Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość nataszenka1234

dziecko 2-letnie - ucieka, ucieka i jeszcze raz ucieka

Polecane posty

Gość nataszenka1234

sluchajcie... nie wiem co juz z tym robic... wyjscie na dwor z moja corcia to koszmar :( boje sie sama wychodzic z nia bo wracam padnieta... teraz wrocilysmy ze sklepu zajelo nam to 2 godz a sklep pod domem :) z poczatku idzie grzecznie, jest zadowolnona, ale kiedy juz wracamy to zmienia kierunek i leci przed siebie, do piaskownicy albo obcych ludzi zaczepia a ja lece za nia z reklamowkami :/ i wogole nie zamierza wracac do domu... tu jest problem bo nie wiem jak sie zachowywac... ostatnio poprostu wzielam ja na rece (oczywiscie krzyk, placz, bicie, szczypanie i do tego gryzienie mamy) i szybko zabralam ja do domu... sasiadki sie patrzyly na mnie jak na morderczynie... ale przewaznie latam za nia i prosze zeby poszla do domu... to jest straszne... doradzcie mi cos bo nie wiem jak reagowac na takie zachowanie, do tego to gryzienie i bicie, placz... pomozcie!!

Gość mogę odpowiedziec
uciekanie to norma w tym wieku :) co do reszty to ignoruj płac dziecka bo pewnie chce zwrócić Twoja uwagę.

Gość nataszenka1234
norma czy nie, jak reagowac?

Gość ale wy sie nakrecacie
pewnie większość mnie skrytykuje ale kup jej szelki i "smycz" - jeśli ucieka Ci w "niebezpiecznych" miejscach a na placu zabaw niech lata - sie zmęczy bedzie spokój. Płacz i krzyki ignoruj. A jak robi awantury to do domu (najpierw ją uprzedź że jak nie przestanie to wracacie bez słowa) i niech siedzi tam - krzywdy sobie nie zrobi i niech sie drze ile chce. Nauczy sie że to nie pomaga i przestanie. Jak ją prosisz, podnosisz, szarpiesz to tylko robisz co ona chce - czyli całą uwage poświęcasz jej. Przed wyjściem z domu porozmawiaj z nia tzn, ustal że jak bedzie niegrzeczna to wracacie od razu i bądź konsekwentna.

Gość zdybany
biedne dziecko :( czuje się źle to ucieka, normalna reakcja obronna :(

Gość mały buuuuntttownik
Mam niespełna dwuletniego buntownika, u nas sprawdza się chodzenie z zabawką na sznurku, ładnie wtedy idzie zwracając uwagę aby się nie przewróciła, jest po prostu zajęty. Jeszcze mamy takie koło na kiju, ale ostatnio odkrył że można nim walić w telewizor więc zniknęło na pewien czas a też ładnie z nim chodził. Też czekam kiedy wyrośnie i ignoruje płacze i inne lamenty.