Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość mała pijalnia wód

III trymestr ciązy - czy piłyście duzo wody czy ograniczałyście płyny???

Polecane posty

Gość mała pijalnia wód

ciekawi mnie czy w III trymestrze ciazy piłyście duzo niegazowanej wody (i w ogóle płynów) czy ograniczałyście się pod tym względem. Spotkałam się z dwiema sprzeczynymi opiniami na ten temat (również wśród lekarzy) i ciekawa jestem, jak to wygląda w praktyce. Czy dziewczyny, które duzo piły, pilnowały tego zauwazyły, ze bardziej puchną i mają jakies problemy czy wręcz przeciwnie?

ja piłam baaardzo dużo. łącznie ok 4-5 litrów dziennie. mogłam pić non stop. co do obrzęków to prawie nie miałam, delikatna na stopach i dłoniach ale zauaważyłam że były dopiero jak zeszły :P

ja piję najmniej 4 litry różnych płynów dziennie, woda, cola, soki, cokolwiek mokrego.............:P

Gość annulkaaaa
ja pije tyle ile pic mi sie chce, max z 2l (sok, woda, herbata, kawa)jem za to duzo owocow jablek pomaranczy arbuzow. jak dlugo pochodze to minimalnie puchna mi nogi ale jest to niezaowazalne przez innych

Gość jestem w 38 tc
Nie wolno ograniczac plymow jesli chcec ci sie pic!! nalezy pic tyle, ile organizm potrzebuje, a nawet wiecej. Obrzeki nie maja NIC wspolnego z piciem, a z innymi czynnikami np. wysoka temperatura na dworze czy uzywaniemzbyt duzej ilosci soli w potrawach, takze pij ile chcesz i nie sluchaj glupot, ze nie powinnas.

Ja piję sporo, trochę puchnę jak są upały, ale jeszcze pracuję, więc to pewnie od tego, że jednak 8 godzin co najmniej jestem na nogach

ja leżałam końcówkę ciąży w szpitalu i wg.wszystkich tamtejszych lekarzy trzeba pić dużo. pić trzeba zeby wody płodowe ładnie sie oczyszczały i wytwarzały, a z tego co wiem picie wody własnie zapobiega zatrzymywaniu się jej w organizmie.taki niby absurd a jednak...

ja jestem w koncówce 34 tygodnia. w czasie wakacji piłam i pije nadal bardzo dużo wody, ale gazowanej z tego względu, ze niegazowanej nie lubie. bardzo spuchłam bo lubie wszystko raczej słone (co nie znaczy że przesolone:O) i do tego ta woda (woda zatrzymuje wodę w organiźmie) no i jeszcze te upały.

\"(woda zatrzymuje wodę w organiźmie)\" dziwne, wydawało mi sie, ze jest właśnie wręcz przeciwnie - że pijąc duzo wody wypłukujemy tosyny z organizmu, filtrujemy go, pobudzamy nerki do pracy, zatem jest to zdrowe. Ale jak widać zdania rzeczywiście są podzielone