Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość anatomia144

sweterek

Polecane posty

Gość anatomia144

z jakiego materiału nie ''skudłaczyć" mi sie sweterek chcę sobie kupić ale szkoda by było kupić na 2 prania

Gość ojapierdoleeee

Gość anatomia144
może ktoś się na tym zna wiem że bawełna się nie skudłaczy ale inne tworzywa to jak znoszą

Gość myszolinka
wszystko sie kiedys znosi i nie bedzie nowe .nie ma nic na wiecznosc.Jednak polecam Ci firmowe ciuszki -przetrwaja dluzej ;)wybieraj tkaniny nie mnace i nie zbyt rozciagliwe pierz w plynie do delikatnych tkanin i plucz w plynie do pluk.

Gość kaszmir może
ale drogi

Gość anatomia144
no tak wiem, wiem że orginalne.... ale kupiłam miesiąć temu sweterek w croppie i do dupy

Gość luceypek
a ten mocher ,moze byc ??

Gość myszolinka
czasem fajne swetry sa na bazarku, a do tego mozna je dobrze zakonserwowac w stezonym gesiwie :classic_cool:

Gość anatomia144
może wy macie jakieś fajne pomysły?

zależy jak zamierzasz to prać i w czym. jeśli w pralce i w proszku to szukaj z domieszkami sztucznych materiałów. np. z nylonem lub elastenem. im bardziej naturalne materiały tym bardziej trzeba o nie dbać. 1.prać wyłącznie same delikatne tkaniny (nigdy dżinsy lub coś co może poharatać sweterek w praniu) 2.prać w płynie 3.prać ręcznie kaszmir jest świetny super się nosi jest milutki, nie traci kształtu ale zabawy z kaszmirowymi sweterkami jest mnóstwo (pranie w prarce na własne ryzyko.

odnośnie sweterka z mkm uważaj bo mają baaaardzo dziwną rozmiarówkę, zamówiłam m-kę i był za krótki (mam tylko 166 wzrostu), więc wymieniłam na l-kę, która była za szeroka, więc podarowałam go znajomej, bo szkoda mi było kasy na kolejne przesyłki :o