Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość zagubiona w instalacji

Kto zna sie na instalacji windowsa? Prosze o ppomoc.

Polecane posty

pytajnik , ale jak instaluje windowsa z plyty, to do zakonczenia instalacji musze ja miec w cd romie,bo skad sie zainstaluje windows. Chodzi o to , w trakcie instalacji , po sformatowaniu, i kiedy jest opcja zresetowania, zamiast dalej instalowac ,rozpoczyna na nowo instalacje czyli co chce zrobic czy instalowac czy naprawiac czy zakonczyc instalacje ,nie ma zadnego postepu instalacji windowsa

ok zaraz wracam , przezuce sie na windowsa i sciagne ten program o ktorym piszesz ;)

tylko ze ty na razie instalowac go nie chcesz, najpierw musisz usunac to co masz zeby zainstalowac nowy system :D no chyba ze chcesz miec az 3 systemy :D

hehe nie dzieki juz te 2 to o wiele za duzo :D

no wlaczylam windowsa , i wiesz co sie stalo? Zaczela sie instalacja juz ta wlasciwa :D takze chyba juz nie zainstaluje tego programiku

idziesz juz spac?

jestem jestem :D myslalam ,ze poszlas spac

Gość warcio
Musisz przekształcić partycję na której jest linuks na Fat32 lub NTFS, nie pójdzie ci instalacja wina ponieważ linux ma inne środowisko plików. Jeśli nie pójdzie to odepnij dysk na którym masz linuxa i spróbuj jeszcze raz zainstalować wina na innej partycji.Może być też problem z płytą, zobacz czy nie ma w niej żadnych uszkodzeń.

juz teraz nie dam rady sciagnac tego partition ,chyba ,ze zainstaluje do konca tego windowsa?Czyli musialam przelaczyc na windowsa, zeby dokonczyla sie instalacja. I wtedy sciagnelabym ten program i usunela linuxa? Myslisz ,ze to y sie tak udalo?

ale mowilas ze na wina mozesz sie przelaczyc czy nie? normalnie wchodzisz i widzisz pulpit i moj komputer?

o ludzie.. jak to przeksztalcic i gdzie? Nie stety nie dam rady odpiac dysku bo mam go tylko 1 ! :) Plytka jest dobra, to wszystko przez tego linuxa nie wychodzi

Gość warcio
Może tak jak masz dostęp na windowsie zrób tak mój komputer\zarządzaj\zarządzanie dyskami- sformatuj dysk na którym jest linux, jeśli nadal nic to usuń ja i wtedy spróbuj.

tak , wczesniej tak bylo, ale teraz po probach instalacji win. jak teraz go wlaczylam, zaczela sie ta niedokonczona instalacja, czyli ta czesc ktora i po resecie nie wchodzila Bo po ty jak przy instalacji sformatowalam cos tam..:D to juz nie moglam odpalic kompa na jakikolwiek system , wiec zinstalowalam ponownie linuxa. Alez to wszystko sie pogmatwalo:D Nie wiem ,jak Wam sie chce to czytac :D Dzieki za cierpliwosc !

Gość warcio
A jeszcze jedno jak instalujesz wina z windowsa czy z dos??

A skad bede wiedziec na ktorym dysku jest linux? Czy moze on byc raze z windowsem na dysku c? Bo na d i na e mam same dane raczej. To jest 1 dysk podzielony na te poddyski ,nie wiem czy wiecie o co mi chodzi?

ja to czytam, w prawdzie polowy nie rozumiem ale co tam! :D dzialamy, trzeba cos z tym zrobic. ja dostaje bialej goraczki jak mi cos w kompie nie chodzi tak jak sobie tego zycze :D

kiedys robilam to w dosie i zawsze bylo ok , teraz dosu nie mam i startuje z win czyli w biosie zmieniam by startowal z plytki ,a przez to ze jest linux to juz calkiem w tym zgpialam

Gość warcio
A ile masz miejsca na dysku tam gdzie chcesz zainstalować wina??

hehe ;)

a gdzie moge to sprawdzic?

Gość warcio
Mój komputer wybierz dysk na który chcesz instalować windowsa prawy-właściwości

Gość anon
"A skad bede wiedziec na ktorym dysku jest linux? Czy moze on byc raze z windowsem na dysku c? Bo na d i na e mam same dane raczej. To jest 1 dysk podzielony na te poddyski ,nie wiem czy wiecie o co mi chodzi?" windows sam nie widzi uniksowych partycji wiec z jego poziomu linuksa nie masz w ogole

to takie pieprzenie teraz. znowu musialabys sie przelaczyc na linuxa zeby zobaczyc gdzie on sie znajduje itd.

Gość warcio
Wystarczyło by sprawdzenie partycji partition Magic lub podstawowym programem windowsa, wystarczyło by zobaczyć jaki jest format pliku