomo jak fryzjer to zrobi,albo mu sie uda albo nie....