Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość problematyczna cera

Jak sobie radzić z zanieczyszczoną cerą?

Polecane posty

Gość problematyczna cera

Proszę wszystkich o wpisywanie tutaj wszelkich sposobów na radzenie sobie z zaskórnikami, grudkami, rozszerzonymi porami i innymi przypadłościami zanieczyszczonej cery. Wierzę, że jest jakiś złoty środek na to cholerstwo!

Gość doradzam piling
najlepszy sposób - robiony regularnie plus do tego parówka np z jakiś ziół i cera o wiele ładniejsza. Przyznam że na dobry piling kupny nie trafiłam, do twarzy uzywam mielonej kawy

Gość tysia123
ja niestety tez mam probkem ze znacznym zaneiczyszczeniem twarzy. Wypróbowałam setki produktów i co moge polecić: - codziennie myje twarz peelingiem firmy St Ives, na dłoniach z woda rozprowadzam niewielką ilość peelingu - mniej więcje jak dwa ziarnak kawy. Zadne pianki i żele myjące mi nie potrafiły skóry oczyścić. - koniecznie codziennie dobry leciutki krem nawilżający. Polecam przede wszystkim z Avonu 24hours, takie przezroczysty słoiczek z niebieską nakretką, poza tym garniera podstawa pielęgnacji nawilżający. Dobry, ale drogi jest też Dermika z wit P. W sumie jest przeciwzmarszczkowy i do cery naczynkowej, ale dla mnie bomba ;) - zima na dzień dobry klrem ochronny. dobry tzn taki, który n ie będzie zatykał porów. Polecam kremy ochronne na zime oriflame. - raz w tyg maseczka oczyszczająca - albo typu peel off albo oczyszczająca taka w saszetkach firmy Nivea - jak swego czasu porobiły mi się takie grudki pod skórą to stosowałam Vivhy normaderm na noc. Po 1 opakowaniu problem zniknął i wróciłam do standardowego kremu.

Gość pytanko za 100 pkt
Czy jak sie bierze tabletki anty, to skora sie mniej zanieczyszcza czy bardziej?? Pytam, bo od niedawna zaczelam brac tabletki i nie wiem jak zareaguje moja cera...