Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość no i co ja zrobie

dylemat z kursami jezykow obcych.

Polecane posty

Gość no i co ja zrobie

czy mozliwe jest nauczenie sie (chociazby podstaw) obcego jezyka jesli sie nigdy wczesniej nie mialo z nim stycznosci? przegladalam sobie takie kursy na CD i sie zastanawiam czy to w ogole czegos mnie nauczy...

możliwe jest, ale zależy od chęci i samozaparcia. może się najpierw osłuchuj z danym językiem a potem to powtarzaj... w sumie znajomość fonetyki też by się przydała

Gość no i co ja zrobie
byc moze nie mam szans, ale mam bardzo duze checi. kupie sobie taki kurs audio i zobacze co da sie z tym zrobic. a ktos w ogole probowal sie uczyc wlasnie w ten sposob?

Gość ale musisz zwrócic uwage
czy kurs jest autentycznie dla poczatkujacych. Mnóstwo kursów dla poczatkujących sprawia duze trudnosci ludziom, którzy wogóle sie danego języka nie uczyli.

Gość no i co ja zrobie
faktycznie, ale po czym mam to poznac skoro ja w ogole nie mialam stycznosci z jezykiem, ktorego chce sie nauczyc?

Gość ale musisz zwrócic uwage
trzeba takie kursy samodzielnie poprzeglądac. Jak którys zrobi na tobie dobre wrazenie to kupuj. Albo najpierw zapisz sie przynajmniej na pół roku na kurs / znajdz korepetytora ,żeby na bieżąco wyjasniac watpliwosci Albo na początek poszukaj jakiegos darmowego programu multimedialnego w internecie . Nie wykosztujesz sie a przynajmniej osłuchasz

Gość no i co ja zrobie
dziekuje za pomoc :)

Gość Strasznie głupie pytanie bo
przeciez gdyby się nie dało nauczyc języka z którym nie miało się styczności to nikt by nie mógł mówić w żadnym innym języku niż ojczysty. Przeciez jezeli ktoś zna kilka języków to kiedys wlasnie musial zacząć, i ten poczatek to pierwsza styczność.