Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość ddddddddddddddddffff

Niech ktoś pomoże...

Polecane posty

W tym miesiącu parę razy kochaliśmy się, nasze stosunki wyglądały z reguly tak, że on wkładał na "parę ruchów" bez gumki, wyjmował, zakładaliśmy gumkę i wtedy dopiero do końca. Zdarzyło się to "wkładanie" również prawdopodobnie w dni płodne - jednak tak jak pisałam- było kilka ruchów i dopiero gumka.. Wczoraj powinnam dostać okres, zawsze mam b.regularnie. Czekam i czekam..i ogarnia mnie panika. Czy są szanse na ciążę?:( Bardzo się boję..

Gość ktoos
no szanse niestety są. ale nie panikuj bo tylko stres jeszcze bardziej opóźni Ci okres:) dla pewności idź zrobić test. ja sama uprawiam stosunek przerywany - tylko że dodatkowo używam plastrów które się odklejają więc ja sama również czekam z niecierpliwością na okres.

cholerka:( zmartwiłaś mnie... tyle razy tak robilismy, i zawsze bylo ok. ( Seks od 3 lat) Mamy po 22 lata. A duże te szanse ta?:(

Gość cicha woda_
lec po test i zrob a bedzie wszystko jasne.niestety szanse sa bo tak na prawde facet do konca nie panuje nad tym co sie wtedfy dzieje

Wiem, że często wydobywa się płyn .. nigdy do wytrysku nie doszło (akurat nad wytryskiem panuje w 100%). Test zrobię już jutro.. choć boję sie jak cholera.. :(:(:( Nigdy wiecej przerywanego.. Nigdy.

Owszem, są szanse, tym bardziej, jak piszesz, kochaliscie sie również w okresie dni płodnych. ALe nie nakręcaj sie, bo okres dodatkowo moze ci sie opóźnić. Nie ma co płakac nad rozlanym mlekiem. Poczekaj ze dwa dni, jeśli nie dostaniesz okresu, zrób test. I an przyszłośc nie róbcie tak wiecej, jeśli nie chcesz mieć jeszcze dziecka ;)

Gość zlotowłossaaa
szanse sa mniejsze niz minimalne... zrób test Quick vue w aptece ok.8zł i po problemie... jego można robic 2-3 dni przed terminem miesiączki. Jest naprawdę dobry.Ale wynik i tak znam negatywny

Gość ktoos
duże czy nie duże i tak nic na to już nie poradzisz. myślę że w ciąży nie jesteś :-) skoro przez 3 lata Wam sie udawało to moze teraz też się uda. na przyszłość po prostu tak nie róbcie jeśli nie masz hormonalnej antykoncepcji. idź zrobiić test :)

Cholerka tak zrobię.. Dziecko planujemy za okolo 2-3lata.. ;(

Ps. Moja koleżanka jest wierna kalendarzykowi małżeńskiemu ( bez wytrysku) i własnie bedzie rodziła drugie dziecko :)

Kochani a powiedzcie mi czy ten test trzeba koniecznie z rana, na czczo wykonywać? Nie mieszkam z moim.. a chciałabym miec jego wsparcie i zrobic około 16 jak u mnie będzie..:)

Nie musisz robic rano, mozesz po południu,a anwet wieczorem, choc sugerują, zę powinno jednka sie robic rano. ;)

Juz drugi raz w ciągu 3 lat zakładam taki temat. Nic mnie nie nauczyła nauczka (tzn czekanie na okres, nerwy nerwy nerwy z jakiś rok temu) teraz sytuacja się powtórzyła. Dzisiaj powinnam dostac okres, co jakis czas baaaardzo delikatnie boli mnie podbrzusze.. ale okresu nie ma..

Dodam że ostatni okres dostałam dokładnie 28 czerwca.. cykle mam 28 dniowe.. :(

Gość jerenka......
Nie nakrecaj sie tak! Watpie abys w ciazy byla. Zrob ten test i po klopocie i po nerwach :-) A okres ci sie spozniac moze chocby ze stresu albo drobnego podziebienia (nawet sama mozesz nie czuc ze jestes lekko chora)

Nie panikuj, tylko spokojnie zrób test. Jeszcze nic nie wiadomo. I na drugi raz uważajcie ;) Ja nie wierzę w sposób "tylko an chwilę, a później prezerwatywa" :(

jednak 30dniowe mam cykle;P wyliczyłam.. w maju dostałam 30 , w czerwcu 28.. to teraz powinnam dostać.. dzis;(

Gość hyol
ale jeśli w ciągu tych kilku ruchów bez prezerwatywy nic nie wyleciało, poza wentualnym płynem, który nie zapładnia, to nie jesteś w ciąży. no chyba , że doszło do jakiegoś niekontrolowanewgo wytrysku

Mógł wylecieć płyn.. A z tym płynem to już powiem Wam, zgłupiałam- tu raz mówią że może zawierać plemniki/ badź ze na pewno je zawiera.. a drugi raz że nie zawiera.. :O Jak to jest:O

Gość hyol
ten płyn jakies tam plemniki zawiera ale kilka czy kilkanascie, poza tym, z tego co wiem to one są jakieś upośledzone i nie mogą zapłodni/c

Gość hyol
Nie zostało dowiedzione, że preejakulat może zawierać plemniki, co umożliwiłoby zapłodnienie nawet, jeśli nie doszłoby do wytrysku. W badaniach klinicznych na małych grupach pacjentów (w których brało udział od kilku do kilkunastu osób) z prawidłową ilością plemników w ejakulacie stwierdzono, że preejakulat w ogóle nie zawierał plemników lub zawierał ich bardzo małe ilości, do tego o upośledzonej ruchliwości, które nie mogą spowodować zapłodnienia.

Nie zostało dowiedzione, że preejakulat może zawierać plemniki, co umożliwiłoby zapłodnienie nawet, jeśli nie doszłoby do wytrysku. W badaniach klinicznych na małych grupach pacjentów (w których brało udział od kilku do kilkunastu osób) z prawidłową ilością plemników w ejakulacie stwierdzono, że preejakulat w ogóle nie zawierał plemników lub zawierał ich bardzo małe ilości, do tego o upośledzonej ruchliwości, które nie mogą spowodować zapłodnienia, a także plemniki martwe; -> wikipedia ... a dalej w wikipedii- Jednak, jak ostrzegają specjaliści zajmujący się edukacją seksualną i tematyką planowania rodziny, w preejakulacie mogą znajdywać się plemniki pochodzące z poprzednich wytrysków, dlatego stosunek seksualny nie zakończony wytryskiem może stanowić ryzyko ciąży

hyol to samo znalazlam, dzieki;)

Gość przypomniam ze do zaplodnienia
wystarczy jeden plemnik....tylko jeden....nigdy nie wiadomo czy w preejakulacie akurat ten jeden ktory moze zaplodnic sie nie znajdzie... stosunek przerywany (majacy na celu nie dopuszczenie do wytrysku w pochwie) nie jest metoda antykoncepcji a tak poza tym to pamietajcie ze w ciaze zachodza panie rowniez podczas stosunku przerywanego (w ktorym nie nastapi wytrysk).... w kazdym razie mysle ze w Twoim przypadku autorko skonczy sie na strachu i na tym ze znowu nic z tego nie wyciagniesz....ale pamietaj do 3 razy sztuka i nastepnym razem moze sie okazac ze bedzie dzidzia wiec juz zacznijcie Ty i twoj chlopak nastawiac sie na to psychicznie.

Dziewczyny, własnie zauwazylam u siebie białe (niewielkie) upławy? Czy to na znak zblizajacego sie okresu?

Gość ddddddddddddddddddddddddddffff
kolejny dzien, i nic, panikuje. Brzuch mnie od kilku dni pobolewa.. wczoraj bylo troszke białego sluzu, i biegunka:O Co jest grane;(

upupupu

Gość normalnie
zrobiłaś test?

myslalam ze dzis dostane i nierobilam.. jutro kupie i zrobie;(