Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość Przyszła aktorka

Jak zostać aktorką?

Polecane posty

Gość Przyszła aktorka

Proszę o poważne podejście do tematu.

Gość Przyszła aktorka
Jak?

Gość Lektorkaaa
Daj doopy jakiemuś reżyserowi.

Gość magnołia2
poważnie to: PWST mniej poważnie podrywacze.pl

Gość pochodź na castingi
a potem zdawaj egzamin eksternistycznie

Gość Przyszła aktorka
Ale jakie castnigi? Nie ma żadnych. Szukałam.

Gość zależy gdzie szukałaś
u siebie na wsi ?

Gość magnołia2
castingi do reklam. Castingi to super seriali i programów typu tańczoncy z mostowiakami . Klan na lodzie itp.

musisz chodzic na kastingi musisz poprostu bywac wszędzie gdzie to możliwe i pokazywac że jesteś naj lepiej jak mieszkasz w dużum mieście najlepiej we wrocku krakowie albo łodzi a jusz najllepiej w warszawie to wiodące miasta w tej dziedzinie chociaz dominuje warszawa ale jej śwodowiesko jest bardzo chermetyczne i trudno sie tam dostac warszawa bieze ludzi tylko swojich z łodzi i krakowe za to konkuruje z wrocławiem stolicom polskich seriali musisz sie załapac koniecznie do teatru to twoja jedyna szansa ostroznie z braniem ról w serialach bo jak tam utkniesz to na dobre i będziesz miała łatke przyklejoną do koncza zycia bankowo musisz na studia naj lepiej i prawie tylko dobrze na PWST ale trudni jest się tam dostac w ubiegłym roku bobonajże 800set chętnych na jedno miajsce (albo to było 800set chętnych na 60 miejsc we wrocku juz nie pamiętam ) moja ulubiona atorka jak zdawała to zdała dopiero w drugim roku to bardzo trudne chodz na jak najwięcej kastingów i koniecznie musisz znalesc jakąs agencje to w niej reżyserzy i producęci szukaja aktorów i statystów

Gość f vberbhr b
No i managera sobie znajdź, on za Ciebie będzie szukać kastingów, imprez na których "trzeba" bywać itd.

studia w pwst wrocław trwaja bodajże lata i przez pierwsze 3 jestes na zajęciach od 6 rano do 23 wieczor czasami nawet w nidziele poprostu studia i aktorstwo to twoje zycie nie masz wtedy życia prywatnego a na 4 to luz bo są same egzaminy poczytaj o tym w internecie ja czytałem jeden zajebisty artukół na ten temat ale nie moge go teraz znależc więc ci ni podam poszukaj pwst wrocłwa i koło tego aktorstwo to musi byc pasja pasja i pasja nie ma ninnego sposobu powodzenia w tym pięknym zawodzie ja trzymam kciuki za jedną aktorke z wrocka która teraz studiuje na pwst mam nadzieje ze zrobi wielka kariere

ja zawsze tlumilam w sobie to wielkie marzenie az w koncu powiedzialam dosc i za rok zdaje do szkoly aktorskiej. w wieku 23 lat bede wtedy ale to sie nie liczy. chyba jednak duzej wiedzy nie masz na ten temat, tak sie wydaje z tegto co piszesz. jezeli obejrzalas fajny film i postanowilas zostac aktorka to odradzam. trzeba miec glebsze zapedy moim zdaniem. a ty ninsky? cos masz z aktorstwem wspolnego?

jestem fanem jednej aktorki z wrocka na warszawskie pwst ponoc tylko do 21 roku zycia przyjmują

i najlepiej studiowac we wrocku na pwst tam jest zajebisty klimat mała willa tulko 60 osób a całej szkole wszyscy się znaja poprostu git nie tak jak gdzie indziej

ale ja nie mieszkam w polsce wiec PWST odpadaja i tak. mam upatrzona szkole wymarzona. i tam nie ma restrykcji tzn jestn subtelnie napisane to, ze jak ktos ma 30 to zeby sobie darowal:D ale nie ma konkretnej liczby.

o kurka ale jazda ten koles na tym forum o niku tak sobie mysle fvdbsb to byłem ja zapomniałem że się kiedys wypowiadałem na ten temat dzięki za przypmnnienie i postrzymuje swoje słowa większośc aktorów i tak pracuje w innym zawodzie bo to ciasny rynek i większośc klepie biede

a autorce zapal sie juz skonczyl? pewnie tak do tego zawodu trzeba miec psychike ze stali

Hahaha to byles ty?:P:P:P No tak, autorka sie wypalila, ale my zostalismy:) A propos castingow, ostatnio wygralam taki jeden, zagralam w 10 minutowym filmie o wdziecznym tytule \'\'Resztki\'\', krotkometrazowy, 20 min mial. Boze 3 dni dochodzilam do siebie po tym jak to obejrzalam. Myslalam ze z domu nie wyjde:D Mimo ze i tak tego filmu nikt pewnie nie zobaczy:D Trzeba umiec przelykac takie porazki, czasem impulsywna decyzja albo jakies zacmienie mozgu moze sprawic ze zgodzi sie na udzial w \'\'produkcji\'\', ktora normalnie odrzucilo by sie smiejac pogardliwie. No coz, \'\'Resztki\'\' to juz tylko wspomnienie:D:DD:

''10 minutowym filmie o wdziecznym tytule ''Resztki'', krotkometrazowy, 20 min mial'' taaak to zdanie ma sens:D::D Film mial 20 min:)

a kogo tam zagrałes ? nie ma tego złego co by na dobre nie wyszło

Gość wstrząsnieta nie mieszana
Hej:) Kiedyś szukałam na ten temat i niewiele znalazłam. Też bym chciała zostać aktorką. To moje marzenie od dzieciństwa. Babcia się smieje, że jeszcze dobrze nie siedzialam a juz gadałam:D Taka moja pasja od małego. Wiecznie klepałam wierszyki, grałam w szkolnych przedstawieniach, wygrywałam konkursy recytatorskie... Czyli cos we mnie siedzi. Ludzie mówią, że mam talent. Może nazywają to trochę na wyrost. Nie wiem. Może tylko mi sie wydaję. Ale chcę coś robic w tym kierunku. Niestety na razie mam 19 lat i ZERO jakiegokolwiek warsztatu :o

Zagralam tam 17 letnia zbuntowana corke, emo, feministke, ktora nienawidzi swojej matki. no sluchaj kochana jak masz talent i zapal to trzeba cos z tym robic. cel iu dazyc do niego, w miedzy czasie, jakies kursy aktorskie, castingi, ja biore udzial w roznych happeningach, bylam zwiazana z teatrem amatorskim przez rok, fajnie bylo ale dochodu z tego nie ma a czas trzeba poswiecic i nie moglam tego na dluzsza mete zgrac ze studiami i praca, oprocz tego jakies wywiady z ludzmi, czy wkrecanie ich w cos, wiesz takie bieganie z mikrofonem i z kamerzysta po miescie:P:P:P, oprocz tego to marzenie trzeba pielegnowac i dobrze jest wiedziec do czego sie konkretnie dazy, jaka szkola jest twoim marzeniem, zapoznac sie z jej wymogami i przygotowywac sie.

no i ja jeszcze oczywiscie ogladam tony filmow, chodze do teatru jak tylko mi budzet pozwala, i MNOOOSTWO czytam o tym wszxystkim, poradniki, ksiazki, biografie aktorow, na samym filmweb.pl z kawa moge siedziec 5h:D:D:D tylko, ze na nic cholera nie mam czasu. moja ''kariera'' nabralaby tepa jakby moj dzien mial chociaz te 6h wiecej.

marsz ale to już na studia aktorskie jak nie w rym roku się dostaniesz to na przyszły 19 lat i troche więcej to ostatni dzwonek na taką decyzje a warsztat jeszcze zdązysz wyrobic jak grałas w przedstawieniu i umiesz recytowac to wiesz o co chodzi najważniejszy jest talent wielu ludzi bez wykształceni aktorskiego jest wspaniałymi aktorami taki ktos może byc nawet mistrzem w swoim fachu a więc do boju jak teraz nie pijdziesz to gwarantuje ze tego prendzej czy puzniej będziesz żałowała jesli o ty marzysz to0 ani chwili się nie zastanawiaj najwyzej puzniej będziesz pracowała w innym zawodzie a na kastingi będziesz mogła dalej chodzic przedzej czy puzniej ci się cos trafi a aktor to najpiękniejszy zawód wart kazdej łzy i każdej kropli krwi i potu

No niby już uczyniłam pewne kroki... Od września rozpoczynam roczne studium aktorskie i mam nadzieję, że przygotują mnie do egzaminu na PWST. Mam tez zamiar chodzic na castingi... Trochę obawiam się, bo aktor, to niepewny zawod. Rodzice mi marudzą, żebym zajęła się czymś co da mi przyszłość i dostatnie życie. Jestem humanistką i nie mam zamiaru studiować socjologii, resocjalizacji, psychologii czy jeszcze czegos podobnego, bo mnie to niezbyt interesuje, a poza tym tyle ludzi to studiuje... :O Ciekawa jestem czy na takim egzaminie przeszkadza aparat ortodontyczny? Ściągają mi go dopiero za rok:/

muller, a dlaczego nie masz czasu? Chodzi o drugi kierunek czy pracę? W przyszłości masz zamiar robić coś jeszcze w kierunku aktorstwa? Tzn tak na "poważnie"? A ta w ogóle to dzieki za wsparcie. Tak mało go mam w tej materii... :O