Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość przecinek zamieniony w kuleczk

KARMIENIE A UTRATA WAGI

Polecane posty

No wlasnie dziewczyny jak to jest z tym chudnieciem w czasie karmienia? Bo ja przytylam w ciazy 22 kg :( i myslalam ze jak bede karmic to schudne , owszem po porodzie spadlo mi 14 kg :) ale reszta zostala a nawet doszedl dzis jeszcze jeden kg :( W moim przypadku jak nie zjem sobie dobrze to nie mam pokarmu wiec nie ma mowy o chudnieciu. Jak to bylo u Was ze zrzucaniem ciazowej wagi??? ❤️ ❤️ ❤️

Gość frufru
samo karmienie nie gwarantuje chudnięcia. trzeba się do tego przyłożyc :D

Gość alicja31
niestety, ja tez sie rozczarowałam, kiedyś zaszalałam i zrobiłam sobie 1-dniową głodówke - pokarm znikł całkowicie jak wróciłam do normalnego jedzenia - powrócił. radzę odłożyć odchudzanie na zakończenie karmienia

co rozumiesz pod pojeciem "przylozenia sie" :)

Gość Meggy Brauun
a ile jestes juz poporodzie?

alicjo31 - ale ja planuje karmic swojego synka przez rok moze poltora wiec to bedzie trudne bo juz kolana mnie bola od ciezaru mojego ciala. jestem miesiac po porodzie

moja szwagierka po miesiacu od porodu juz ma wage sprzed ciazy...tyle,ze dziecko placzliwe i po prostu nie ma czasu zjesc...a mleko z niej leci,ze by i troje dzieci wykarmila...sama mowi,ze musi spuszczac pod prysznicem,bo mala nie nadaza wyjadac,wiec to chyba zalezy

Gość alicja31
no dobra, ja karmiłam 5 miesięcy i miałam tego serdecznie dosyć. jak tak, to sobie powoli musisz ograniczać jedzenie i obserwować, czy dzidzia nie głoduje. podejrzewam, że jak przeprowadzisz operację powoli i systematycznie to osiągniesz efekt. powodzenia

Gość haftka
Ja mama 2,5 miesięcznego synka, ściągam pokarm i karmię go butlą, wróciłam do wagi sprzed ciąży w miarę szybko, przytyłam 14 kg w ciąży, a po poworcie ze szpitala zostały mi jeszcze 3 kg na razie spadek wagi się zatrzymal - a liczyłam, że się nawet odchudzę;-) ale jem sporo słodyczy...

ja karmię małego piersią. schudłam już 23 kg, a w ciaży przytyłam tylko 12 kg!!!! myślałam że waga już stanęła ale nie, znów kg mniej się pojawił i ważę obecnie 54 kg przy wzroście 168 cm. z tym że mały jest alergikiem i wieeeeelu rzeczy jeść nie mogę. wszystko gotowane, pieczone, dużo picia, dużo warzyw, owoców.choć ostatnio troszkę mi na słodycze się włączył ciąg, ale myślę że jajk trochę zjem to nie zaszkodzi :P do tego ćwiczenia i jest super :D co do tego że musisz zjesć żeby mleko mieć. hmmm no nie wiem, może więcej pić wystarczy? ja mam takie dni że jak młody bardzo marudzi to jem np 2 wafle ryżowe przez cały dzień i jakoś mleko tryska! ale dużo piję, ok 4-5 litrów wody , soku dziennie!

ja tez myślę, że trzeba oprócz karmienia trzymać odpowiednią dietę mam przykład moich dwóch koleżanek, jedna rodziła w listopadzie a druga w grudniu - obydwie karmią piersią: jedna wysuszona a druga grubasek i marudzi, ze schudnąć nie może :)

ja przytylam w ciazy ok 24 kg i co po porodzie ubylo mi 7kg i to koniec :( dopiero po ok pol roku powoli zaczelam zrzucac mimo ze karmilam pzrez 7mcy malego to schudlam dopiero po skonzceniu karmienia, dopiero po ok roku mialam swoja wage, na pocztaku jak karmilam nie jadalam niemal wcale bo amly mial kolki i tez nei chudlam, moim zdaniem nei am reguly na to chudniecie, tak smao jak nei ma reguly ile kto przytyje w ciazy i na pewno nei ejst to zalezne od tego co i ile sie je

przejdź na zdrową dietę. możesz jeść duża ale odpowiednich rzeczy. ja ze względu na alergie małego musiałam zrezygnować z pieczywa, mleka, serów, gotowych wędlin. jedz tylko gotowane i pieczone mięsa, dużo warzyw, owoców. ogranicz słodzone soki i słodycze. mi zawsze było baaardzo trudno schudnąć, a teraz pięknie leci, ale tak jak mówię bardzo restrykcyjna dieta, ruch, trochę nerwów (ale nie za dużo :) ) i jest ok :D a i kohana zapomnij o jakichkolwiek głodówkach!!! jesteś miesiąc po porodzie!!!! jeszcze nawet laktacja sie porządnie nie unormowała! to jeszcze czas połogu przecież! daj sobie czas, nie wszystko od razu! nie da rady schudnąć 20 kg w miesiąc! to by było bardzo niezdrowe! i tak te 14 mniej to już duuuużo!

Gość tototititgtgtgrtrtr
DZieki dziewczyny ❤️ Nie moge jesc owocow (oprocz malin) bo maly bardzo placze i ma wzdecia po wszystkich owocach -juz probowalam jesc :( A gdybym jeszcze slodychy sie najadla to dopiero by byl RYYYK!!!! Jem tylko: kurczaka gotowanego rosol wspomniane juz maliny wafle ryzowe wedliny drobiowe sok jablkowy woda niegaz Po wszystkim innym malego boli brzuszek i placze :(