Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość jagna z UK

Paszportw

Polecane posty

Gość jagna z UK

Hej wszystkim. Wiem ze temat pewnie juz kidys byl rozdmuchany ale nie moge znalesc nic podobnego. Chodzi mi o paszport dla mojego syna. Mam tel do ambasady w Londynie. Slyszalam ze trzeba sie umowic na wizyte. Jest moliwosc skombinowania wniosku zeby jechac na ta wizytez juz wypelnionym wnioskiem ? Szkoda drogi zeby tylko pobrac wniosek a potem znowu jechac zeby go zlozyc. Plis dajcie jakies informacje na ten temat

Gość a nie możesz sobie wniosku
wypełnic na miejscu? To zajmuje 5 minut...

Gość jagna z UK
wole byc tepa nic taka chamska jak ty mario czy jak ci tam.

Gość jagna z UK
Nie chodzilo mi tylko o sam wniosek ale o wiecej informacji w zwiazku z zalatwieniem tego calego procesu

Gość jagna z UK
badz zdrow.

Gość jagna olej go
w ogóle mu nie odpowiadaj. Ma co prawda trochę racji, najlepiej zadzwonić i się dowiedzieć dokładnie, przecież od tego są żeby udzielać informacji...

Po pierwsze tam sie rozmawia po polsku.. w koncu to POLSKA ambasada. Nie wiem czy faktycznie sie trzeba umawiac bo oni te zasady co jakis czas zmianiaja. Dodzwonic sie z tego co wiem bardzo ciezko. Ja sie nie umawialam, pojechalismy, poczekalismy w kolejce, jak ochroniarz wpuscil do srodka dostalismy wniosek, ktory wypelnilismy na miejscu, zlozylismy i tyle. Sprawdz na ich stronie bedziesz wiedziala czy sie trzeba umawiac:)

Gość kromka chleba ze smalcem
Po pierwsze to ty potrzebujesz konsulatu a nie ambasady, po drugie juz nie umawiaja masz stare informacje, po trzecie wniosek wypelniasz na miejscu, po czwarte zawsze mozesz zadzwonic i sie zapytac jak masz watpliwosci lub wejsc na strone konsulatu, ale konsulatu a nie ambasady.

Gość huydhuehdc
A ja ci radze przyjechac do konsulatu w Manchesterze. Zero kolejek, a paszport tymczasowy dla dziecka mozesz dostac w 2 godziny- jesli masz daleko. Znajomi przyjechali az z Walii i tak im zrobili, bez marudzenia. Obsluga bardzo mila. Najlepiej zebys napisala do nich maila( znajdz sobie w google), i poprosila o spotkanie, szybko ci odpisza, a spotkanie bedzie za gora tydzien. Pozdrawiam

Gość kromka chleba ze smalcem
Owszem mozna jechac do konsulatu w manchesterze ale tylko jesli mieszka sie... Zawiadamiamy, że został otwarty Konsulat Generalny RP w Manchesterze, którego okręg konsularny obejmuje następujące hrabstwa: Cheshire, Cumbria, Derbyshire, Durham, Greater Manchester, East Riding of Yorkshire, Lancashire, Leicestershire, Lincolnshire, Merseyside, Northumberland, Nottinghamshire, Shropshire, Staffordshire, Tyne and Wear, North Yorkshire, Rutland, South Yorkshire, West Yorkshire, Isle of Man oraz całość obszaru Walii.

Gość jagna z UK
Dzieki a odpowiedzi.

Gość aat
potwierdzam, nie trzeba sie umawaic, przyjmuja na miejscu i nawet mila obsluga jest, ja zalatwilam wszystko w przeciagu 1,5 h a prosilam o paszport tymczasowy bo zgubilam moj 10-letni, pozdrawiam.