Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość kokoszanelka

Lecę na Kretę

Polecane posty

Gość kokoszanelka

Proszę o wskazówki i porady od osób które były. :-)) Sierpień, kreta północna, da się wytrzymać upały? Jaki filtr UV zabrać i jakie wycieczki fakultatywne polecacie. Piszcie co wam przyjdzie do głowy.

Gość kingaaaaaaaa55555
ja bylam pare lat temu, tez na polnocy i naprawde jest extraaaa :) bylam na koniec sierpnia, upaly nie sa takie straszne, sa bardzo fajne sklepy, jak bylam byly akurat przeceny i naprawde takich rzezcy jak tam nie ma wogole w polsce, super ciuchy, rozne drobiazgi, jak chodzi o plaze to sa piekne albe bylo pare dni ze nie dalo sie wogole wejsc do wody bo byly za wysokie fale i wtedy jeepem jechalismy na poludniowe wybrzerze, ktore jest bardziej skaliste i jest inny piasek, wycieczek nie pamietam, ale byly jakies muzea aha i fajna byla przez ten wawoz, chyba 20 km :) ogolnie zazdroszcze kreta jest przecudna

Gość a bo ja wiem
2 tyg temu baaardzo duze fale byly :) tydz temu upal nie do zniesienia. Na poczatek proponuje zabrac olejek z jak najwiekszym filtrem 50- 60 i kapelusz na glowe :). Co do wycieczek to proponuje obejrzec venetian port koules w iraklionie i tam jest cos takiego jak zamek nie wiem dokladnie co to jest:) wchodzi sie na niego i piekny widok. a poza tym przejdz sie po lewej stronie tego zameczku i tam robi sie taki maly korytarz powietrzny ze niew da sie isc bo taki przeciag:) fajna sprawa. Nie proponuje ogladac palacu minosa w knossos poniewaz to tylko zwykle ruiny a wstep 30 euro kosztuje. aaaa i najwazniejsze kup sobie raid taki do kontaktu poniewaz w nocy nie da sie wytrzymac z komarami. na nic sie zdaja jakies preparaty na cialo. i przygotuj sie na naganiaczy przed restauracjami:)

Gość kokoszanelka
dziękuję za wszystkie informacje i czekam na następne. A o co chodzi z tymi naganiaczami?

Gość kingaaaaaaaa55555
jeszcze mi sie przypomniala wycieczka do aquaparku, jak jedziesz z zdziecmi to warto jechac, siedzielismy tam caly dzien :) a naganiacze to ci co wpychaja ulotki pod klubami i zagaduja zeby wstapic

Gość kokoszanelka
wyjazd bez dzieci. Aqua park to sobie daruję, hotel z basenem, plaża dosyć blisko, więc nie ma sensu płacić za baseny dodatkowo. A co sobie na pamiątkę przywiźliście?

Gość kingaaaaaaaa55555
Ja przywiozłam ...ciążę i to nie wiem z kim

Gość kokoszanelka
no to wedle powiedzenia: ani okresu, ani adresu :-)

Gość jacobs
Kreta jest super.Mieliśmy hotel 250m od morza tylko okazało się ,ze to było 250m w pionie.Ciężko wracało się pod gorę z plaży ale widok bezcenny.W ruiny w Knossos to światowe dziedzictwo więc na pewno są warte obejrzenia.Warto wypozyczyć na miejscu samochod i samemu pozwiedzać .

Gość kokoszanelka
jacobs, no właśnie samochód też mamy w planach, na ile wypożyczyliście i co zwiedziliście?

Gość kokoszanelka
a ten wąwóz do przejścia przez osobę mało sprawną fizycznie?

Gość wąwóz pewnie do przejscia
ale mysle,ze nie na te upały. I trzeba miec porządne buty. Ja polecam plaze Elafonisi (byc może napisałam z błędem ) obłędny kolor wody i jej czystośc !! Nie polecam Knossos ( ruiny w satnie ruiniastym )

Gość kokoszanelka
porządne buty? Tzn. trapery? Czy wystarczą sandały sportowe.

Gość wąwóz pewnie do przejscia
ja fanką gór nie jestem i w zyciu specjalnie na tą okazje nie kupowałabym traperów :) Poszłabym w czymś z sensownie twardymi podeszwami. Niestety byłam tylko właścicielką sandałków i klapek zatem sie tam nie wybrałam

Gość kokoszanelka
a ceny w tawernach na krecie, jak to wygląda kochani??

Gość kokoszanelka
????

Gość kokoszanelka
A jeszcze mi przyszło do głowy o coś was zapytać. Jako że to moja pierwsza podróż samolotem to chciałabym wiedzieć co mogę przewieźć w tzw. bagażu podręcznym?