Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość weroniczkaaa80

Koleje mazowieckie - pomocy !!!

Polecane posty

Gość weroniczkaaa80

Witam, Jechalam koleja bez wspisanego na bilecie kwartalnym imienia, nazwiska i numeru dowwodu tozsamosci. Odwolalam sie od ich decyzji wysylajac do nich pismo listem poleconym. Oni odpisali na moje pismo listem ZWYKLYM, ktorego ja nigdy nie otrzymalam. Zylam w blogiej nieswiadmosci, ze anulowali mi kare, bo nie dostalam od nich zadnego pisma (wg ustawy maja oni czas na odpowiedz dwa tygodnie). Ale koleje twierdza, ze wyslai do mnie odpoweidz listem zwyklym. Qrcze co ja mam teraz zrobic ???? Jak im udowodnic, ze nie dostalam tego listu z utrzymaniem kary ?? Oni twierdza, ze list zwykly to obowiazujace forma korespondencji. pomocy !!!!!!

Gość niech podadzą nr ustawy
napisz pismo, nadal polecone, w którym zarządaj dowodu, że otrzymałaś od nich pismo i zarządaj podania numeru dziennika ustaw, w którym opublikowano przepis/ustawę na któej opierają swoje twierdzenie poza tym niech to oni udowodnią, że taki list do ciebie dotarł skoro twierdza że go wysłali skontaktuj się z UOKiK koniecznie!!! sprawdź też może ci pomoże Rzecznik Praw Konsumentów w twoim miescie