Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość minodues

Co jeść gdy krzywa cukrowa między 140 a 200?

Polecane posty

Gość minodues

Dziewczyny, jeśli wyszedł wam podwyższony wskaźnik wchłaniania cukru i czekacie na kolejne badania to czy stosujecie jakąś szczególną dietę np wprowadzacie duże zmiany np wykluczając wszelkie słodkości itd? A może jecie w miarę normalnie tylko ograniczając słodycze? A jakie jest doświadczenie dziewczyn które poprawiły swoje wyniki cukru? Czy to się udało kosztem dużych wyrzeczeń?

Z takimi cukrami powinnaś dostać skierowanie do diabetologa który ustali ci dietę cukrzycową - sama eliminacja słodyczy nie wystarczy.

Gość minodues
Ja na razie jestem po pierwszym badaniu i dopiero czeka mnie wizyta u lekarza z tymi wynikami i na początek drugie badanie. Zanim jednak zobaczę się z lekarzem, chcę się dowiedzieć jak to wygląda u innych dziewczyn. Dlatego pytam jak ścisłą trzymałyście dietę, przez jaki czas i z jakimi wynikami.

Gość jjjjjjjjjjjjjjjoioooo
Ja trzymalam diete, wbrew pozorom sama eliminacja slodyczy nie wystarczy, nalezy ograniczyc spozycie zlych weglowodanow (chleb ziemniaki) a wprowadzic do diety te dobre (makaron). Mi najbardziej podnosil cukier wlasnie chleb, a gdy zjadlam kilka czekoladowych cukierkow to nie bylo tak zle. Ja jadlam duzo surowek i warzyw, ziemniakow do obiadu tylko lyzke. Diete trzymalam do samego porodu, obeszlo sie bez insuliny i lekow.

Gość minodues
Pieczywo białe zamieniłam na ciemne.