Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość antonima

co zabrac na wycieczkę w góry

Polecane posty

Gość antonima

jadę na wycieczkę za półtora tygodnia i nie wiem co mam wziąć

Gość o zesz w morde.........
bikini i klapki

dobre buty i kurtkę na deszczową pogodę i ciepłe ubranie (jeśli zamierzasz wchodzić na wyższe góry

Gość antonima
był ktos i powiedział by mi co mam wziąć

To zależy co zamierzasz robić. Jeśli lansować się na Krupówkach, to wiadomo. Jeśli zaliczać szlaki, wygodne buty. :)

Gość antonima
w sumie to ja sama nie wiem ale jakies szlaki są w planie. właśnie nie wiem ile tych ubrań mam wziąć

Gość antonima
w planie jest zwiedzanie szklarskiej poręby i okolic wrocławia jakies kościoły

Gość antonima
a wogóle tkoś był w szklarskiej??? jak tam jest?

Gość singgg singggg
1.plastry-najlepiej takie długie do rozcinania, 2.krem do opalania-w górach łatwo się zjarac, 3.igła z nitką-może się przydać jak guzik odleci, cokolwiek, mi sie zawsze przydaje. 4.coś przeciwbólowego, 5.kurtka przeciwdeszczowa z kapturem, 6.dobre buty, jak cos sobie jeszcze przypomnę to napisze

Gość singgg singggg

Gość singgg singggg
ja byłam w szklarskiej. Fajnie jest :)

Gość antonima
wiesz może ile kosztuja tak szlaki i takie inne duperele? w sensie jakies muzea

Gość dwudziestoparolatka ...
- rozchodzone buty ponad kostkę, - kurtka p/deszczowa, - bluza z dł. rękawem, - filtr UV - coś do picia, - coś słodkiego np. czekolada - plecak, w który to wszystko spakujesz

Ciepła odzież i odpowiednie buty są najważniejsze. Warto zabrać ze dwie bluzy i kurtkę, w górach pogoda szybko się zmienia, nie możemy dać się zaskoczyć. Buty powinny być jeszcze ważniejsze, muszą chronić kostkę i stopę, czyli wysoka cholewa obowiązkowa. Zobacz na siulagrande.pl , tam mają spory wybór świetnych butów trekkingowych i górskich.

buty najważniejsze. muszą być wygodne. Do tego najlepiej ubrać się na cebulkę. Kilka warstw, żeby w razie czego móc szybko zdjąć i dostosować strój do pogody. Na pewno też jakaś ciepła kurtka nieprzemakalna. Możesz szukac na stronce, którą podaje emokiller.

Gość martaaa8998
tez jade za poltora tyg w gory szukam fajnych spodni na narty rozm l lub xl ktos ma?

Gość Angelaaa...!;d
weź lepiej wygodne ,rozchodzone buty płaszcz przeciwdeszczowy(kto wie jaka bd pogoda) czapka dla ochrony głowy ubranie, te lżejsze i te cieplejsze np.dres środki higieniczne(papier toaletowy (często nie ma go w toaletach publicznych),kosmetyki (jaśli chcesz),mydło ,ręcznik,szczoteczka do zebów, pasta do zębów, szampon, możesz wziąć jakieś kosmetyki do pielegnacji ciała) bielizna pizama(ciepła bo w ośrodkach nie zawsze jest ciepło) najlepiej długa bo nauczyciele czasami myślą z podtekstem ;) jedzenie i picie na drogę to jest najwazniejsze;) mam nadzieje ze pomogłam ;>

Gość gość
ja zabrałabym dobre buty, plecak i jakąś odzież :) tez planuje jechac, ale najpierw zaopatrze się w to wszystko w sklepie turystycznym www.dbsport.pl

Gość gość
Czy to ten sklep, który nigdy nie uwzględnia reklamacji, ani zwrotu towaru?

Gość gość
zabierz koniecznie caly gorski ekwpipunek, czyli buty, namiot itd - zobacz co tu maja www.dbsport.pl i sie zainspiruj :)

Gość gość
uwzględnia, ja kupowałam u nich buty, okazały się być niedobre i mogłam wymienić na inny rozmiar :)

Na wycieczkę to zawsze to samo, dużo róznych ubrań bo nigdy nie wiadomo jak będzie, wszystkie podstawowe rzeczy oczywiście, a ostatnio zdazyło mi się współpracować z firmą która używa elektrycznych przewodników, nietypowe wyposażenie można by powiedzieć ale szczerze fajna rzecz ja sam na swoją rękę raczej nie inwestuje w takie rzeczy ale ze względu na to że musiałem pracować na hali, na której niestety było niesamowicie głośno to było to przydatne, takie urządzenia wyglądają tak http://systemtourguide.com/portfolio-item/systemy-dla-osob-pracujacych-w-halasie/ może ktoś będzie chciał z tego skorzystać :)

Gość gość
Ja na wycieczkę w góry zawsze zabieram getry i koszulki z rough radical ;) Są mega wygodne,super się je nosi i modnie się w nich wygląda!