Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość michalina22

Mam bardzo ważne pytanie ! Antykocepcja

Polecane posty

Gość michalina22
Otóż ja strace ;] .bo mi na seksie zależy

Gość prawda jest taka że
większość ginekologów i tak wypisuje tabletki na chybił trafił ale na pewno żaden lekarz nie wypisze ich na obcą osobę nie rozumiem autorki - to jakieś głupie dziewczę..... na wizytę prywatna mogła się umówić parę dni temu czasem nawet na nfz nie trzeba czekać - u mnie na przykład tak jest a ta się teraz obudziła i nei rozumiem jak prezerwatywy mogą zawieść wielokrotnie?????????? to znaczy że ktoś nie ma bladego pojęcia o ich stosowaniu wg mnie przypadki pęknięcia, zsunięcia zdarzają się sporadycznie i wtedy rozsądnie jest się udać do ginekologa po tabletkę "po"

Ja tam się zgadzam z fioletowym widelcem. Co do badań hormonalnych to nie wiem, ale też słyszałam od lekarza, że przez pierwszy miesiąc trzeba stosowac tez prezerwatyw, b organizm nie jest jeszcze do tabletek przyzwyczajony. wbrew pozorom hormony to zdradziecka sprawa i ich regulacja powinna się odbyważ pod ścisłą kontrolą lekarza. dlatego branie na ślepo tabletek od kolezanki nie wydaje mi sie być mądrym pomysłem, osobiście bym sie nigdy w życiu na to nie zgodziła. ale może niektórym brak świadomości w niektórych tematach, coś mi się wydaje ze niektóre obece tu Panie niekonicznie interesowały się biologią...

jak on taki glupi ze cie szantazuje to ja bym powiedziala ze ok, ze jak nie chce to nie ale na boku wyrwiesz kogos innego. smieszny ten twoj facet.

Gość michalina22
Jeżeli nie wiesz dlaczego się dopiero teraz obudziłam poczytaj sobie co pisałam, a później się wypowiadaj. Gdy prezerwatywa zawiodła wzielam postinor , wiem co robi sie w takich sytuacjach ; )

Gość aha i tabletki dają pełny
efekt antykoncepcyjny od PIERWSZEJ przyjętej (pod warunkiem że jest to pierwszy dzień cyklu) w pierwszym opakowaniu więc przestańcie opowiadać bzdury o jakimś przyzwyczajaniu organizmu pierwsze opakowanie nie ma działania antykoncepcyjnego (nei w pełni) tylko jeśli pierwsza pigułka była przyjeta po 5. dniu cyklu

Gość michalina22
W końcu zabezpieczenie jest od pierwszej tabletki czy po pierwszym opakowaniu ? Bo troszke sie w tym gubie juz..

Gość michalina22
no wlasnie, mam zamiar wziac w pierwszym dniu cyklu i bedzie gralo.Czy tabletki beda mi sluzyc musze sie przekonac na wlasnej skorze, nawet lekarz nie bedzie wiedzial co sie dokladnie dzieje w moim organizmie

Gość michalina22
poza tym moja mama, tez nie miala robionych zadnych badan. a za drugim razem po urodzeniu mnie tylko badania krwi..

Po przyjęciu pierwszej tabletki z pierwszego opakowania;] czas jej wchłonięcia to ok 4 godziny

Gość idź do
lekarza kobieto, zamiast kombinować

ja podobnie jak widelec. zreszta dwa miesiace temu bylam po inne tabletki po pol rocznej przerwie i mi wyraznie powiedziala kobita ze przez co najmniej 2 pierwsze tyg nalezy sie dodatkowo zabezpieczac. ja tam madrzejsza od lekarza byc nie zamierzam.

kurde, nie rozumiesz ze ulotka to jedno a konsultacja to drugie? ja mialam robione badania zanim mi facetka wypisala recepte i calkiem mozliwe ze pokierowala sie tymi badaniami kazac mi sie dodatkowo zabezpieczyc przez te 2 tyg.

może jestem naiwna, ale ufam ginekologowi, u którego badam się od kilku długich lat :O a jeżeli moja wiedza na temat antykoncepcji ma sie opierać tylko na ulotce to ja już wolę jej w ogóle nie stosować.

Wszędzie tak jest napisane, wypowiedzi ginekologów na internecie,mojego ginekologa-też są zawsze takie,ja się jeszcze na tym nie zawiodłam ale każdy ma inne podejście:)

Gość tylko krowa nie zmienia zdania
wiekszos z was pisze takie bzdury, ze glowa boli i nawet jak sie im poda logiczny argument to nie chce sie przyznac do pomylki :O autorko patrzac na to obiektywnie nie je zbyt madry pomysl brac leki bez badan nawet jesli lekarz jest dupa i ich nie zaleci. jednak w wielu krajach mozna je dostac bez badan i nikt z tego powodu nie robi problemu. cale dobieranie tabletek to jedna wiela sciema, lekarze przepisuja takie tabletki za jakie dostaja aktualnie profity od przedstawicieli handlowych. cozrobisz twoja sprawa, z zalatwieniem recepty nie powinno byc wiekszego problemu. pisalas cos o dnich plodnych przy braniu tabletek a takich wtedy nie ma, doucz sie troszke. pigulki zabezpieczaja od pierwszego dnia i pisanie o jakims szoku jest szokiem :O

no jak dla mnie argumenty mojego lekarza były dla mnie najważniejsze i koniec. A to, że organizm zareagował zawrotami głowy, ciągłym plamieniem itp. to owszem, był dla mojego organizmu jakiś "szok" i to, że po dwóch miesiacach przeszło znaczyło, że już się "przyzwyczaił". Ale cóż, pewnie jestem głupia i pewnie się mylę. Żeby nie było, że się nie przyznaję.