Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość na tym oblałam

Pytanie do kierowców odnośnie znaku STOP

Polecane posty

Gość na tym oblałam

Gdzie należy się zatrzymać, jeżeli przed skrzyżowanem jest znak STOP (ale jest on dość daleko od skrzyzowania) a dalej nie ma linii zatrzymania??

no wlasnie... \"w miejscu, ktore zapewnia najlepsza widocznosc\" - tzn. takim, w ktorym mozesz bez problemu ocenic, ze cos jedzie/nic nie jedzie, a jednoczesnie nie znajdujesz sie na drodze poprzecznej. moze byc to kwestia dyskusyjna na egzaminie, gdyz ezaminator moze prawie zawsze sie uprzec i uznac, ze stoisz za daleko/zbyt blisko :O bron Boze nie zatrzymuj sie przed znakiem :)

Gość na tym oblałam
Przed znakiem na pewno nie :D Napisałam przecież że znak był daleko przed skrzyżowaniem. Tzn wprawdzie zatrzymałam się tam na wszelki wypadek, ale potem zatrzymałam się na skrzyzowaniu w miejscu które wydawało mi się odpowiednie (nikomu nie przeszkadzałam i miałam dobrą widoczność, zresztą tam nie było ani jednego samochodu wtedy). No a on mi na to ze się za daleko czy tam za bliisko zatrzymałam (nie pamietam juz) i ze konczy egzamin :(

Gość oblał cie pewnie dlatego
że byłaś niezdecydowana bo zatrzymałaś sie i przy znaku i za znakiem, zatrzymujesz sie zawsze tam, gdzie dobrze widzisz, jeśli nie ma namalowanej linii ciągłej stop, to za znakiem, przed wjazdem na ulicę poprzeczną, żeby dobrze widzieć co sie dzieje, ale faktem jest, że egzaminator może zawsze stwierdzić, że za blisko/za daleko ;) grunt to zdecydowanie w manewrowaniu ;)

Gość na tym oblałam
No moze i masz racje, ale wykurzył mnie bo powiedzial ze musi to potraktowac jako niezastosowanie się do znaku STOP. Ooooch jak mi ciśnienie podniósł :D:D No mniejsza z tym, tak tylko pytam żeby nie walnąć na nastepnym egzaminie tego samego błędu. A swoją drogą to mozecie mi jeszcze powiedziec ile sie u was czeka na egzamin? Bo ja dostalam termin na 7 pazdziernika.

Gość na tym oblałam
podniose moze ktos sie wypowie

dobrze wyżej pisali, powinnas sie zatrzymać w miejscu, które zapewnia dobrą widoczność.sam znak STOP nie wyznacza miejsca zatrzymania. a odnośnie terminu- ja 23 .07 zapisywałam sie na egzamin i najblizszy wolny termin byla na 31.08...tez długo,ale termin na październik to juz kpina!