Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość bella_fungo

JĘZYK WŁOSKI

Polecane posty

Gość bella_fungo

mam 22 lata, chciałabym się nauczyć języka włoskiego, na takim poziomie by uczyć innych. chyba nie jestem za stara?:) ile czasu (tzn lat) to może zabrać żeby umieć dobrze ten język? nie chciałabym pojsc na fil włoska ale zapisac sie na kursy etc a potem przystapic do examinu, po którym sie ma certyfikat.

Gość bella_fungo
:(

Gość gosciu
ja tam wolę po francusku

Gość kran.
Nie znasz jeszcze w ogole jezyka, a juz myslisz o uczeniu go innych?:O Nauka jezyka do poziomu bieglosci zajmuje lata, nie wystarczy przerobic calej gramatyki, wkuc na pamiec pare tysiecy slow i myslec, ze zna sie juz jezyk:O

Gość puppinka
ja mieszkam we Wloszech i jezyk wloski to znam juz od wielu lat ale wlasnie zeby dojsc do wzglednej perfekcji na to trzeba lat. ja najpierw uczylam sie polsce na kursach, potem studiowalam we wloszech, teraz pracuje i jezyk to nie tylko sama gramatyka ale i zwroty uzywane przez miejscowa ludnosc, dialekty w zaleznosci gdzie sie mieszka, to zroznicowane slownictwo adekwatne do dziedziny. jak przerobisz ksiazeczke z gramatyka to nie wystarczy ci to by uczyc innych, bo sama jeszcfze nie bedziesz dobrze znac.