Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość teraz już nie wiem

Za miesiąc mam mieć zakładany aparat i strasznie się boję

Polecane posty

Gość teraz już nie wiem

1)bólu,naczytałam się,że jest koszmarny, 2)że będzie to paskudnie wyglądało i że będą mi bardzo usta wystawać,bo mam duże, 3)że nie będzie mnie stać na wizyty jak skończy mi się umowa o pracę W ogole im bliżej tego wszystkiego,tym częściej zastanawiam się,czy nie dać sobie spokoju :O Jak pomyślę,jak wstrętnie będę wyglądać,to mi sie wszystkiego odechciewa :(

Gość delmonico
No coś Ty, aparaty są teraz modne, nawet u niektórych całkiem sexy wyglądają. Pewnie będzie trochę bolało ale warto przecierpieć, ból minie i szybko o nim zapomnisz a będziesz miała za to piękne ząbki :)

Gość teraz już nie wiem
Trochę?Od wielu osób słyszałam,że boli niesamowicie,a ja już tyle wyciierpiałam przez zęby,ze nie mam siły na kolejne doznania :O A u mniie to na pewno nie będzie wyglądało sexy,na pewno mniie oszpeci :(

1. Zakładanie W OGÓLE nie boli, tylko przez pierwszy tydzień boli jak się je twardy pokarm. 2.O wygląd się nie wykłucam. Mi się osobiście podobają i już się przyzwyczaiłam. 3. Aparat kosztuje ok.1500 a następne wizyty co 1, 2 miesiące kosztują ok 50 zł, polegające na wymianie gumek.

Zarejestruj się i zarabiaj Nowa praca nowe możliwości, wyślij CV i idź per=wnie na rozmowę będzie super

Gość MArtaMJ
JA od półtorej roku mam stały aparat, ZAKŁĄDANIA NIC NIEBOLAŁO jedynie to taki dyskomfort( otwarta szeroko buzia przez ponad półtorej godziny) , po założeniu dziwne uczucie, wiadomo cos obcego w buzi, czułam się jakby mi ktoś zęby zespawał ahah dokręcanie nic nie bolało dopiero po wizycie zęby zaczynaja boleć przy jedzeniu które u mnie z pczatku trwało loło tyg, teraz mnie nie boli nic po wizytach, znajomi mi mówili że mi do twarzy w aparacie( nosze srebrna bizuterie mówili miże ki do tego pasuje heheh) ZA WIZYTY NIC NIE PŁACĘ. :) POZDRAWIAM WSZYTSKIE APARaTKI:)

Gość MArtaMJ
aa i np w moim przypadku nie widac ze mam aparat nie mam "wystajacych ust" haha jak to napisałas i naprawde nie ma sie czego bac naprawde

Gość damon3mx
i ja mam i każdemu polecam, po założeniu poboli Cię tydzień, jedz płynne pokarmy i potem minie :) nie ma się co bać, zakładanie nie boli, usta się przyzwyczają do aparatu, początkowo może Cię to denerwować. Jak się chce być pięknym t trzeba znieść trochę bólu ... !

Gość MArtaMJ
mi sie jeszce robiły na wardze takie kąciki, aparat raniłłlll na poxczatku skóre gdzie są policzki( bo skóra nieprzyzwyczajona) ale wszystko kwestia przyzwyczajeniaaaa

Polecam używać kilka razy dziennie Corsodyl naprawdę pomaga

Gość dwfweveqw
zakladanaie nic nie boli, potem jak naciagaja druty co miesiac, to czuc ciagniecie,ale ja bym tego bolem nie nazwala. radze od razu wziac od ortodonty taka"plasteline" na koncowki drutow, bo mnie osobiscie one szarpaly policzki

Gość teraz już nie wiem
To chyba zależy od wady czy usta wystają czy nie,mi dwójki zachodzą na jedynki,więc nie będzie to ciekawie wyglądać,przynajmnej na początku :O Jeszcze chciałabym się dowiedzieć czy szybko prostują się zęby.Jak widzę osoby z aparatem to mają proste zęby,czy to nie jest tak,że zęby prostują się szybko,ale aparat trzeba nosić tak długo żeby utrzymać ten efekt?Pytam dlatego,bo będę mieć usuwane obie czwórki :(:(

Gość teraz już nie wiem
up8up

Gość mialam aparat przez 4 lata
bo mialam za duzo zebow i krzywo poustawianych. wiec nawet bardziej zdrowowtnie niz estetycznie. bo ze wzgledow estetycznych nie byloby mnie stac a tak musialam. w kazdym razie. pierwsze 3 dni... szczerze mowiac byly koszmarem. to chyba zalezy jak bardzo komu rozsuwaja zeby... ja w kazdymr azie nie spalam w nocy tylko zwijalam sie z bolu. cale dnie siedzialam na podlodze pod kocem marudzac i jedzac lodowaty jogurt... to byla tragedia. pozniej bylo ok. ale te kilka dni to koszmar

Gość Reagann.
ja nosilam aparat na gore przez 5 lat ( wiem dosyc dlugo ale wade mialam powazna) i na dol 2 i pol roku. zeby sa prosciutkie sliczne :) troche sie nacierpialam podczas wizyt kiedy mi go dokrecali zeby sila nacisku byla silniejsza i zabki sie stopniowo prostowaly. na samym poczatku tez ranil dziasla ale jest takie cos do nalozenia na zamki w aparacie zeby nie ranily. wklada sie pod goraca wode i wtedy robia sie takie miekkie i wszystko jest ok :)

Gość Reagann.
kiedy ja nosilam aparat trche mi dokuczali w szkole (teraz mam 16 lat) ale teraz wiem ze aparaty sa modne i wiele 'gwiazd' ;) zaklada sobie tylko dla wygladu :)

JA miałam luki między zębami już po 3 wizytach w moim przypadku było widac efekty ( których ja nie wiedziałam ale znajomi i ortodonta) ja widziałam okolo pol roku , ortodonta mi mowil ze ta wada koryguje sie najszybciej,, najgorzej jest jak zeby nachodza na siebie.

a miał tak ktos może że dziąsła mu troche puchły na górnej szczece ? Bo ja mam już prawie proste ząbki tylko własnie terazpod koniec tak mi sie dzieje i to troche nieestetycznie wygląda

Gość teraz już nie wiem
Boże,to ja chyba z rok nie będe mogła się uśmiechać,bo chyba tak długo będzie trwało przesuwanie się zębów na tyle,żeby nie było widać tych luk :( Teraz już się kompletnie załamałam,wolałabym usunąć te zęby i wstawic sobie sztuczne-efekt niemal natychmiastowy i bez bólu :(