Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość kombierek

Wesele za 22 tysiące? możliwe?

Polecane posty

Gość kombierek

Mamy 5 tys swoich, 10 tys od rodziców i 7tys od teściów. Myślicie, że za 22 tysiące wyprawimy wesele na 80 osób? Pewnie sporo nie przyjdzie więc w ostateczności będzie mniej gości. Ale nie wiem czy nie przełożyć ślubu i dozbierać jeszcze kilka tysięcy. Z początku mieliśmy przeznaczone 30tys, ale wypadły nam nieoczekiwane wydatki, które musieliśmy zrealizować i zostało naszych tylko 5 tysięcy. Tak więc ostateczną i pewną sumą jest 22tysiące zł. Wcześniej zamierzaliśmy mieć super samochód do ślubu, kamerzystę, fotografa i inne rzezy. Teraz rezygnujemy z auta i kamerzysty. Ale i tak nie wiem czy wystarczy. 12 tysięcy odchodzi już na jedzenie 150talerzyk. 25 litrów wódki dostaniemy więc wystarczy dokupić tylko kilka butelek. Co myślcie damy radę?

Gość mloda zonka
starczy spokojnie jak nie wymgasz limuzyn itp zbednych rzeczy. ozdoby mozesz wypozyczyc ustorejenie kosciola wstazki zrobic sama dla gosci i storiki na stol :-)

Gość 1234567....
ile bierze restauracja od osoby ?..

Gość bbbbbbbbbb
a czytać nie potrafisz? Ja też myślę, że wystarczy, jeśli utniecie niepotrzebne koszty. Najlepiej sobie rozpisz kosztorys rzeczy niezbędnych i będziesz mniej więcej wiedziała.

Gość kombierek
Miałam po prostu wszystko zaplanowane z rozmachem. Tak jak sobie wymarzyłam. Za 30 tys starczyłoby nawet na krótką podróż poślubną. A tak trzeba się zastanawiać z czego zrezygnować jak to zorganizować by wyszło jak najtaniej.

nam na 80 osób starczy 18:) tyle ze my bez róznych bajerów robimy, typu sztuczne ognie, prezenty dla gosci, kiecka nie za 3 tysiaki z firmowego salonu tylko z malego salonu za 1000zł no i wypozyczona, nie zamawiamy hotelu, nie bedziemy miec barmana, ani niani zajmującej sie dziecmi na weselu, nie bedzie limuzyny, gołąbków ani pękającego balonu aha i nie idziemy na kurs tanca, zatanczymy przytulanca i tyle:P

Gość ale wy sie nakrecacie
suknie można kupić na corocznych wyprzedażach starszych modeli, podobnie garnitur. To zawsze kilka stówek zaoszczędzonych.

my mamy i kamerzyste i fotografa no i wiejski stół który chcieli rodzice,

Gość ale wy sie nakrecacie
no i dj jest zwykle tańszy niz zespół - no ale co kto woli

ja mam zespół 3 osobowy bierze 2 tys, dj. 1500zł bral więc zdecydowalismy sie na zespół super grają robią fajne elvis show na oczepinach, mają w repertuarze wszytsko nowe piosenki i polskie i zagraniczne