Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość Sid z Epoki Lodowcowej

Szyby w samochodzie - parują - pomocy!!

Polecane posty

Dlaczego jak jest pogoda deszczowa to mi parują szyby w samochodzie??? Wentylator mam na najwyższym biegu włączony a szyby i tak zaparowane?? Co się dzieje??? Dodam że widziałam to nie tylko u siebie :O Ktoś zna przyczynę? Ktoś tak miał i już nie ma?

Gość za duzo wilgoci w samochodzie

ale skąd. No niemozliwe!!

Gość za duzo wilgoci w samochodzie
moze okna masz nieszczelne a sama nie wiesz?

tzn okna nieszczelne czyli co? Wszystkie pozamykam i są nieszczelne?

Gość wlasnie dobrze jak sa
nieszczelne :D Niektore samochody tak maja widocznie. U mnie (Micra) tez jest masakra jak leje). Sprawdz czy masz nawiew z zewnatrz, czy nie kotluje Ci sie powietrze w srodku. Porob szpary w oknach. I nie oddychaj za duzo :P

nie ustawiaj zbyt wysokiej temperatury (to w zimie jak pada...) Im nizsza tym lepsza. Znaczy temperatura tego nawiewu.

kurcze to jak w końcu??? Mają być okna szczelne czy nie? Parowanie zaczyna się nawet jak jest 25 st na zewnątrz i więcej a w środku 50 st :) i zacznie nagle padać. Zamknę szyby i zaraz mam przednią szybę całą zaparowaną :O Po 30 st upale nie ma mozliwości żeby wilgoć była w aucie :) Co radzicie w tym przypadku? Przecież nie będę jeździć z uchylonymi szybami jak leje. W innym samochodzie który miałam wcześniej tego nie było .

kurcze to jak w końcu??? Mają być okna szczelne czy nie? Parowanie zaczyna się nawet jak jest 25 st na zewnątrz i więcej a w środku 50 st :) i zacznie nagle padać. Zamknę szyby i zaraz mam przednią szybę całą zaparowaną :O Po 30 st upale nie ma mozliwości żeby wilgoć była w aucie :) Co radzicie w tym przypadku? Przecież nie będę jeździć z uchylonymi szybami jak leje. W innym samochodzie który miałam wcześniej tego nie było .

mozna tak uchylic, zeby nie lalo sie do srodka - rozszczelnic szyby wlasnie. W moim poprzednim tez tak nie bylo. A w tej Mikrze to zmora. Ale radze sobie ;)

szczerze powiem że jak uchylę boczne szyby to przednia nadal jest zaparowana i nic to nie daje :O Wentylator na full - zimny nawiew i nadal to samo - pozostaje szmata i scieram szybę :O

a wentylator ustawiony na szybe przednia? Zimnym powietrzem daje? Nawiew masz z zewnatrz? Napewno nie ze srodka?

nawiew na przednią szybę. Taka tępa nie jestem!! Z zewnątrz

? ? ?

Gość gość
Różnego rodzaju środki znajdziesz tutaj http://jkszyby.pl/ a poza tym także dobre szyby jeśli jednak okaże się że należy je zwyczajnie wymieniać