Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość Appetit_t

ile wina na osobe?

Polecane posty

Gość Appetit_t

Cześć Słoneczka ;) Jaki jest przelicznik wina na osobę? Jesteśmy głównie nastawieni na wódeczkę ale chciałabym do urozmaicenia chciałam winko. Wesele na będzie 40 osób i ciężko powiedzieć co kto pije. Myślałam o 10 butelkach i tylko jeden rodzaj ale sama już nie wiem///

Gość fgbgbbbb
no wlasnie :) jak to liczycie ??? u mnie bedzie wesele na 150 osob wodka juz kupiona, ale dla urozmaicenia chcemy tez winko :) ile potrzeba??

u nas bedzie 50 os. i planujemy kupic 6 butelek czerwonego i 4 bialego tej samej marki. bedzie jeszcze piwo takze mysle, ze wystarczy...

Gość Appetit_t
A wódkę też macie? My z piwa zrezygnowaliśmy no i teraz meczą mnie by z wina też zrezygnować :/ Chodzi o to żeby nie okazało się ze nagle wszyscy pija wino (którego nagle) a wódka zostaje (chociaż to głównie ona ma byc postawiona na stole)

tak wodke tez mamy... my tak na spokojnie z iloscia, bo wlasciciel restauracji powiedzial, ze jakby co to mozemy u niego kupic i sprzeda nam po normalnej sklepowej cenie... a jakby zabraklo to przeciez nie ogromnej ilosci... na weselach raczej pija wodke... ale my wiemy, ze beda osoby, ktore wola piwo i wino takze to \"dodalismy\" :)

U nas było 80 osób. Mieliśmmy: wódkę, wino do obiadu, beczkę piwa osobny stół z innymi alkoholami-koniaki, szampany, likiery, rumy Oczywiście wszystko w umiarkowanych ilościahc, ale wina zakupiłam dla takiej ilości gości butelek 20 i wystarczyło spokojnie, ok 1 butelki na 4 osoby.

Gość nie sypiam z komiczne
butelka na dwie osoby bycza krew, sofia. sangria..wybor jest duzy