Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość juh

CV i podania o pracę- warto wysyłać je emailem?

Polecane posty

Gość majkie
ja wysyłam i zero odzewu. A jak zanieszesz osobiście to też zero odzewu. Nie umiejętności się liczą a znajomości.

Gość dsfds
a co za roznica? Czy emailem, czy osobiscie i tak szanse jednakowe (czyt. zerowe)

wysłałam i dupa, byłam osobiście i to samo. więc tak czy siak to jedno i to samo wychodzi. aczkolwiek mawia się że lepiej osobiście bo to inaczej wygląda

Gość mamamamam
a co komu zależy... kosztuje to coś żeby wysłać? nie więc co szkodzi... moja siostra długo szukała pracy, po ogólniaku ciężko cokolwiek znaleźć nawet do sklepu jej nie chcieli... na wysyłała się tego cholerstwa nachodziła i... w końcu ktoś się odezwał... teraz pracuje jako pomoc apteczna i zaczyna szkołę żeby być technikiem farmacji... ponad pół roku szukania pracy i się opłaciło

Gość sama widzisz
wysylam mailem, poczta, dzwonie, zanosze i ciagle od 8 msc to samo czyli nic

Gość mamamamam
poza tym to zależy od firmy, jak każą wysyłać emailem to po cholerę pchać się do firmy, oni przesiew robią papierków i dopiero wzywają na rozmowę

Gość sama widzisz
dodam ze skonczylam studia i szukam pracy wszedzie, jakiejkowiek

Gość mamamamam
aaa no to nie wiedziałam heh akurat skończyłam studia i też będę szukać pracy to mnie zabiłyście:] tym pół roku to minimum ech

Gość sama widzisz
po studiach jeszcze gorzej zauwazylam ze wola po srednim i zawodowkach no chyba ze ma sie znajomosci, bez nich nie mam szans

Gość juh
a wysyłacie tylko cv czy podanie o prace tez?

Gość sama widzisz
cv + podanie ale ja dochodze do wniosku ze te ogloszenia to taka zmylka a osoba na to stanowisko juz dawno zawsze jest wybrana ( czyt. po znajomosciACH)

Gość mamamamam
ej sama widzisz nie dołuj:) ech... a w jakiej branży chcesz pracować? w sumie to teraz chyba wszędzie jest "kryzys" ja chciałabym w jakimś przedsiębiorstwie bądź instytucie związanym z metalami itp ponoć teraz jest ciężko, więcej zwalniają niż przyjmują, poza tym mój poziom znajomości języków obcych to totalne dno... z tego też powodu nie zdecyduję się na robienie doktoratu heh teraz wszystko opiera się na językach obcych na razie jeszcze korzystam z wakacji heh ostatnich... będzie praca skończy się sielanka

Gość sama widzisz
nikogo nie doluje , zwyczajnie pisze jak jest niestety taka jest prawda ja znam 2 jezyki w dobrym stopniu i co? nikogo nie obchodza umiejetnosci teraz prace ma sie po znajomosciach a szukam pracy w kazdej branzy... na stanowiska biurowe wiele razy przegrywalam z osoba ktora byla po zowodowce lub maturze, mimo iz spelnialam kryteria jakimi bylo wyzsze wyksztalcenie i znajomosc jezyka (podstawowa!!!!), na kelnerke okazalo sie ze jestem juz za stara, na produkcje nie ma sznas bo u nas zwalniaja, do sklepu wiele razy slyszlaam ze po studiach nie przyjmuja, do pracy zwiazanej z moim wyksz, tez nie bo nie ma m dosw ,....wiecznie sie do czegos przyczepia..a tak naprawde prace dostaje jakas siksa bo jej mama zna pania krysia:P:) taka polska rzeczywistosc

Gość ja wysyłam
i własnie jutro ide do pracy :)

Gość mamamamam
heh to ja lepiej stąd idę;) bo po cholerę mam sobie w głowie syf robić że z pracą lipa zanim jeszcze nie zaczęłam szukać... powodzenia, na pewno uda Ci się w końcu coś znaleźć:) albo poznawaj dużo ludzi, dużo znajomych większe szanse na prace przez znajomości hehe powodzenia:)

Gość ja wysyłam
może nie jest to szczyt moich marzeń ale zawsze coś , ale zamieżam dalej szukać:-p

Gość sama widzisz
syf dopiero przed Toba 🖐️ ale powodzenia

Gość ja wysyłałam samo cv
po co miałam wysyłać list motywacyjny jak szukałam pierwszej pracy i mi było wsio jedno na jakim stanowisku mnie zachcą. po 7 miechach znalazłam prostą pracę biurową.