Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość bez_środków

Boję sie,ze zostanę bez środków do życia.

Polecane posty

Gość bez_środków

Pracuje w firmie w ktorej planowane sa zwolnienia. Za 2 miesiace wygasami umowa i raczej mi jej nie przedluza. Nie byloby to dla mnie trudne ale...podejzewam,ze jestem w ciazy. Tygodniowej! W momencie wyagania umowy moja ciaza nie bedzie nawet 3miesieczna. Czy pracodawca ma obowiazek przedluzenia ze mna umowy? Czy zostane na lodzie..w ciazy bez pracy..a wiadomo - nikt teraz nie zatrudnia kobiet w ciazy..

Gość bez_środków
Prosze, niech mi ktos doradzi co zrobic by nie zostac bez środków do życia? Czy szukac teraz innej pracy?

Gość nie Ty jedna i nie ostatnia
niestety... Pogodz sie z tym

Gość bez_środków
Ciekawe jak mam sie z tym pogodzic? Z ciążą jestem- jak anjbardziej. Ale z utrata pracy ..nie :( Niech mi ktos doradzi, co robic?

a co Ci pozostaje jak nie pogodzenie sie z sytuacja... Nie jestes jedyna - jesli Cie to pocieszy...

Gość bez_środków
Nie istnieje jakies prawo w ktorym pracodawca jest zobowiazany przedluzyc umowe? Do czasu porodu?

Gość serenada w pamaba
A co ja mam powiedziec.Ja tez zostane bez srodkow do zycia. Mam male dziecko 4,5 miesiaca.Obecnie na maciezynskim.Konczy mi sie na poczatku sierpnia.Niemam szans wrocic do pracy.Zostaje mi tylko wychowawczy i rodzinne 450 zł.O ile dostane.I co ja mam zrobic??????????I sama wychowuje dziecko.

no to wlasnie mowie... ze wiele osob jest w takiej sytuacji. Co zrobic...? Isc sie ciac. Albo pogodzic sie z tym.

Gość bez_środków
Może ktos kto zna sie na prawie wypowie się? Ciąża pokrzyzowala mi plany. Mialam szukac innej pracy..ale teraz? Przeciez nikt nie zatrudni ciezarnej kobiety!! :( Wiadomo, narazie nie widac w jakim jestem stanie ale nie chce robic swini przyszlemu pracodawcy. Blagam, poradzcie mi cos madrego!

Gość hzxtfhgfjh
jak jesteś w ciąży to pracowdawca chyba musi Ci przedłużyć umowę do dna porodu, o ile się dobrze orientuję.

Gość hzxtfhgfjh
dnia porodu*

Gość bez_środków
Tez tak slyszalam. Gorzej,ze ponoc to obowiazuje jesli kobieta jest w ciazy conajmniej 3miesiecznej..a ja w dniu rozwiazania umowy bede tylko w 2miesiecznej..:(

Gość hzxtfhgfjh
pierwsze słyszę, by miesiąc ciąży miał tu coś do rzeczy...

jak sie ma umowe na czas okreslony to do 3ego miesiaca ciazy pracodawca moze zwolnic - prawo Cie nie chroni szukaj innej pracy dopoki nie widac ciazy

Gość mmhhhhhhhhh
Szukaj nowej pracy i nie mow nic o ciazy.Moja kumpela byla w takiej samej sytuacji i jakos sie jej udalo.

Gość kalinka--
Moim zdaniem możesz szukać innej pracy, ale czegoś w Twojej wypowiedzi nie rozumiem. Jak możesz być w tygodniowej ciąży? Przecież tydzień od zapłodnienia to już 3 tydzień ciąży, tylko że raczej nie można takiej ciąży stwierdzić, nawet przy badaniu USG, nie mówiąć o teście ciążowym. Więc to raczej nie jest tygodniowa ciąża:):)