Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość michalina22

Mam bardzo ważne pytanie ! Antykocepcja

Polecane posty

Gość michalina22
też tak już chciałam, ale dzisiaj wyjeżdzam za godzinę..

wez zrezygnuj z tych tabletek na razie. jak wrocisz z wakacji to wtedy wszystko sama zalatwisz na spokojnie. do gwiazdki bedziesz miala za soba juz kilka opakowan wiec bedziesz sie czula pewniej. i tak nalezy pierwszy miesiac odczekac jak sie bierze tabsy bo hormony sie musza wyregulowac i nie daje to wtedy 100% zabezpieczenia. wiec tak czy siak i tak jechalisbyscie na gumce.

Gość 1234567....
-pytajnik--....popieram mi też lekarz powiedział jak zaczęłam brać że i tak pierwsze opakowanie dodatkowe zabezpieczenie

i właśnie dlatego jak ja szłam po tabletki to zanim lekarz cokolwiek zdążył powiedzieć, to ja od razu zagadałam o badaniach (wiadomo, są lekarze tacy i tacy). Po to mam język żeby walczyć o swoje. A róbta jak chceta.

Gość michalina22
słyszałam, że już po pięciu dniach można normalnie się kochać..

Gość ooo..ciekawe
ktory to lekarz robi badania hormonalne?! Ja jak zyje jeszcze nie spotkalam. Kolezanka moze poprosic i dodatkowa recepte ale DLA SIEBIE. I wtedy jest ok.W aptece nie sprawdzaja czy to twoja recepta czy nie :) na Ciebie raczej nie wypisze, nie ma co liczyc. Przestancie gadac bzdury, z niby ginekolodzy tak bardzo sie przejmuja przepisywaniem tabletek. Ktora miala badania robione zanim jej cos dobral?

Gość 1234567....
to źle słyszałaś no chyba ze chcesz zostać mamą ...zresztą jakbyś o tym rozmawiała z lekarzem to na pewno to samo by powiedział co my

Gość 1234567....
ooo..ciekawe.....masz rację ja też nie miałam robionych

Gość ooo..ciekawe
Kurde, dziewczyny..co wy w ogole opowiadacie? pierwszy miesiac dodatkowe zabezpieczenie? OD PIERWSZEJ TABLETKI JESTES BEZPIECZNA JESLI PRZYJELAS JA W PIERWSZYM DNIU MIESIACZKI. Wy chyba na wsi do znachorek chodzicie, co? Gadacie takie bzdury...

Gość michalina22
rozmawiałam o tym z koleżankami które biorą, ale i tak po miesiaczce mam nieplodne + tabletki anty. To chyba nie zaszkodzi ?... do owulacji moze mi sie organizm przystosuje ?

Gość ale bzdury
niektore z Was gadaja - zwlaszcza fioletowy widelec. po pierwsze - nigdy nie ma 100% pewnosci, nie ma takiej metody anty chyba ze sie polaczy 2 np tabletki plus czopki dopochwowe lub tabletki plus prezerwatywy. po drugie - organizm sie nie musi przyzwyczajac do hormonow, chyba nie wiesz jak one dzialaja... poczytaj sobie o tym. Tabletka wzieta w pierwszy dzien okresu zabezpiecza od razu - tzn po 3-4 godzinach kiedy to musi sie wchlonac. To tez z fizjologii - tez radze sie doksztalcic a dopiero potem udzielac rad.

"niektore z Was gadaja - zwlaszcza fioletowy widelec. po pierwsze - nigdy nie ma 100% pewnosci, nie ma takiej metody anty chyba ze sie polaczy 2 np tabletki plus czopki dopochwowe lub tabletki plus prezerwatywy" czy ja tak napisałam? :O

Gość ale bzdury
fioletowy widelec - usg i cytologia to nie sa badania potrzebne do dobrania tabletek :D a co Ci zlecil endokrynolog??

Gość ale bzdury
17:32 [zgłoś do usunięcia] fioletowy widelec można, ale na własne ryzyko. Po pierwsze tabletki nigdy nie dają 100%. A na poczatku brania to powinno się z gumką. chodzi mi o to ze jak chcesz 100% to zawsze z gumka a nie tylko na poczatku brania :P

Gość w takiej sytuacji
w jakiej jesteś najlepszym rozwiązaniem będzie zrezygnowanie z seksu dopóki Twój lekarz nie zrobi Ci badań i nie dobierze odpowiedzich tabletek

Gość michalina22
właśnie też pierwsze słysze, żeby trzebabyło miesiąc odczekać ;/ ... ulżyło.

Nigdy nie spotkałam się żeby lekarz robił jakies szczególne badanie przed prezepisaniem pigułek;] Fakt jeśli koleżanka nie wspomni,że pigułki nie są dla niej to lekarz pewnie je jej przepisze... Zabezpieczenie jest od pierwszej przyjętej pigułki;]

Gość ale bzdury
hmm... krzepliwosc i ilosc PLT to tez nie jest badanie hormonalne :P

a robta co chceta! jak wam tak spieszno do macierzystwa to mozecie od razu po pierwszej tabletce urzadzac orgie! ja chodze prywatnie do lekarza i mialam wszystkie badania a jak bylam panstwowo to zostalam olana krotko mowiac - zero zainteresowania ze strony lekarza. a co do tabletek to sama wolalam odczekac miesiac poniewaz w pierwszy mieisacu wystepuja plamienia i wyraznie czujesz ze organizm sie przestawia na inne dzialanie. ale wy mozecie robic co chcecie.

pisałam, żeby odczekać miesiąc ale nie po to aż ci się organizm przyzwyczai ale po to, żebyś zdążyła pójść do lekarza, zresztą nieważne... ale bzdury- no wybacz. Mi lekarz powiedział, że na początku stosowania antykoncepcji hormonalniej wskazane jest używanie prezerwatyw ponieważ dla organizmu jest to swego rodzaju "szok". Tak mi powiedział, tego się trzymałam.

gdzies rowniez czytałam w jakims kobiecym czasopismie ze nie warto przyjmowac tabletek jesli nie kochamy sie czesciej niz 6 razy w miesiacy. Twój chlopak wroci dopiero za 5 miesiecy. Po co Ty chcesz bnrac tabletki... :o no nie rozumiem Cie... Ok, bo gumki zawiodły. To może kupcie lepsze z durexa a nie jakies za 3 zł :o durex mi nigdy nie pekl. Z grubszego lateksu są te ktore przegłuzając stosunek.

fioletowy widelec - racja. Co to kogo obchodzi. Kazdy powiedział to co mysli - wiekszosc uwaza ze to zły pomysl. Przeciez ona i tak zrobi jak uwaza. Twoja sprawa dziewczyno. Zegnam.

Gość michalina22
Mój chłopak powiedział, że nie będzie seksu jeżeli nie będe brała anty. A tak na marginesie, durex nam pękł ; )